iza1719500200 06.04.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 czyżby nikt nie miał nic do powiedzenia w tym temacie? Wiem , ze to nie jest może zbyt popularne rozwiazanie, ale mnie zmuszaja do takiego dachu warunki zabudowy, tj. 7 m wysokości budynku do kalenicy, a potrzebne są dwie kondygnacje. Może jednak ktoś wie coś o dachach tego typu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.04.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 np. dwie warstwy papy termozgrzewalnej - podkładowa i wierzchnia. Z blachy trapezowej to chyba raczej nie chcesz pokrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 06.04.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Jak ma być taniej i gorzej to zwykła papa dachowa. Termozgrzewalna lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.04.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 No jak Cię stać to może być specjalna folia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jak już napisano wcześniej :1) papa termozgrzewalna (tylko porządna) podkładowa i wierzchnia. Ze smutnego doświadczenia napiszę że do tego etapu warto poszukać ekipy która robi tylko dachy płaskie. Znają słabe punktydachu i wiedzą jak je dobrze obrabiać. 2) pokrycie ze specjalnej folii. niestety nie znam cen ani materiału ani usługi. Trochę szukałemw sieci jak byłem na etapie wyboru pokrycia, ale nic konkretnego nie trafiłem.3) blacha trapezowa - no ale to raczej na halę a nie dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guga 12.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Zainteresuj się papami termozgrzewalnymi firmy Tegola Polonia,a wykonawcy poszukaj autoryzowanego,nie ma co na tym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.04.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Zainteresuj się papami termozgrzewalnymi firmy Tegola Polonia Z ciekawości pytam (nic nie mam do producenta bo go po prostu nie znam): dlaczego akurat jego wyroby? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malec47 30.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jaki rodzaj papy i ile warstw dać na dach o 8 % spadku na 12,5 mm płycie OSB .Na stronie muratordom.pl/6648_5014.htm są opisane różne papy termozgrzewalne jedno i dwu warstwowe ,tzn podkładowe i nawierzchniowe a takżę jednowarstwowe nawierzchniowe. Proszę o pomoc - może ktoś już wie z praktyki jaką najlepiej zastosować papę i technologię jej kładzenia na płytę OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimip2 13.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was buduje lub zbudował dom z płaskim dachem? Jakie materiały zastosować, by dach nie przeciekał po kilku latach? Podzielcie się doświadczeniem .. .. będę wdzięczna za rekomendację firmy, która specjalizuje sie w budowie takich dachów Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 13.08.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 jeśli nie całkiem płaski, a prawie płaski (z dołu prawie niewidoczny), to np. z blachy tytanowo-cynkowej (chyba od 5%). trwałe, szczelne, ... drogie. rozwiązanie na całkiem płaskie też są, ale już chyba nie tak długowieczne - ale może nie słyszałem o wszystkich rozwiązaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.08.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 płaski dach to blacha odpada ( ) wskazane papy termo wierzchniego krycia, może dach zielony z roślinnością? jak jest attyka można nasypać żwiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.08.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 jest wiele możiwości wykonania dachów płaskich - ja zwykle w projektach stosuję dachy w systemie odwróconym. Izolacją przeciwwodną jest teraz najczęściej membrana EPDM.są też systemowe rozwiązania - przejrzyj szczególnie oferty firm zajmujących się izolacjami przeciwwodnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 14.08.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 U mnie architekt zalozyl w projekcie na wierzch membrane TPE Elastofol... mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.08.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was buduje lub zbudował dom z płaskim dachem? Jakie materiały zastosować, by dach nie przeciekał po kilku latach? Podzielcie się doświadczeniem .. .. będę wdzięczna za rekomendację firmy, która specjalizuje sie w budowie takich dachów Monika a czegóż tu szukać i otwierać otwarte drzwi - setki tysięcy bloków z płaskim dachem masz do podziwiania... żelbeton kryty papą - a teraz papy są naprawdę lepsze niż 30 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podolanczyk 29.10.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 WITAM FORUMOWICZÓW! poszukuję opinii nt konstrukcji, budowy dachu płaskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 29.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dokładniej, czego potrzebujesz?? Jak się go robi czy jak??Wydaje mi się, że będzie sporo tańszy niż zwykły dach.Można zrobić sobie ogródek na dachu lub basen.Można zaprojektować dużo ładniejszy dom.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podolanczyk 29.10.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dokładniej, czego potrzebujesz?? Jak się go robi czy jak?? Wydaje mi się, że będzie sporo tańszy niż zwykły dach. Można zrobić sobie ogródek na dachu lub basen. Można zaprojektować dużo ładniejszy dom. Pozdrawiam szukam jaką konstrukcję wybrać - na razie jestem w fazie projektu ale chcę mieć wpływ na rodzaj konstrukcji a także szukam doświadczeń w budowie i na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 29.10.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja mam nie wiem jak w budowie, bo kupilem uzywany dom, ale jak na razie jestem zadowolony, glownie dlatego ze nie mam poddasza, nie musze biegac po schodach, a poza tym podoba mi sie architektura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 29.10.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 np http://www.fdt.pl detale wpisz w google technologia dachów płaskich.Ja bym zastosował:1.strop żelbetowy2.Paroizolacja3.Welna mineralna lub styropian gr 18 cm4. Papa do mocowania mechanicznego5. Papa termozgrzewalna nawierzchniowa6. Łączniki mechaniczneMożna też zastosować technologię dachu odwróconego ale jakoś mi on nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts