przemoch 21.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 NJerzyczy możes zpodać więcej szczgółów tych okien ? z czego zriobone i jakie mają parametry i ew. producenta dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeb 20.08.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 mnie rowniez marza sie drzwi przesuwne. Moje okno tarasowe ma wymiary 2x2.4 i chcialabym miec dwa ruchome rozsuwajace sie na boki skrzydla, tak by uzyskac jak najwiekszy przeswit. Czy jest jakis producent pcv z taka oferta?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.09.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ja mam wielgachne narozne balkonowe okno w duzym pokoju i pierwotnie jedna czesc miala miec 3x90cm a druga 2x90cm czyli lacznie 4,5m okna w firmie powiedzieli mi ze tam gdzie jest 3x90cm lepiej podzielic na polowe czyli dwie czesci po 135cm ale co mam zrobic z ta czerscia gdzie jest 2x90cm? chyba nei bedzie wygladac to proporcjonalnie i zastanawiam sie czy nie powiekszyc tego okna o to 90cm i tez zrobic dwie czesci ale czy tak wielkie okna nie beda mi wychladzac pomieszczenia? nie wiem co myslec bo z miesiaca na meiscia kna sie powiekszaja z czym rosnie tez cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.09.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ja mam wielgachne narozne balkonowe okno w duzym pokoju i pierwotnie jedna czesc miala miec 3x90cm a druga 2x90cm czyli lacznie 4,5m okna w firmie powiedzieli mi ze tam gdzie jest 3x90cm lepiej podzielic na polowe czyli dwie czesci po 135cm ale co mam zrobic z ta czerscia gdzie jest 2x90cm? chyba nei bedzie wygladac to proporcjonalnie i zastanawiam sie czy nie powiekszyc tego okna o to 90cm i tez zrobic dwie czesci ale czy tak wielkie okna nie beda mi wychladzac pomieszczenia? nie wiem co myslec bo z miesiaca na meiscia kna sie powiekszaja z czym rosnie tez cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 07.09.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 halo czy ktos mi odpowie?? czy w duzym stopniu wychlodze sobie pomieszczenie tymi oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 07.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 ooliwko -nie wiem czy sobie wychłodzisz, bo jeszcze nie mieszkamy, a mamy w salonie przesuwkę 380x240cm. Podzieliliśmy ją na 3 równe części -i Tobie radzę też dokonać proporcjonalnego podziału -zawsze lepiej to wygląda. U nas 2 boki to fixy a środek jest przesuwny. Radzę Ci jednak DOBRZE wybierz firmę, która zrobi i zamontuje Ci tę przesuwkę. My mamy przesuwkę z Jezierskiego - i wszystko było by lux -gdyby nie spaprany przez lokalnego sprzedawcę montaż Wczoraj właśnie przyjechał do tej przesuwki serwis producenta -okazało się, że lokalna firma nie tylko nie wyregulowała przesuwki (nie domykała się), ale także przy montażu za słabo "podparła" okno (okno waży ponad 200kg) -i ono opadło wypinając się z skrzynki rolety (mamy wraz z tym oknem montowane rolety podtynkowe -3szt w jednym pancerzu a z 3 silnikami). Teraz trwa faza rozmyślania -co dalej? czy skręcać to do kupy, czy montować okno od nowa (totalna demolka ). Tak więc ogólnie -polecam przesuwkę z Jezierskiego -bo jest naprawdę lux -chodzi lekko i jest bardzo porzadnie zrobiona -uważać należy tylko na tych, ktorzy bedą ją monotwać (nasza ekipa montująca miała z przesuwką do czynienia 1wszy raz -do czego się od razu przyznali ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 07.09.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 ooliwko -nie wiem czy sobie wychłodzisz, bo jeszcze nie mieszkamy, a mamy w salonie przesuwkę 380x240cm. Podzieliliśmy ją na 3 równe części -i Tobie radzę też dokonać proporcjonalnego podziału -zawsze lepiej to wygląda. U nas 2 boki to fixy a środek jest przesuwny. Radzę Ci jednak DOBRZE wybierz firmę, która zrobi i zamontuje Ci tę przesuwkę. My mamy przesuwkę z Jezierskiego - i wszystko było by lux -gdyby nie spaprany przez lokalnego sprzedawcę montaż Wczoraj właśnie przyjechał do tej przesuwki serwis producenta -okazało się, że lokalna firma nie tylko nie wyregulowała przesuwki (nie domykała się), ale także przy montażu za słabo "podparła" okno (okno waży ponad 200kg) -i ono opadło wypinając się z skrzynki rolety (mamy wraz z tym oknem montowane rolety podtynkowe -3szt w jednym pancerzu a z 3 silnikami). Teraz trwa faza rozmyślania -co dalej? czy skręcać to do kupy, czy montować okno od nowa (totalna demolka ). Tak więc ogólnie -polecam przesuwkę z Jezierskiego -bo jest naprawdę lux -chodzi lekko i jest bardzo porzadnie zrobiona -uważać należy tylko na tych, ktorzy bedą ją monotwać (nasza ekipa montująca miała z przesuwką do czynienia 1wszy raz -do czego się od razu przyznali ). no to tez duze przeszklenie nie ciekawie u Ciebie wyglada sytuacja mozna sie w..... ugrysc za przeproszeniem bo placisz za cos wysokiej jakosci a przyjdzie taki jeden i nasza jakosc nagle staje sie jakims badziewiem wiem ze musi byc proporcjonalnie i tu jest probelm nie podobaja m isie te 3x90 plus 2x90 i zmienila bym to wszystko na cztery rowne czesci troche powiekszajac przeszklenie ale reszta okien w domu jest proporcjonalna do tych 90 naszczescie mam jeszcze troche czasu by pomyslec co do firmy ot naprawde nie wiem co wybiore u lokalnego sprzedawcy te same okna sa tansze o 3tys niz w oknoplascie a to duzo roznica, tylko czy warto sie pochciwic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.09.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 co do firmy ot naprawde nie wiem co wybiore u lokalnego sprzedawcy te same okna sa tansze o 3tys niz w oknoplascie a to duzo roznica, tylko czy warto sie pochciwic? oliwko -dobrze by było obejrzeć (i wypróbować) sobie wcześniej przesuwkę tego lokalnego salonu. My też chcieliśmy kupić taniej (w Widoku - o ok. 2tys taniej wychodziło za wszystkie okna w sumie), ale jak nam pan pokazał przesuwkę przez nich zamontowaną (to miała być reklama ...), to nam ręcę opadły. Była zrobiona byle jak, wyłaziły z niej uszczelki (3 m-ce po montażu) i bardzo ciężko chodziła. Wolałam dorzucić te 2 tys -i mieć przynajmniej wygodę użytkowania i estetykę (pod tym wzgl. jezierskiemu nie można nic zarzucić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 08.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 co do firmy ot naprawde nie wiem co wybiore u lokalnego sprzedawcy te same okna sa tansze o 3tys niz w oknoplascie a to duzo roznica, tylko czy warto sie pochciwic? oliwko -dobrze by było obejrzeć (i wypróbować) sobie wcześniej przesuwkę tego lokalnego salonu. My też chcieliśmy kupić taniej (w Widoku - o ok. 2tys taniej wychodziło za wszystkie okna w sumie), ale jak nam pan pokazał przesuwkę przez nich zamontowaną (to miała być reklama ...), to nam ręcę opadły. Była zrobiona byle jak, wyłaziły z niej uszczelki (3 m-ce po montażu) i bardzo ciężko chodziła. Wolałam dorzucić te 2 tys -i mieć przynajmniej wygodę użytkowania i estetykę (pod tym wzgl. jezierskiemu nie można nic zarzucić). ogolnie z takimi oknami pokazowymi jest jakas tragedia! nawet w oknoplascie nie mieli co pokazac nie wiem jak kupuje sie u nich te okna placisz 9tys a nawet ich nie zobaczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukass534 03.02.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Właśnie zamówiliśmy drzwi tarasowe 270x235 dzielone na 2 części przesuwne z lewą stroną stałą, prawą przesuwaną. Wahaliśmy się nad dwiema opcajmi 1) 2 części z prawą przesuwną 2) 3 częśći z dwiema częściami stałymi i z prawą przesuwną.Po przeczytaniu całego tematu dot. drzwi tarasowych utwierdziałam się w przekonaniu, że dokonaliśmy trafnego wyboru wybierając opcję 1. A jak z funkjonalnością okaże się w praktyce za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 03.02.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mamy drzwi przesuwane. Otwór ma 2,80m i mamy 2x 1,40.Okno super, kosztowało nas 4991,04zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 my wybraliście drzwi skłądające się z 3 części - jedne na stałę, dwa otwierane tak, ze wyjście będzie szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.05.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 my mamy drzwi podwojne otwierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.09.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 I jak mogę się tu wpisać Zdecydowaliśmy się na okna przesuwane wychodzące na ogród. Oglądaliśmy okna trzech firm i póki co nr 1 są okna drewniane firmy natura http://www.natura.pl - wiecie coś o tej firmie? Wybór firmy, u której zamówimy wszystkie okna, uzależniamy właśnie od okna przesuwnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagadka22 24.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Zrobilismy drzwi otwierane, 3 "okna" z czego podwójne ma ruchomy slupek więc mozna wnosić do środka duże szpargały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe666 24.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 mam pytanie do użytkowników tarasowych drzwi przesuwanych - czy stosujecie jakieś ogrzewanie nadmuchowe, szczelinowe przed drzwiami w podłodze.czy po prostu grzejniki na innych ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 mam pytanie do użytkowników tarasowych drzwi przesuwanych - czy stosujecie jakieś ogrzewanie nadmuchowe, szczelinowe przed drzwiami w podłodze. czy po prostu grzejniki na innych ścianach? U mnie jest wszędzie podłogówka. Był moment że myśleliśmy o ogrzewaniu kanałowym -ale ono jest nieekonomiczne -zarówno przy montażu jak i eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 My mamy przesuwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.09.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Właśnie zamówiłam okna, w tym przesuwkę. Naoglądałam się już ich sporo i wiem, że są przesuwki HS ( ale naczytałam się dużo złych rzeczy o ich szczelności), HKS i przesuwki z jakimś systemem MZ - wspomagającym otwieranie. Właśnie ten ostatni sobie zamówiłam bo okno chodzi na nim rzeczywiście leciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.09.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 gdzie zamawiałaś? jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts