aygor18 18.02.2021 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A jakieś konstruktywne rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.02.2021 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A jakieś konstruktywne rady? Na jedną osobę przy tych dochodach bodajże w PKO bp może udać ci się taki kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aygor18 18.02.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Czy dla banku nie wystarczy zabezpieczenie w wysokości 500k zł (nieruchomość)? I nie udzieli kredytu z ratą 700-800zł przy dochodach 2050zł?Myślałem że najważniejsze jest zabezpieczenie, w końcu jak nie dam rady spłacać do bank bierze wszystko i jest na wygranej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.02.2021 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Czy dla banku nie wystarczy zabezpieczenie w wysokości 500k zł (nieruchomość)? I nie udzieli kredytu z ratą 700-800zł przy dochodach 2050zł? Myślałem że najważniejsze jest zabezpieczenie, w końcu jak nie dam rady spłacać do bank bierze wszystko i jest na wygranej pozycji. Bank tak nie patrzy ważna jest spłata odsetek i kapitału a nie spłata kredytu w trybie awaryjnym, natomiast dom może być potraktowany jako wkład własny i wtedy LTV masz co najmniej na poziomie 70% to masz duży wybór kredytów i niską marżę. przy singlu przeważnie koszt utrzymania to około 900 zł więc moim zdaniem to masz zdolność na ok 300 tys na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aygor18 18.02.2021 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Dziękuję za konkretną odpowiedź. Nie chciałem iść do banku i się zbłaźnić czy zostać wyśmianym przez pracownika banku, ale skoro mam realną szansę dostać te 170tyś to spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.02.2021 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Dziękuję za konkretną odpowiedź. Nie chciałem iść do banku i się zbłaźnić czy zostać wyśmianym przez pracownika banku, ale skoro mam realną szansę dostać te 170tyś to spróbuję. Możesz popróbować na kalkulatorach zdolności kredytowej na necie ale tam nie ma zbyt wielu opcji które mogą być dla ciebie korzystne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.02.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Mam pewne pytanie związane z ewentualnością podwyższenia kredytu.Mam kredyt, ale poszczególne etapy robót, wykonane przez fachowe firmy (a nie przez pana Jasia z sąsiedztwa) kosztują nieco więcej niż zakładane koszty. Na większy kredyt nie było zdolności kredytowej, więc ścinaliśmy koszty poszczególnych etapów prac w kosztorysie. Załóżmy, że dostaniemy podwyżkę od pracodawcy, to czy możemy się zwrócić do banku o zwiększenie kredytu, a tym, samym "budżetu" na poszczególne etapy? Jak banki zapatrują się na takie sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wincentyzet 08.04.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Mi się bardzo przydala ta strona przy wyborze kredytu hipotecznego, dużo cennych informacji Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 08.04.2021 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Mam pewne pytanie związane z ewentualnością podwyższenia kredytu. Indywidualna sprawa każdego banku. Ale jak wystarczy ci zdolności i wystarczy wartości nieruchomości (odpowiedni LTV po dobraniu) to mogą się zgodzić. Przemyśl to na spokojnie, kredyt w okolicach zdolności to samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gontia 16.06.2021 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Hmm... zawsze najlepiej zawdzonić. Oni wstępnie na podstawie wywiadu są w stanie ocenić zdolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 17.09.2021 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Drodzy forumowicze przypominamy, że Murator również oferuje usługę doradztwa finansowego. Mamy dostęp do ofert obowiązujących na rynku hipotecznym.Nie pobieramy opłat od klientów, zgodnie z ustawą o kredytach hipotecznych - taka usługa nie generuje kosztów dla klienta.Zachęcamy do kontaktu z nami. Jesteśmy w całej Polsce. Ponadto zaglądajcie na nasz Facebook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 21.09.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Dla zainteresowanych!!!!- Nie wszyscy wiedzą , że można refinansować swój kredyt hipoteczny , a co za tym idzie zmienić warunki cenowe istniejącego kredytu lub nawet dobrać kredytu jeśli wiemy że kwota bieżąca nie starczy na dokończenie budowy.Zachęcam do kontaktu - przedstawię możliwości na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.09.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Refinansować, czyli pewnie przenieść do innego banku? A mnie interesuje, czy w PKO BP można złożyć nowe dokumenty dotyczące wynagrodzenia, na nowo przeliczyć zdolność, ewentualnie zmodyfikować wycenę prac (z uwzględnieniem znacznych podwyżek) i podwyższyć kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 29.09.2021 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Refinansować można przede wszystkim przenosząc do nowego banku - jednakże również można spróbować negocjować nowe warunki w istniejącym banku - jednakże niekoniecznie bank dotychczasowy może się nie zgodzić. Jeśli chodzi o zwiększenie kwoty dotychczasowego kredytu również jest taka możliwość - oczywiście możliwość tego działania zależy od kilku parametrów tj zdolność kredytowa, wartość nieruchomości, cel na jaki ma być przeznaczony kredyt.Z chęcią pomogę zachęcam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 29.09.2021 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Refinansować można przede wszystkim przenosząc do nowego banku swój kredyt. Klienci często jednocześnie dobierają kwotę i również uzyskują inne warunki cenowe niż dotychczas. jednakże również można spróbować negocjować nowe warunki w istniejącym banku - jednakże niekoniecznie bank dotychczasowy może się nie zgodzić. Jeśli chodzi o zwiększenie kwoty dotychczasowego kredytu również jest taka możliwość - oczywiście możliwość tego działania zależy od kilku parametrów tj zdolność kredytowa, wartość nieruchomości, cel na jaki ma być przeznaczony kredyt.Z chęcią pomogę zachęcam do kontaktu. Możemy sprawdzić obecne warunki w PKOBP i lub w innych bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.09.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 W przybliżeniu sytuacja jest taka. Kredyt na podstawie zdolności kredytowej na kwotę 200 000 zł, spłaty przez 25 lat po 1000 zł (wg obecnej stawki %) miesięcznie. Czy można orientacyjnie założyć, że podwyższenie wynagrodzenia o ok. 600-700 zł netto powinno spowodować podwyższenie zdolności kredytowej o 100 000 zł i jeśli bank dałby drugi (lub aneksował pierwszy) kredyt. Wówczas spłaty wyniosłyby 1500 zł miesięcznie. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 29.09.2021 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Sugerowałabym przejść na korespondencję email ze względu na różne dane które mogą sie pojawić, np dotyczące kredytu.Trudno jest rzetelnie oszacować zdolność tylko na podstawie powyższych danych. Każdy bank ma swoje oprocentowanie i inne wymagania. Inaczej też liczy zdolność kredytową. W mailu wyjaśnię co i jak i poproszę choć o minimalne informacje niezbędne do szacowania oferty,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 30.09.2021 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Sugerowałabym przejść na korespondencję email ze względu na różne dane które mogą sie pojawić, np dotyczące kredytu.Trudno jest rzetelnie oszacować zdolność tylko na podstawie powyższych danych. Każdy bank ma swoje oprocentowanie i inne wymagania. Inaczej też liczy zdolność kredytową. W mailu wyjaśnię co i jak i poproszę choć o minimalne informacje niezbędne do szacowania oferty,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 27.01.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Czy ktoś potrafi ocenić jaki bank jest najlepszy bank do budowy?Odrzucając kwestie zdolności. Chodzi mi o to, który robi najmniej a który najwięcej z transzami, rozliczeniami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 27.01.2022 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Osobiście mam dobre doświadczenie z ING, rozliczanie kolejnych transz na podstawie zdjęć i wpisów do dziennika budowy. Wszystko można zrobić online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts