Gość 04.10.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Czy można się zameldowac w budynku, nie zgłoszonym jeszcze do eksploatacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.10.2002 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Nie jestem pewien, ale chyba nie. Odbiór budynku przez odpowiedni organ jest podstawą do zameldowania się. Jeśli dobrze pamiętam to musi być jasna sytuacja w KW, ale dotycy to głownie sytuacji klient - developer. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.10.2002 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Mnie pani z meldunków powiedziała że mogę. Bo nikt u nich w urzędzie nie sprawdza czy dom jest odebrany tylko najwyżej czy taki adres istnieje ( tzn. czy została wydana decyzja o nadaniu numeru dla nieruchomości).A czy się w ogóle przebywa pod adresem zameldowania czy nie to zupełnie inna para kaloszy, bo nikt nikogo nie zmusi żeby pod adresem zameldowania stale siedział.Pytałem tez panią czy można się zameldować pod mostem, ale niestety nie można bo tam nie ma nadanych numerów. Szkoda...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 04.10.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 No właśnie, a żeby dostać numer budynek musi być odebrany i zgłoszony do ewidencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 04.10.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Numer mozna dostac bez odbioru. Wystarczy napisac podanie w urzedzie. Ja mam nadany numer a odbioru jeszcze nie. Ciekawe czy zameldowaliby mnie w stanie surowym ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.10.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Ja MUSIAŁEM dostac numer na działkę bo wymagał tego zakład energetyczny przed wykonaniem przyłącza. I to jeszcze w czasie kiedy na działce nie było nic innego tylko trawa i krzaki. I numer dostałem. Wprawdzie tylko na nieruchomość z adnotacją "nie zabudowana" ale adres jest. I pod nim jestem zameldowany.Można? Można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.10.2002 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Oooo!!! A kto nadaje te numery ? Starostwo ? Wiele spraw będzie prostrzych jak już będzie znany adres przyszłej nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 04.10.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 O to lecę nadać numer !Gorzej, że numeru w kolejności dla nas braknie, sąsiednie domy mają numery 10 i 14, a między nimi są jeszcze trzy nowe domy...a wolałabym nie mieć numeru z dodatkową literą, bo bedą pomyłki ...Jeśli zmienią numerację na całej ulicy, to sąsiedzi nas przeklną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 04.10.2002 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Do zameldowania potrzebne jest:- poświadczenie wymeldowania z poprzedniego miejsca zameldowania (o ile nie przeprowadzasz się do innej gminy, wymeldowanie i zameldowanie możesz załatwić jednocześnie w tym samym urzędzie);- decyzja o pozwoleniu na użytkowanie budynku lub zaświadczenie organu administracji architektoniczno-budowlanej, że nie sprzeciwia się przystąpieniu do użytkowania;- dowód osobisty. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2002-10-04 12:19 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 04.10.2002 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Oooo, to już nie lecę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.10.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Dowód osobisty OK, wymeldowanie OK, ale ode mnie nikt nie chciał dokumentu "odbioru" budynku tylko nadanie numeru. W Stołecznym Królewskim Mieście Krakowie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 04.10.2002 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Alanta: ja bym jednak leciał, ale wcześniej zatelefonował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 04.10.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Wymagania są różne. Czasem urzędnikowi nie chce się. Innym razem chce być ludzki i nie chce utrudniać. Sprawdźcie jeszcze na stronach:http://www.wroclaw.pl/p/951 http://www2.gazeta.pl/dom/1,34516,101653.html [ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2002-10-04 15:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_g 04.10.2002 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 kgadzina - w Michałowicach jest podobnie a ZE Nowa Huta też żąda numeru dla podłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 04.10.2002 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Dave, bardzo proszę o informację jaki urząd nadaje numery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 04.10.2002 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 numerację porządkową nieruchomomościom zabudowanym lub przeznaczonym pod zabudowę nadaje wójt , burmistrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 05.10.2002 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2002 Jeżeli chodzi o Zakłąd Energetyczny, to podobna sprawa była wyjasniana przez URE.Na pytanie: "Czy przedsiębiorstwo energetyczne może żądać zawiadomienia o całkowitym lub częściowym zakończeniu budowy domu w przypadku złożenia wniosku o zmianę grupy taryfowej z C na G?" URE odpowiadaPrzepisy prawa energetycznego nie zawierają zapisów regulujących kwestie dokumentacji składanej przez odbiorców wraz z wnioskiem o zmianę grupy taryfowej. Przedsiębiorstwo energetyczne w taryfie dokonuje podziału odbiorców na grupy taryfowe według określonych kryteriów. Warunki zmiany grupy taryfowej powinna określać umowa sprzedaży energii elektrycznej. Kwestia ewentualnego udokumentowania wniosku o zakwalifikowanie odbiorcy do stosownej grupy spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne (art. 6 kc), tj. na odbiorcy. Takim dokumentem w przypadku przystąpienia do użytkowania obiektu budowlanego może być zawiadomienie właściwego organu o zakończeniu budowy lub jeżeli wymagają tego przepisy prawa budowlanego pozwolenie na użytkowanie obiektu budowlanego (patrz art. 54 i n. ustawy z 7 lipca 1994 r. Prawo budowlane, tekst jednolity Dz. U. Nr 106, poz. 1126 z późniejszymi zmianami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts