uli-schnazzy 20.04.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. Odbywa się u mnie remont dachu płaskiego od podstaw. Robi to ekipa od dachów. Jednak zastanawiam się czy robią to dobrze. Mianowicie zerwali wszystko praktycznie do goła zostały tylko niektóre krokwie które są dobre, potem nabijali na to deski, kładą watę izolacyjną, folię i na to papę termo zgrzewalną. Czy takie ułożenie i budowa dachu jest prawidłowa? Zastanawia mnie jeszcze jedno (dach ma 70 metrów) a panowie za zrobienie go chcą ok 20 tyś czy to aby nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 21.04.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 wkleję bo może się komuś przyda przejście odwodnienia przez ścianę attyki (już wiem że dla Elfir nie bardzo się nada ) stropodach dwudzielny połączenie z attyką (to u mnie) i okapem (a to nie) wzięte stąd http://www.ursa.pl/services_1713.htm niestety rysunki w autocadzie Witajcie cronin...przyda sie i to bardzo u mnie również stropodach dwudzielny (dopiero teraz poznałam te nazwę, wcześniej s. wentylowany ) i tenże spędza mi sen z powiek od jakiegoś czasu. Wszędzie tylko spadziste i trudno o dobrego fachowca od płaskiego, stąd moje bezustanne kopanie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.04.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Cieszę się że się przyda, a kryć będziecie papą czy membraną, bo ja byłam przekonana do papy, ale właśnie zaczęłam mieć wątpliwości i robię zwrot w kierunku membrany epdm. Tylko ciekawe ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 21.04.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Muszę przyznać, ze roztrząsam papę pod każdym kątem. Na temat membrany nie mogę się wypowiedzieć, bo za mało wiem na jej temat. Ale oczywiście pokopię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 25.04.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 http://www.polprofili.pl/do/item/Kielichy_przyscienne_do_pap_zgrzewalnych/KielichyprzycieRYSUNKI SA NA KONCU STRONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zacozajajco 26.04.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 prosze wpisac http://www.hypertectum.com i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 cronin i Elfir jak w końcu planujecie ocieplić te wasze płaskie dachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.04.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja przy stropodachu wentylowanym ocieplam ścianę i attykę i strop od strony wnętrz granulatem celulozy (lub innym), na samym dachu mam tylko deskowanie (bądź osb) i papę albo membranę tu dopiero zgłębiam temat. Spadek dachu mam na stronę bez attyki więc normalny okap tam będzie i rynna. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zacozajajco 26.04.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 jeżeli macie pytania co do membrany w płynie na dachach płaskich to zawsze podpowiem .poprosze o zapytanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.04.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 ja zrobię klasyczny układ - paroizolacja, styropian i papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja przy stropodachu wentylowanym ocieplam ścianę i attykę i strop od strony wnętrz granulatem celulozy (lub innym), na samym dachu mam tylko deskowanie (bądź osb) i papę albo membranę tu dopiero zgłębiam temat. Spadek dachu mam na stronę bez attyki więc normalny okap tam będzie i rynna. Proste ok,rozumiem więc celuloza odpadła -napisz dlaczego. a jak będziesz wentylowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.04.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 ja zrobię klasyczny układ - paroizolacja, styropian i papa pomiędzy wiązary dajesz styro a sufit podwieszany z kg ?czy może jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.04.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Celuloza wcale nie odpadła, skąd to przypuszczenie? wycenę zrobiłam kontakt z firmą mam, jak dojdę do ocieplenia to zobaczę czy to czy może bardziej powszechny granulat wełny. A wentylacja to otwory w attyce przewietrzające strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 pomiędzy wiązary dajesz styro a sufit podwieszany z kg ?czy może jakiś inny pomysł? Ja nie mam żadnych wiązarów. Mój dach nie jest wentylowany. Zwykły strop teriwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.04.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja nie mam żadnych wiązarów. Mój dach nie jest wentylowany. Zwykły strop teriwa. nie wiedziałem. sprytnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 30.04.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Od myślenia nad naszym dachem spuchła już mi głowa, na szczęście udało się wybrać rozwiązanie, czy słuszne nie wiem. Mieliśmy mieć dach odwrócony, zielony, rozważaliśmy odwodnienie wewnętrzne. Zrezygnowaliśmy z tego rozwiązania na rzecz stropodachu pełnego o klasycznym układzie warstw + odwodnienie zewnętrzne + attyki. Na wierzch papa termozgrzewalna. Uparłam się na EPDM, niestety w mojej okolicy dachowcy nie są za pan brat z tym materiałem. Lepiej więc wybrać pokrycie, na którym zna się wybrana ekipa, bo nawet najlepszy materiał może okazać się kiepski jeśli bedzie położony nieumiejętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łydziu 05.05.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam, jest to mój debiut na tym fortu i mam do Was pytanie.Mam dach jedno spadowy o nachyleniu jakieś 10-15% deski które są położone z biegiem czasu się powykrzywiały i w niektórych miejscach papa się po przedzierała przez co gdzieniegdzie przecieka. Teraz moje pytanie, czy dobrym rozwiązaniem będzie położyć na to styropapę żeby nie było nierówności na dachu i na to papę termozgrzewalną, czy to się będzie trzymać, a może jest jakieś inne tańsze rozwiązanie?? Proszę o poradę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.05.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Styropapa wtedy, gdy wykorzystujesz poddasze.Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łydziu 07.05.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Nie mam poddasza do wykorzystania, dom jest piętrowy na piętrze jest podwieszany sufit, nad sufitem mam w największym miejscu ok 60cm a w najniższym 15 cm między belkami jest ocielone wełną, chodzi mi o wyrównanie nierówności na dachu spowodowane powykrzywianymi deskami, jak najlepiej to zrobić żeby papa mi się nie przedzierała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.09.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Mam stropodach wentylowany, dach płaski 4stp. na wiązarach, obmurowany z 3 stron attyką. Czy tak ma wyglądać ocieplenie i pokrycie papą (termozgrzewalna sbs, podkładowa i wierzchnia)? I czy ten styropian pod obróbką blacharską i od środka poddasza ma być pokryty klejem/siatką? Edytowane 28 Września 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts