Aga1719499882 31.03.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Proszę poradźcie, mam nieduze mieszkanko, w związku z czym nie chce "zaśmiecać" go zbyt wieloma meblami, no.... ale gdzieś to wszystko trzeba trzymać. Mam duży salon 5.8mx3.7m i planuje w nim zrobić szafę wnękową na całą szerokość pokoju. Drzwi były by ze szkła. Przed taką szafą, planuje ustawic fotele z niewielkim stolikiem. Co o tym sądzicie?Aha, dodam, że w salonie bede mieć drzwi przesuwane chowane w ściane, i tak się zastanawiam, czy jak jeszcze dołoże do tego szafę wnękową, to czy tych drzwi (przesuwne + od szafy) nie bedzie za dużo?- a byłyby w niewielkiej odległości od siebie (ok 1.2m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 31.03.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Drzwi do szafy ze szkła w salonie? Jakie szkło masz na myśli, matowione, czy przezroczyste? Bo jak na mój gust, gdyby było coś przez nie widać, co tam się w szafie dzieje, to odpada. Wydaje mi się że taki pomysł z szafą w salonie zależy też od stylu całego salonu, czy będzie to wygladać fajnie, jakie są inne meble w nim, czy nawiązują wzornictwem do szafy, jaka kolorystyka itp. Capra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga1719499882 31.03.2005 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 drzwi od szafy byłyby ze szkla matowionego, i napewno nie chce aby cokolwiek było przez nie widac dlatego mysle o szafie do salonu, aby pozostawić w nim jak najwiecej wolnej przestrzeni, dodatkowymi meblami bylaby sofa, fotele, niewielki stolik i jakaś komoda. Jednym slowem nie chce "zagracać" mieszkania. Myśle o szle matowionym, mlecznym, ponieważ fotele i sofe chcę miec w kolorze mocnej czerwieni wpadającej w bordo, wydaje mie sie, że takie zestawienie na tle szafy wygladało by calkiem fajnie, podloga bedzie jasna (parkiet jesionowy) Pokój jest długi i wąski i nie ma mozliwości postawienia w nim zbyt wiele.... a musi nam sluzyc zarówno jako salon jak i sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 31.03.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 W takim razie myślę że to może wyglądać fajnie, przy niewielu sprzętach. Jeśli pokój ma wiele funkcji, to zrobić jedną szafę na całą ścianę, gdzie jest wszystko zamknięte, a nie dwadzieścia różnych szafek i półeczek (ja mam taki bajzel, ale nic nie robię bo czekam na domek i mi się nie opłaca). Przynajmniej nie będziesz miała dużo do sprzątania, zazdroszczę, bo u mnie jest tyle wszelakiego badziewia że się można zabić. Pozdrawiam . Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 31.03.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Mam podobny problem - niewielkie mieszkanie, a zatem niewielkie pole do popisu. Także postawiłam (a raczej mam zamiar postawic) na minimalizm. Też planuję szklane drzwi w szafie w przedpokoju - z tym, że na stelażu z aluminium. Wydaje mi się, że im więcej szkła i "lekkich" konstrukcji w mieszkaniu, tym "lżej" wygląda całośc. Co prawda metal "chłodzi", ale jeśli ktoś "chłodu" nie lubi, pomieszczenie można "ogrzac" ciepłym światłem, obiciem mebli, kolorami ścian i innymi detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suzzzanna 28.06.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Troszkę odświeżę temat - mam w salonie wnękę - gdzie mam półki z książkami. Nie bardzo mi się podoba, że są takie odsłonięte.. myślałam właśnie żeby je zabudować jakimiś drzwiami suwanymi. Tylko takie szklane to chyba sporo by kosztowały? poza tym mam małe dziecko więc bym się troszkę bała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownia 28.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ale dla jednych sporo to 2000zł dla innych 4000zł, z reguły szyba ma folie, aby się nie rozpadła na drobne, może być też hartowana ( droższa opcja ) jednakże dziecka pomysły są nieograniczone.Montowaliśmy szkło w wielu domach z małymi dziećmi - nie słychać o przygodach zapierających dech w piersiach. Ale możesz drzwi przedzielić płytą powiedzmy dół płyta, środek szkło, góra płytą. http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0610/g9fl6778akopia4e2c.jpghttp://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0610/homedecor056117kopiac63b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.06.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 rozwiązanie na małe mieszkania z szafą wnękowa było prezentowane w "czterech kątach"http://bi.gazeta.pl/im/7/7429/z7429597X,PO-ZMIANIE--Oswietlenie-zaprojektowano-na-nowo--Na.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suzzzanna 29.06.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dla mnie to tak 2tys. 2,5 max także mam szansę na szafę czy nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 29.06.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dla mnie to tak 2tys. 2,5 max także mam szansę na szafę czy nie bardzo? ZA same drzwi? Nie wiemy jakie szerokie ale powinno wystarczyć. My za 1,2m szafę (tylko rama, bez boków), podwójne drzwi przesuwne, jedne z lustrem na całej powierzchni płaciliśmy 1300zł. W środku półki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suzzzanna 30.06.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A gdzie zamawiałaś monikaa13? Moja wnęka ma 1,5 m. Środek nie potrzebny bo już mam tam te półki więc nic tam dokładać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.06.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A gdzie zamawiałaś monikaa13? Moja wnęka ma 1,5 m. Środek nie potrzebny bo już mam tam te półki więc nic tam dokładać nie będę. U znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suzzzanna 01.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Oj to szkoda znaczy dobrze dla Ciebie spróbuje i gdzieś poszukam.. może ktoś się skusi zrobić mi taką szafę za tyle $ a z jakich materiałów byłoby najtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.07.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A skąd jesteś, bo jak Trójmiasta... Nam robił normalnie z płyty meblowej plus lustro gładkie, proste na całych drzwiach. Wszelkie mechanizmy kupowane w lokalnym sklepie, nie wiem jakie. Uchwyty i listwy aluminiowe. Takie coś nie jest trudne do zrobienia ale trzeba mieć narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownia 04.07.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 2000-2500zł ? Myślę że jest szansa się zmieścić, zależy od wymiarów i wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suzzzanna 28.07.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Znalazłam wykonawcę i to nie stolarza tylko normalny salon z szafami przesuwanymi. Moja zabudowa będzie wyglądała mniej więcej tak jak na zdjęciu, za zabudowę zaproponowali mi nawet mniej niż 2 tys. bo to same drzwi http://img208.imageshack.us/img208/8265/gal3904simlpearanz3.jpg Tylko drzwi będą jasne,ale z taką szybką jak na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 13.11.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 zajrzyj na iszafy.pl i zrób wycenę on-line, najtaniej wyjdzie ci z płyty meblowej, szeroki wybór kolorystyczny, można też z lustrem jeśli użyjesz pólek zamiast szuflad będzie taniej, zależy co chcesz mieć w tej szafie, warto popróbować może takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 15.11.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Najlepiej kup w dobrym sklepie /nie hipermarkecie budowlanym/ system przesuwu drzwi - wydatek około 100-200 zł. Potem w tym samym sklepie Ci przytną płytę w żądanym kolorze i zaokleinują boki płyt. Montaż samodzielny to "pestka". Szafa będzie kosztowała 500-700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts