Janekk1234 12.05.2021 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 podciśnieniowe ? a po co to ? nie wystarczy zwykla rynna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JD1719512917 12.05.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 Prawdopodobnie ma wpusty z pluvi z kołnierzem do membrany i dlatego proponuje, jest to niepotrzebny wydatek.Stosuje się przejścia attykowe również z kołnierzem z epdm, z drugiej strony można użyć kosza lub zwykłe kolano 90 st (do kompletu sprzedają) z odejściem na rurę spustową zwykłą z rynny. Jako że dach płaski to przeważnie 60% pow. skośnego, dwie rury spustowe 10 cm wystarczają na 100-120m2 dachu.Mam tak zrobione, działa wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATRYKL 13.05.2021 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Witam,zamierzam budowac budynek gospodarczy z w miare plaskim dachem. w Krakowie wedlug MN1 dach jednospadowy musi miec min. 8st. Chce zrobic na dachu zielony ogrod. Jestem na etapie projektu budynku i projektant mi taki dach zrobi. Jest mozliwosc go zmienic w granicach 3-5 st. Czy dostane pozwolenie na budowe jesli zejde ponizej 8st.? Czy odbierajacy z Urzedu sprawdza kat ? Z gory dzikeuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 13.05.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Witam,zamierzam budowac budynek gospodarczy z w miare plaskim dachem. w Krakowie wedlug MN1 dach jednospadowy musi miec min. 8st. Chce zrobic na dachu zielony ogrod. Jestem na etapie projektu budynku i projektant mi taki dach zrobi. Jest mozliwosc go zmienic w granicach 3-5 st. Czy dostane pozwolenie na budowe jesli zejde ponizej 8st.? Czy odbierajacy z Urzedu sprawdza kat ? Z gory dzikeuje nie sprawdza. poza tym nikt z urzedu nie przychodzi oglądać domków jednorodzinnych. zgłaszasz skończenie budowy i czekasz na uprawomocnienie że to jest już dom a nie budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.02.2022 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Witam. Odgrzebuje temat remontu dachu płaskiego, a mianowicie poszukuje ekipy, która wykona ogólny remont dachu płaskiego w domku jednorodzinnym z lat ok 80-tych, który jak mi wiadomo jest pokryty warstwą, żużla, betonu i papy. Może ktoś pomoże i podzieli się namiarem na ekipe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts