Maciej_Tczew 25.09.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam Panie Łukaszu. Czy zajmuje się pan również kredytami gotowkowymi ? Jeśli tak to proszę o maila na adres [email protected]Kredyt na zakup działki 60 tyś na max 3-4 lata z mozliwoscia szybszej splaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 25.09.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam Panie Łukaszu. Czy zajmuje się pan również kredytami gotowkowymi ? Jeśli tak to proszę o maila na adres [email protected] Kredyt na zakup działki 60 tyś na max 3-4 lata z mozliwoscia szybszej splaty. Mail wysłany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APCM 10.10.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Witam, Planuję w listopadzie ubiegać się o kredyt na budowę domu. Nasza sytuacja wygląda tak, że żona ma umowę na czas nieokreślony już długo, natomiast mi pół roku pracy stuknie właśnie w listopadzie.Jest to moja druga umowa z obecnym pracodawcą, pierwsza była na 3 miesiące okres próbny do końca lipca, a obecna została podpisana na 33 miesiące do przodu. W zwiazku z tak krótkim zatrudnieniem i brakiem ciągłości pracy, proszę o informację, które banki zaakceptują mój dochód. Z tego co słyszałem to są to BZWBK, PKO BP i Citi Handlowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 10.10.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 CITI nie udzieli kredytu na budowę - nie wypłacają kredytów w transzach.PKO BP zaakceptuje umowy pod warunkiem, że otrzymasz promesę przedłużenia umowy o pracę. Banków, które mogą zaakceptować Twoją umowę jest zdecydowanie więcej niż 3 wymienione. Napisz mi w wiadomości prywatnej dane dotyczące inwestycji oraz Wasze dochody i obciążenia, a postaram się dobrać optymalne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 17.10.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Witam wszsytkich, Z góry przepraszam jeżeli temat pojawił się już wcześniej ale potrzebuje szybkiej pomocy. Mam już decyzję kredytową z BGZ PNB Paribas. Zaniepokoił mnie jeden z zapisów w umowie, mianowicie: "Kredytobiorca zobowiązuje do: rozliczenia transz kredytu poprzez złożenie dokumentów potwierdzających wydatkowanie kwoty transzy Kredytu zgodnie z celem kredytowania w szczególności wystawionych na jego rzecz faktur i rchunków w terminie 30.03.2021", Pani z Banku oczywiście zapewnia żekolejne transze wypłącane są na podstawie dokumentacji zdjęciowej, natomiast zapis w umowie wydaje się dość jasny. Generalnie częsć prac będę wykonywał samodzielnie wieć nie z wszystkiego będę w stanie rozliczyć się na podstawie faktur. Ofertę mają dobrą, ale jeżeli mam się w trakcie budowy denerwować jeszcze wypłatą transz to wole chyba skorzystać z ciut gorszej oferty. Prośba do znawców, czy są to standardowe zapisy bankowe i jak w rzeczywistości to wygląa ? Mozę ktoś akurat buduje/budował z kredytem własnie z tego banku i ma jakieś doświadzenie ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 19.10.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 BGŻ weryfikuje prace budowlane poprzez inspekcję rzeczoznawcy. Okazanie faktur jest opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 19.10.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Jakie teraz są najlepsze warunki na kredyt z LTV ok. 70% i wysokość kredytu ok. 300 000 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 20.10.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Jakie teraz są najlepsze warunki na kredyt z LTV ok. 70% i wysokość kredytu ok. 300 000 zł? Nie da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Zbyt mało danych, aby móc to ocenić. Napisz mi na priv więcej danych nt. inwestycji i dochodów/obciążeń, a przedstawię rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 30.01.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Bez dodatkowych informacji nie da się udzielić rzetelnej odpowiedzi. Dla jednej osoby będzie to być może ING, dla innej mBank, a dla jeszcze innej być może Alior, który na dziś jest bankiem najdroższym, ale w danej sytuacji może być jedynym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 14.02.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Drodzy budujący/kupujący/ rozważający zachęcam do odwiedzania naszych targów mieszkaniowych w Trójmieście Gdańsk i Warszawie 2-3 marca wszelkie informacje pod linkiem http://targimieszkaniowe.pl Znajdziecie tam wiele ciekawych informacji jak i tematów wykładowych Dziękuję tym którzy nas odwiedzili we Wrocławiu 2-3 lutego i wpadli na nasz wykład o zdolności kredytowej Małgorzata Gronowska- Krawczyk Ekspert ds. kredytów Murator FINANSE Manager ds wsparcia sprzedaży tel. kom.: 728 370 144, 604 057 193 [email protected] http://www.muratorfinanse.pl Zapraszam na FB: Murator Finanse Skorzystaj z naszych aktualnych promocji: Z nami warto! I bez dodatkowych kosztów! Niemożliwe od zaraz- cuda w dwa dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 17.02.2019 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Witajcie : w ramach przypomnienia Poznań i okolice na stronie https://portal.geopoz.poznan.pl/klient/ można założyć konto za pomocą którego można zamówić wszystkie dostępne dokumenty i materiały z powiatowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego, w tym: wypisy i wyrysy z ewidencji gruntów i budynków (do celów prawnych i informacyjnych) dokumenty stanowiące podstawę wpisu w ewidencji gruntów i budynków dane z bazy danych EGIB mapę ewidencyjną i mapę zasadniczą dane z rejestru cen i wartości nieruchomości (RCIWN) dane z baz danych GESUT (sieci uzbrojenia terenu), BDOT500 (obiekty topograficzne) i BDSOG (osnowa geodezyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebi 27.02.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Witam,Czy ktoś zorientowany, mógłby odpowiedziec jak wygląda teraz sytuacja z kredytem na budowę domu? Jaki jest orientacyjny wkład własny, czy trzeba mieć umowę o pracę czy może wystarczą odpowiednie dokumenty od pracodawcy? Czy można wziąć kredyt gotówkowy (na wkład własny) + kredyt hipoteczny? Jeżeli tak, to które banki oferują takie kredyty/połączenia?Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 27.02.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Minimalny wkład własny to 10%. Wkładem własnym jest już chociażby działka budowlana pod warunkiem, że nie jest obciążona kredytem hipotecznym. Co rozumiesz pod pojęciem odpowiednie dokumenty od pracodawcy? Dochód może pochodzić z różnych źródeł, jednak - co oczywiste - musi być to dochód udokumentowany. Wkład własny nie może pochodzić z kredytu i żaden z banków nie akceptuje takiego połączenia. W każdym z wniosków kredytowych jest oświadczenie kredytobiorcy, że wkład z kredytu nie pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebi 28.02.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Rozumiem, że przy kredycie na działkę budowlaną, należy spłacić ten kredyt w całości aby móc zaproponować tę działkę jako wkład własny? Jeżeli chodzi o dokumenty, to pracuję od 1,5 roku na umowę o pracę + umowę o dzieło. Chciałbym aby bank do dochodu wliczył mój dochód z umowy o dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 28.02.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Jeśli kredyt w całości spłacony nie będzie, to wkładem własnym będzie w tym przypadku różnica pomiędzy wartością działki a saldem zadłużenia.Jeśli umowa o dzieło trwa od min. 12 miesięcy, to nie będzie problemu z jej akceptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 01.03.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Cześć, Mam pytanie o opinie na temat wybranych banków. Wybrałem kilka bankków i przeliczyłem sobie całkowity koszt kredytu w zależności od długości trwania ponieważ zakładam że spłacę go wcześniej. Ewentualnie za kilka lat gdy minie boom budowlany i wzrosnie WIBOR banki zaczną sprzedawać oferty z niższą marżą i wtedy będzie można przenieść kredyt do innego banku. Kilka banków zajeło zbliżone pozycje w moim rankingu i teraz chciałbym porównać je pod względem łatwości współpracy. Nie chodzi mi tutaj o koszty bo wszystko sobie już wliczyłem ale o szybkość reakcji na wnioski, łatwość załatwiania spraw i czy nie robią problemów przy wypłacie kolejnych transz.Czy możecie napisać jakie macie opinie o poniższych bankach? W internecie właściwie o każdym banku można znaleźć wyłącznie negatywne. Tylko o banku pocztowym nie mogłem nic znaleźć, pewnie dlatego że udziela mało kredytów. Zrobiłem ranking i dla moich parametrów wygrywają następujące z łącznymi kosztami:Przy spłacie kredytu po 5latach:1. Raiffeisen 140000 zł2. mbank 144000 oraz Millenium 1450003. Bank Pocztowy 148000 zł4. PKO BP 150000 zł Przy spłacie kredytu po 20latach:1. PKOBP 3330002. Bank Pocztowy 3510003. Millenium Mbank oraz Raifaissen 355000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 01.03.2019 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Na pewno słabą opcją jest PKO BP, szczególnie w sytuacji, gdy zamierzasz nadpłacać kredyt. W banku tym występuje wysoki koszt startowy w postaci ubezpieczenia od ryzyka utraty pracy (3,25% od kwoty kredytu) i w przypadku wcześniejszej spłaty koszt ten nie zdąży zapewne się zwrócić (pomijam tutaj dodatkowo fakt utraty wartości pieniądza w czasie). W przypadku spłaty tego kredytu w ciągu 5 lat, to bank ten powinien znaleźć się na szarym końcu większości rankingów.Raiffeisen wycofuje ofertę i jeśli Twój wniosek nie trafi do centrali do 7 marca, to jego analiza nie zostanie przeprowadzona. Jeśli nie jesteś na końcówce gromadzenia dokumentów, to bank ten możesz sobie odpuścić.Warto zainteresować się ofertą ING. Koszt porównywalny z Millennium, ale jest to bank chyba najprzyjaźniejszy w przypadku budowy domu spośród wszystkich banków. Jeśli zamierzasz kredyt spłacić w okresie tak krótkim jak 5 lat (lub nieco więcej), to tak na dobrą sprawę w ogóle nie powinieneś patrzeć na banki, w których występuje prowizja za udzielenie kredytu. Skupiłbym się na zestawie Millennium, ING, Raiffeisen (jeśli jesteś gotów złożyć wniosek już teraz) lub mBank. W tym ostatnim występuje prowizja za udzielenie kredytu, jednak na dzień dzisiejszy jest ona negocjowalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 02.03.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Tak wiem Ing jest bezkonkurencyjny pod wzgledem oferty jak i podejscia do klienta. Mam u nich kredyt na dzialke i wszystko mozna zalatwic online. Przy budowie przy wyplacie transz nie wymagaja inspekcji. Niestety chyba nasprzedawali za duzo kredytow i teraz sobie wybieraja klientow. Mi odmowli. Analityk zmniejszyl mi wskaznik DTI z 65 do 45 z wzgledu na ryzyko bo biore kredyt sam. Mimo ze pozostale warunki mam w porzadku. Umowa o prace od 4 lat na czas nieokreslony. Wklad wlasny 20%. Dlatego szukam gdzie indziej banku tak samo elastycznego jak ING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 02.03.2019 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Niestety chyba nasprzedawali za duzo kredytow i teraz sobie wybieraja klientow. Mi odmowli. Analityk zmniejszyl mi wskaznik DTI z 65 do 45 z wzgledu na ryzyko bo biore kredyt sam. To na pewno nie był jedyny czynnik ryzyka. Zrealizowałem w tym banku wiele kredytów przy jednym kredytobiorcy lub jednym dochodzie i to nie stanowiło problemu. Zainteresuj się przede wszystkim ofertą Millennium. Po ostatniej korekcie marży ten bank wbrew pozorom dla niektórych klientów wcale nie wychodzi pod względem cenowym gorzej niż ING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 03.03.2019 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Ing oferuje marze 1.8% Mbank oferuje 1.9 natomiast millenium 2%. Zatem millenium w moim przypadku zbyt atrakcyjnie nie wypada chyba ze jest mozliwosc negocjacji marży o czym moj doradca mi nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts