.migotka. 31.08.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Panie Bartoszu, napisałam do Pana maila odnośnie kredytu dla nas. Można liczyć na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 31.08.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jasne, już odpisałem... w poniedziałek wszystko napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkuner 04.09.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam!Nie tak dawno temu mieliśmy wziąć kredyt RnS - WIELKIE dzięki dla Pana Bartosza za okazaną pomoc - ale trochę się posypało, zainteresowanie tematem jednak pozostało.Czy mi coś umknęło? Jeszcze w sierpniu marże były ~1,3 a tu mowa o 1,0 lub mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 05.09.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam! Nie tak dawno temu mieliśmy wziąć kredyt RnS - WIELKIE dzięki dla Pana Bartosza za okazaną pomoc - ale trochę się posypało, zainteresowanie tematem jednak pozostało. Czy mi coś umknęło? Jeszcze w sierpniu marże były ~1,3 a tu mowa o 1,0 lub mniej. Oczywiście są jeszcze możliwości zaciągnięcia kredytu na marży 1%. Sam podpisuje z klientami umowe w przyszłym tyogdniu na marży 0,9% i prowizji 2%, ale to zależy od wielu czynników. Duży wkład, kwota kredytu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 10.09.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ja spiesze doniesc, ze po bojach z DB udalo mi podpisac umowe i uruchomic kredyt. Stanelo finalnie na 1% marzy i 0 prowizji (zamiennie z 0,9% marzy i 2% prowizji) byla to najlepsa oferta jaka udalo mi sie wyszukac. Jednak DB powpisywal w umowe co chce w zamian : plan osczedzania na 5 lat, konto za 12 zl (notabene calkiem fajne ) i karta kredytowa przez pierwszy rok.Parametry to dzialka 350kzl, z czego kredytowane jest 90%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 11.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jaka składka miesięczna tego planu oszczędzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 12.09.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jaka składka miesięczna tego planu oszczędzania? 2300 rocznie, mozna tez placic cyklem miesiecznym po pierwszym roku. +/- to tyle, ile roznica w racie (w moim przypadku) do kolejnej oferty pod wzgledem atrakcyjnosci, ktora dostalem od ING. Problem z DB jest natomiast, ze oni zawsze chca wiecej dokumentow niz inni, sprawdzaja dwa razy dluzej a potem daja jeszcze mniej niz sie wnioskowalo . W moim przypadku sobie wymyślili, (choc podobno to taka u nich zasada), ze zdolnosc kredytowa w przypadku kredytu na dzialke bud musi jeszcze pokrywac kredyt na budowe domu .... Wydlug ich ekspertow to nie mniej nie wiecej jak 150k zl Wiekszej glupoty dawno nie slyszalem, przeciez wcale nie musze tam budowac (moze jako inwestycje traktuje), a nawet jezeli to moge miec na ten cel pieniadze a nawet jak nie, to nie zawsze u nich musze brac na to kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Pisałam wcześniej o naszych złych doświadczeniach z Bankiem Millenium.Opowiedziałam przy okazji o problemie naszemu doradcy finansowemu. On zadzwonił do banku z prośbą o wyjaśnienie. I tu UWAGA:Bank okłamuje już na bezczelnego nawet naszego doradcę finansowego.Powiedzieli mu, że nie przynieśliśmy zdjęć i dziennika budowy, oraz nie wypełniliśmy prawidłowo wniosku o wypłatę kolejnych transzy.Oczywiście zdjęcia na płycie były, ksero dziennika (kserowaliśmy na miejscu, by nie było, że o jakiejś stronie zapomnieliśmy), kopie WSZYSTKICH faktur i umów, a wniosek wypełniał pracownik banku, my go tylko podpisywaliśmy!Nasz błąd, że nie zażądaliśmy od pracowników banku pokwitowania za przekazanie materiałów (mamy tylko kopię wniosku). Czyli ani slowa o naszym rzekomym przekroczeniu kosztów i defraudacji 50 tyś kredytu (wg tego banku SSZ domu kosztuje 40 tyś). Czy to można zgłosić rzecznikowi praw konsumenta? Bo bank robi z nas kłamców wobec doradcy i osobiście czuję się zniesławiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.09.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) 2300 rocznie, mozna tez placic cyklem miesiecznym po pierwszym roku. +/- to tyle, ile roznica w racie (w moim przypadku) do kolejnej oferty pod wzgledem atrakcyjnosci, ktora dostalem od ING. Problem z DB jest natomiast, ze oni zawsze chca wiecej dokumentow niz inni, sprawdzaja dwa razy dluzej a potem daja jeszcze mniej niz sie wnioskowalo . W moim przypadku sobie wymyślili, (choc podobno to taka u nich zasada), ze zdolnosc kredytowa w przypadku kredytu na dzialke bud musi jeszcze pokrywac kredyt na budowe domu .... Wydlug ich ekspertow to nie mniej nie wiecej jak 150k zl Wiekszej glupoty dawno nie slyszalem, przeciez wcale nie musze tam budowac (moze jako inwestycje traktuje), a nawet jezeli to moge miec na ten cel pieniadze a nawet jak nie, to nie zawsze u nich musze brac na to kredyt Tak, słyszałem o tym już dawno... też mnie to dziwi ale cóż można powiedzieć i zrobić Pisałam wcześniej o naszych złych doświadczeniach z Bankiem Millenium. Opowiedziałam przy okazji o problemie naszemu doradcy finansowemu. On zadzwonił do banku z prośbą o wyjaśnienie. I tu UWAGA: Bank okłamuje już na bezczelnego nawet naszego doradcę finansowego. Powiedzieli mu, że nie przynieśliśmy zdjęć i dziennika budowy, oraz nie wypełniliśmy prawidłowo wniosku o wypłatę kolejnych transzy. Oczywiście zdjęcia na płycie były, ksero dziennika (kserowaliśmy na miejscu, by nie było, że o jakiejś stronie zapomnieliśmy), kopie WSZYSTKICH faktur i umów, a wniosek wypełniał pracownik banku, my go tylko podpisywaliśmy! Nasz błąd, że nie zażądaliśmy od pracowników banku pokwitowania za przekazanie materiałów (mamy tylko kopię wniosku). Czyli ani slowa o naszym rzekomym przekroczeniu kosztów i defraudacji 50 tyś kredytu (wg tego banku SSZ domu kosztuje 40 tyś). Czy to można zgłosić rzecznikowi praw konsumenta? Bo bank robi z nas kłamców wobec doradcy i osobiście czuję się zniesławiona. Dziwie się dlaczego tak jest... ja naprawdę nie przypominam sobie żeby mieć aż takie problemy... raz we Wrocławiu ale doradczyni która przejeła sprawę po koleżance (tak poszła na urlop) miała tyle pracy że nieprzypilnowała kilku spraw, ale szybko się wszystko nadrobiło... A rozmawialiście z Dyrektorem oddziału? Edytowane 13 Września 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dyrektor był obecny i składał nam też wyjasnienia (o tym rzekomym przekoczeniu kosztów budowy) przez telefon. Jedynym wyjasnieniem było, że oni nic nie mogą, bo centrala w Warszawie decyduje o wszystkim. Ale oczywiście o mozliwości porozmawiania bezpośrednio z "Warszawą" nie było mowy. Ja marzę o tym by znalazł się kupiec na działkę i chcę jak najszybciej zapomnieć, że taki pseudobankowy wypierdek jak Millenium w ogóle istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 14.09.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 hmmm... to nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej2509 14.09.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam Planuję (marzę) wziąć kredyt na budowę domku w kwocie 300 000zł (120m x 2500) myślę ze zamknę się w mniejszej kwocie ale podobno banku to nie interesuje. Zanim wybiorę się do banku chciałbym poznać opinię Eksperta, żeby się nie wygłupić.więc tak jest to dom parterowy, koszt budowy to 300000 -wkład własny – brak (mimo jakiś oszczędności chciałbym ich nie ruszać tylko zostawić na umeblowanie i takie tam chyba że byłby to mus żeby uzyskać kredyt) -posiadam działkę 29ar po zakupie Pani w US na dzień dzisiejszy wyceniała ją na 50 tyś po nowym roku (a wtedy interesował by mnie kredyt) ma się ona stać działką budowlaną patrząc na działki w sąsiedztwie wartość powinna wzrosnąć dwukrotnie (może byłoby to uznane za wkład własny?) -wiek 29 lat,-umowa na czas nieokreślony-dochody brutto 2800-zobowiązania to kredyt gotówkowy 20000 rata 850 zł oraz karta kredytowa z której korzystam i spłacam na bieżąco generalnie w razie potrzeby w każdej chwili mogę z niej zrezygnować Bardzo proszę o informację jaką maksymalnie kwotę mógłbym uzyskać. W temacie kredytów nie jestem obeznany więc może nie podałem jakiś istotnych informacji po prostu podałem to co podała moja przedmówczyni. Jeśli potrzeba jeszcze jakiś informacji to udziele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 z dochodem brutto 2800 zł (niecałe 2 tyś do ręki) chcesz dom budować?Chyba chodziło o netto i to na jedną osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 14.09.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Andrzej popatrz do pierwszej lepszej przeglądarki z brzegu: http://www.comperia.pl/wyniki-kredyty-hipoteczne,budowa_domu-wtorny-mieszkanie_lub_dom-350000-300000-10000-pln-2-30-25-0-----0----.html z grubsza to minimum 1800 zł miesięcznie raty kredytowej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej2509 15.09.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 z dochodem brutto 2800 zł (niecałe 2 tyś do ręki) chcesz dom budować? Chyba chodziło o netto i to na jedną osobę? Faktycznie pomyłka chodziło o 2,8 tyś do ręki i na jedną osobę tylko z tym że drugiej osoby nie ma (kawaler) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 mała szansa, że ktoś udzieli ci kredytu. "Rodzina na swoim" nie weźmiesz. A więc w wariancie optymistycznym masz kredyt z ratą miesięczną 1800 zł Utrzymasz siebie i dom za 1000 zł/mc? Nikt ci w to nie uwierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej2509 16.09.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 mała szansa, że ktoś udzieli ci kredytu. "Rodzina na swoim" nie weźmiesz. A więc w wariancie optymistycznym masz kredyt z ratą miesięczną 1800 zł Utrzymasz siebie i dom za 1000 zł/mc? Nikt ci w to nie uwierzy. ok dziękuje za informację. W takim razie z takimi zarobkami jaki największy kredyt mógłby zostać mi przyznany? tak jak wspominałem jakieś tam oszczędności posiadam więc mógłbym zacząć sam a dobrać kredyt na wykończenie bo jest taka możliwość? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Nikt ci nie przyzna kredytu częsciowego hipotecznego - np. 150 tyś, ot żeby dociągnąc budowę do SSO. Bank musi mieć pewnośc, że za kwotę, którą dysponujesz z kredytu i wkładu własnego, wybudujesz dom. Nie wiem jakie masz oszczędności, ale pensja nie jest za wysoka. Skoro potrzebujesz 300 tyś, musiałbyś mieć tak ze 150 tyś wkładu własnego. Przy kredycie 150 tyś rata wyniosłaby ok 800-1000 zł. Edytowane 16 Września 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska2332m 16.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Co sądzicie o Kredy Banku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej2509 17.09.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nikt ci nie przyzna kredytu częsciowego hipotecznego - np. 150 tyś, ot żeby dociągnąc budowę do SSO. Bank musi mieć pewnośc, że za kwotę, którą dysponujesz z kredytu i wkładu własnego, wybudujesz dom. Nie wiem jakie masz oszczędności, ale pensja nie jest za wysoka. Skoro potrzebujesz 300 tyś, musiałbyś mieć tak ze 150 tyś wkładu własnego. Przy kredycie 150 tyś rata wyniosłaby ok 800-1000 zł. Czyli tak 150 tyś wkładu własnego i wtedy bez problemu dostane 150 tyś kredytu? a jeszcze takie pytanie w jaki sposób mniej więcej to obliczacie tzn interesuje mnie to ile musiał bym np zarabiać żeby wziąć dany kredyt lub ile musiał bym mieć wkładu własnego żeby dostać 300 tyś przy zarobkach 3,5 tyś na rękę? Możecie podać jakieś wytyczne wg których to liczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts