Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DYWANY, gdzie najlepiej kupić?

I-Z-B-A

Recommended Posts

Pojechać do Turcji. Albo do Iranu, ale taka wyprawa drożej wyjdzie. Piszę serio, żeby było jasne.

A propos dywanów to przypomnialo mi się jak kiedyś pan Turek (prawdziwy) mówił, że "tu jest diwana z wewna na wewna, a tu z wewna na bawewna". Pan Turek mówił w polski języka.

W Turcji? Byłam kilkakrotnie - dywany piękne, ale tak drogie, że raczej nigdy nie będę w stanie sobie kupić. Ale u nas są także b.ładne dywany, należy tylko trochę pojeździć po sklepach. A tak na marginesie - zastanawiam się, czy kupować dywany do nowego domu - mam zamiar położyć ładny parkiet i ozdobne płytki i wydaje mi się, że dywany będą zbędne.

W Turcji? Byłam kilkakrotnie - dywany piękne, ale tak drogie, że raczej nigdy nie będę w stanie sobie kupić. Ale u nas są także b.ładne dywany, należy tylko trochę pojeździć po sklepach. A tak na marginesie - zastanawiam się, czy kupować dywany do nowego domu - mam zamiar położyć ładny parkiet i ozdobne płytki i wydaje mi się, że dywany będą zbędne.

racja, jak ładny parkiet to dywaniki powinny być w miarę małe....

a ty zamaist przesiadywac przy kompie to marsz do Kościółka z jajeczkiem :) ja właśnie się wybieram...

racja, jak ładny parkiet to dywaniki powinny być w miarę małe....

a ty zamaist przesiadywac przy kompie to marsz do Kościółka z jajeczkiem :) ja właśnie się wybieram...

JUŻ BYŁAM! A przy komputerze siadam na " pół godziny" dla relaksu pomiędzy różnymi pracami kulinarnymi.

• 9 years później...
Nie chcę dodawać nowych wątków, więc odświeżam temat, mam nadzieje że pomożecie :). Czy ktoś słyszał coś o sklepie: http://dywante.pl/ , bo zastanawiam się nad zmianą dywanów w mieszkaniu a widzę, że maja ładne dywany i w przystępnych cenach. Kupował ktoś u nich? Ewentualnie może znacie inny sklep godny polecenia?

Ja to myślałam, że wraz z epoką podgrzewanych podłóg, dywany odeszły hen daleko, jako siedlisko kurzu i innych roztoczy :bye:

Osobiście nie wyobrażam sobie mojego domu z dywanami na podłogach, ale nie zaprzeczam, że taki dywan w połączeniu z klimatem niektórych domów, może stanowić całą atmosferę pokoju. Z jednej strony miło pochodzić gołymi stopami po mięciutkim dywanie, ale z drugiej strony wszechobecny kurz, wydobywający się z każdym stąpnięciem, skutecznie odstrasza mnie od zastosowania dywanów na podłogach.

Że o trzepaniu nie wspomnę...

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
Hej :) a czy ktoś z was zamawiał może dywany przez internet w sklepie online? Trochę się boje zamówić bo nigdy takich rzeczy nie zamawiałam i nie wiem co mi przyjdzie. Czy w razie co jak będę chciała reklamować to ja pokrywam koszt wysyłki? Ktoś z was może korzystał? Chciałabym zamówić z tej strony [LINK] jakby to komuś pomogło odpowiedzieć na moje pytania. Może ktoś tam też zamawiał i może się wypowiedzieć na ten temat? Byłabym wdzięczna bo już nie wiem co robić :( Edytowane przez Elfir

Zona zamawiala online w firmie carpets group z zabrza czy jakos tak

Kupilismy model jajko brąz czy jakos tam

Wszystko ok tylko po 3 dniach wystawili inny model i zona zapragnela go miec,bo lepiej pasuje do mebli - jak to kobita

Po telefonie przyslali drugi i zabrpali obecny

Kosztowalo mnie to tylko 20 zl za przesylke - tyle bylem stratny za kaprys zony

Sa na allegro

Gratiss dostalem dywanik przed drzwi balkonowe w podobnym kolorze

Dywan 2 lata i zadnych niespodzianek - wszystko ok

Ja to myślałam, że wraz z epoką podgrzewanych podłóg, dywany odeszły hen daleko, jako siedlisko kurzu i innych roztoczy :bye:

Osobiście nie wyobrażam sobie mojego domu z dywanami na podłogach, ale nie zaprzeczam, że taki dywan w połączeniu z klimatem niektórych domów, może stanowić całą atmosferę pokoju. Z jednej strony miło pochodzić gołymi stopami po mięciutkim dywanie, ale z drugiej strony wszechobecny kurz, wydobywający się z każdym stąpnięciem, skutecznie odstrasza mnie od zastosowania dywanów na podłogach.

Że o trzepaniu nie wspomnę...

Kto w dobie odkurzaczy pioracych trzepie dywan

A to wlasnie podlogowka jest najwiekszym siedliskiem kurzu ktory to promieniuje przez unoszenie sie cieplego powietrza z podlogi do sufitu - prawa fizyki

Kto w dobie odkurzaczy pioracych trzepie dywan

A to wlasnie podlogowka jest najwiekszym siedliskiem kurzu ktory to promieniuje przez unoszenie sie cieplego powietrza z podlogi do sufitu - prawa fizyki

Mityczna postać tylko mity potrafi napisać? :D

Cyrkulacja przy temperaturze podłogówki nie jest w stanie unieść kurzu.

Temperatura jest za niska.

Cyrkulacja istnieje przy gorących grzejnikach, gdzie istnieje duża dysproporcja między temperatura grzejnika a pokoju.

O wiele łatwiej jednak odkurzyć gładką podłogę niż włochaty dywan. Dlatego alergikom dywany nie są zalecane.