adwalk 24.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Ja swoją kupiłem kierując się tym jak leży w rękach - wygodą trzymania -wejdź do sklepu, pomacaj, potrzymaj, pomachaj. W standardowych zastosowaniach - cięcie drewna do kominka, drobiazgi w ogrodzie - silnik poprzecznie mi nie przeszkadza - mam najtańszą elektryczną Makitę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 25.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja zdecydowałem się na Partnera, tego najmocniejszego 2,2 KW w zeszłym roku wiosną, pociąłem ze 20 m drewna i jestem bardzo zadowolony, idzie jak burza w każde drewno. Wcześniej przez parę ładnych lat używałem elektrycznej Oleo Mac, ale dopiero po wymianie piły cięcie drewna stało się przyjemnością (jednak 1,6KW to trochę mało mocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 25.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Być może z Chin niewiem, ale moim zdaniem mocna i trwała konstrukcja, mam i miałem wcześniej markowe i twierdzę, masz kasę kupuj tylko Stihl i Husqvarna, z niemarkowych jak to można nazwać ,właśnie Flora będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majooo999 03.05.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam. Mam zamiar zakupić piłę spalinową i własnie tu sie pojawia pytanie jaką?? Piła ma mi służyc przeważnie do ciecia metrow i gdzies w granicach cenowych to do 800 zł. Co mi polecacie? Stihl czy huscvarna ( bo to chyba firmy najgodniejsze do polecenia). Podawajcie Linki na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 03.05.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 http://www.allegro.pl/search.php?utm_source=opera&utm_medium=link&utm_campaign=opera&string=pi%C5%82a+spalinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalabaza 04.05.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 http://www.allegro.pl/item1021578303_pilarka_spalinowa_shindaiwa_490_ec1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 04.05.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie ma znaczenia czy stihl czy husq, obie marki sa porownywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anixxxek 04.05.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja wybrał bym Stihla bo ma lepszy serwis.Husq. są awaryjne,ja przynajmniej mam takie doświadczenia.MS170 spokojnie da radę i w cenie się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 04.05.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witaj,ja mam huscvarne ze szwecji i jestem bardzo z niej zadowolony. Faktem jest że obie marki sa bardzo podobne do siebie. Małe róznice cenowe miedzy nimi wystepują a serwisów jest też sporo. Wszystko zależy od regionu z którego sie pochodzi. teraz jest sezon na tego typu sprzęt i jest sporo promocji jak popatrzysz po salonach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 04.05.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Dobra metoda jest sprawdzenie jakiej jakosci masz najblizszy serwis. Przejedz sie do jednego i drugiego i np zapytaj co by polecili. Husq jest odrobine drozsza i nie ma takich budzetowych modeli jak stihl (MS180) wiec i opinie moze miec lepsze. Bo niektorzy kupuja najtanszy model i mecza go tnac caly dzien opał, a potem sa zdziwieni ze sprzet pada.Musisz sie tez zastanowic do czego bedziesz tej pily potrzebowal, bo to implikuje model w jaki powinienes celowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 04.05.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja mam ms 230 daje radę grube kloki i ręce nie bolą od ciężaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majooo999 04.05.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Tez własnie słyszałem ze hsq są lepsze :PP Do ciecia metrow tych troszke grubszych czyli 210 by staczyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 09.03.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam.Temat już stary, ale odgrzewam.Czy ktoś użytkuje z szanownych Forumowiczów pilarkę spalinową firmy Stiga. Ceny pilarek z silnikami 2 Km oscylują już w granicach 650-700 zł. Rozważam zakup modelu 400q lub 405q. Czytając opis sprzętu wygląda na to, ze nie jest to jakieś Chińskie badziewie.Proszę o opinie.pozdrawiam Sebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 11.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Używam Stigi 400Q od około 2 lat. Jest to sprzęt produkowany w Chinach ale konstrukcja jest włoska. Nie jest to maszyna profesjonalna ale do niezbyt wymagających prac wokół domu wystarcza. Na razie nie miałem żadnej awarii (oby tak dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 12.03.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam.Ok dziękuję za informację.Muszę pomyśleć czy jednak nie uderzyć w stihla.PozdrawiamSebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 12.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Jakies 10 - 12lat temu ojciec kupil pile marki Alpina P400. Ok 2lat wstecz po raz pierwszy sie zepsula. Zostal wymieniony tłok i cos tam jeszcze. Teraz juz nie pamietam. Po 2och uzyciach znowu padla i stala do dzisiaj. Wiozlem stihla do naprawy wiec wzialem tez alpine - obecnie moja Alpina to nic innego jak wlasnie Stiga SP400 (różni się obudowa). Gosc w serwisie od reki ja naprawil. Zaplacilem 60zl i znowu chodzi. Gdybym teraz kupowal pile, to bylaby to wlasnie Stiga. Pewnie wykonanie nie jest juz takie jak 10lat temu ale zaryzykowalbym jeszcze raz. W tamtym roku kupilem Makite 2.3KM - nie pamietam symbolu. Wlasnie jest w serwisie - padla po raz trzeci. Mam w domu 3 pily, ale najbardziej zadowolony bylem z Alpiny. Edytowane 12 Marca 2012 przez yaco181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 14.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witajcie!Połakomiłem się w zeszłym roku na tańszą Polską piłę (nie było Made in China) i niestety już się skończyła, a dokładniej po drugiej godzinie piłowania.Jak chcecie kupować coś na dłużej nie bawcie się w bardzo tanie rzeczy i patrzcie, czy firma ma serwis, bo później ciężko jest jednak cokolwiek uzyskać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.03.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Można kupić każdą...Jak do cięcia to Stihl i Husk...Reszta to harcerstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 16.03.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ja mam stihla i polecam. Może nie jest najmocniejsza ale daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinusoid 20.05.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ja proponowałbym coś tańszego jednak np. http://megastore.pl/108859,NAC-Pilarka-lancuchowa-257kW-SPS01-52.html Jeśli obniżymy wymagania co do mocy, to tanio naprawdę tanio możemy kupić nawet Makitę (moim zdaniem bardzo solidne narzędzia): http://megastore.pl/16383,Pilarka-lancuchowa-Makita-15kW-DCS3501-35.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts