asaledr 24.01.2026 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 16:51 Witam, Buduje prosty dom z poddaszem, dach dwuspadowy itp. Buduje właściwie mi ekipa, mam już SSZ. Mam chwilową przerwę zbieram środki, ale mam siłe, chęć zrobić sobie kolejny etap sam z pomocą teścia a mianowicie strych, ten wiecie na jętkach. Potrzebuje jednak żeby mnie ktoś nakierował. Mogę to robić całe lato ale mam ochotę to zrobić sam i mieć z tego satysfakcje. Powiedzcie mi proszę jaki materiał powinien być użyty, bo jest do wyboru: - płyty osb z marketu 25mm? Niby najszybciej tak robić, ale czy najsolidniej? - zamówić deski w tartaku tylko pytanie czy muszą być suche i czy to wystarczą calówki sosnowe czy może jakieś solidniejsze drzewo niż sosna czy świerk? Czy deski lepiej jakby miały takie zakladki/fazy czy bez tego? I jakiej grubości te deski. No i zasadnicze pytanie czy powinny być jakieś legary/łaty na jętkach czy tak bezpośrednio do jętek? Rozstaw między jętkami to 80-83 cm. A strych nie wiem do czego ma służyć, pewnie jakieś mało używane rzeczy, kurtki zimowe, ozdoby świąteczne itp. Wejście będzie po wysuwanej drabinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/298824-pod%C5%82ogastrych-na-j%C4%99tkach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts