Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁASKI DACH - wątek zbiorczy: technologie, odwodnienie, pokrycie, izolacje

Szadok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawdopodobnie ma wpusty z pluvi z kołnierzem do membrany i dlatego proponuje, jest to niepotrzebny wydatek.

Stosuje się przejścia attykowe również z kołnierzem z epdm, z drugiej strony można użyć kosza lub zwykłe kolano 90 st (do kompletu sprzedają) z odejściem na rurę spustową zwykłą z rynny. Jako że dach płaski to przeważnie 60% pow. skośnego, dwie rury spustowe 10 cm wystarczają na 100-120m2 dachu.

Mam tak zrobione, działa wyśmienicie.

Witam,zamierzam budowac budynek gospodarczy z w miare plaskim dachem. w Krakowie wedlug MN1 dach jednospadowy musi miec min. 8st. Chce zrobic na dachu zielony ogrod. Jestem na etapie projektu budynku i projektant mi taki dach zrobi. Jest mozliwosc go zmienic w granicach 3-5 st. Czy dostane pozwolenie na budowe jesli zejde ponizej 8st.? Czy odbierajacy z Urzedu sprawdza kat ? Z gory dzikeuje

Witam,zamierzam budowac budynek gospodarczy z w miare plaskim dachem. w Krakowie wedlug MN1 dach jednospadowy musi miec min. 8st. Chce zrobic na dachu zielony ogrod. Jestem na etapie projektu budynku i projektant mi taki dach zrobi. Jest mozliwosc go zmienic w granicach 3-5 st. Czy dostane pozwolenie na budowe jesli zejde ponizej 8st.? Czy odbierajacy z Urzedu sprawdza kat ? Z gory dzikeuje

nie sprawdza. poza tym nikt z urzedu nie przychodzi oglądać domków jednorodzinnych. zgłaszasz skończenie budowy i czekasz na uprawomocnienie że to jest już dom a nie budowa.

• 8 months później...