Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIES, KOT, ZWIERZAKI - gdzie ustawić miskę, kuwetę, legowisko?

Alanta

Recommended Posts

no bo ta rzeczywiście jest bardzo ładna! ja jej nie widziałam, kiedy jeszcze szukałam tego rozwiązania. pozostałe klapki, które oglądałam, nie dość, że kosztowały 100+ zł, to jeszcze były koszmarne raczej.

kot zadowolony, najbardziej z tego, że może się w łazience schować i zabarykadować przed małym potworem... :wink:

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 months później...

Zastanawiam się nad tym, żeby jedne drzwi wejściowe ( od strony kotłowni ) były z takim specjalnym otworkiem - wejściem wachadłowym dla psa.

Pies jeden już jest, w planach drugi... i może kot też.

:lol:

Jakby nas nie było w domu to nasz "inwentarz" mógłby swobodnie wchodzić i wychodzić np. za potrzebą fizjologiczną.

:wink:

Ma ktoś coś takiego ?

Kiedyś do tego tematu sie przymierzałam. Niestety mój pies jest za duży (47 kg) i tego rodzaju wejścia po pierwsze trudno dostać, po drugie sa niebezpiecznie duże (dla złodziejów) wiec sobie dałam spokój. Ale jeżeli masz małego psiaka-pomysł jest doskonały. Takie drzwiczki można kupić w sklepach zoologicznych.

Dziękuję !

jejku, w KRAKVECIE są nawet te z magnesem - supeeeeeer !!!

Ceny tego modelu w zależności od rozmaru zwierzaka - od 120 - 200 zł.

:D

Muszę pokazac mojemu małżowi !

Pozdrawiam dziewczyny i dziękuję Wam za pomoc !

Sunia też chyba dziękuje - merda ogonem bo pani się cieszy, hahaha !

Jeszcze nie wie, jaki będzie miała "wypas" w nowym domu.

Uciakm na budowę - w końcu sobota... :D

MIŁEGO WEEKENDU !!!

:wink:

No, nie ma przesady w moim pytaniu. Teraz niestety zamykamy w garazu psa, kotek sobie biega po posesji (i nie tylko), ale nie jest to komfortowe rozwiazanie. Nie mozemy zostawic zwierzat w domu, bo alarm musi byc wlaczony (w grazu pozostaje tylko ochrona drzwi i okien). Nie jest to optymalna sytuacja z pozostawianiem psa no i szukam alternatywy, ale jak na razie nie przekonuje mnie ta klapa w drzwiach.

Widze, ze po raz kolejny mamy wspolne tematy ... :)

Mam okres wakacyjny w pracy , no i z nudow przesiaduje na forum.

tylko czujniki kontraktonowe, ktore mamy na wszystkich drzwiach i oknach.

Wiele bylo juz na forum o zwierzetach i alarmie. Konkluzja jest taka, ze tylko czujniki zamontowane w dzwiach i oknach ( no i te na stluczenie szyby) bezkolizynie wspolpracuja z obecnoscia zwierzat w domu.

Eeech, pozostane przy tym garazu i niestety czasami trzeba zacisnac zeby i usunac co nieco po dluzszej nieobecnosci

• 1 year później...

Witam wszystkich zwierzolubnych:D

chciałam spytać gdzie umieściliście posłania dla swoich zwierzów oraz miski dla nich?

mam dwa jamniki, ciągu dnia drzemią w swoich budach , które teraz stoją w kuchni (takie z gąbki są).

Miski też mam ustawione na takiej tacce (dokładnie jest to komplet karmidło się nazywa dla kota;D)

Nie wygląda to zbyt ładnie.

I chciałam zapytać jak u Was jest ze sprzętem zwierzęcym?

gdzie i jak jest on wkomponowany w wystrój?

Same jamniki idealnie mi do wszystkiego (w tym wystroju hehe) pasują i zawsze będą pasować, ale tak sobie myśle ze fajnie byłoby jakby ten ich niezbędny sprzęt jakoś ładnie wtopić w otoczenie;)

pozdrawiam serdecznie

jeśli ktoś ma jakiś fajny pomysł to proszę o wszelkie podpowiedzi i o zdjęcia