mercedes 18.04.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pytanie do budujcych sie w okolicach Poznania: Gdzie zaopatrujecie sie w drzewa i krzewy ozdobne do waszych ogrodow? Szukamy namiarow na korzystna szkolke. Wszystkie sklepy ogrodnicze w bliskim sasiedztwie Poznania maja ceny calkiem wysokie. Jedno drzewko mozna kupic w takiej cenie, ale jak ma sie do obsadzenia caly ogrod, to obciaza to juz znacznie kieszen. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 18.04.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Nie wiem czy te szkółki mają korzystne ceny, byłam w dwóch w Swarzędzu: jedna przy trasie A2 (jadąc z Poznania po lewej stronie, na wysokości ETC), a druga za Leroy Merlin. Kolejna szkółka jest w Kostrzynie Wlkp na ul. Kórnickiej (przy torach kolejowych). Nie znam dokładnych adresów tych szkółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.04.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Dobrzy i niezbyt drodzy są Jaskólscy- Kowalscy. Mogę potwiedzić bo kontroluję zdrowotność ich roślin (proszę nie traktować tego jako reklamę - znam ich od lat i wiem że to dobrzy producenci) mają szkółkę w Kicienie (za elektrownią w Karolinie) a drugą w Wysokiej (na Gniezno) jeśli chcesz ich tel. podam na priva.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 18.04.2005 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Wciornastek, podaj mi prosze namiary na priva. Serdecznie dziekuje Zuczek, dzieki za info. Sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 18.04.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Polecam szkółkę w Kórniku przy arboretum. W Kostrzynie przy Kórnickiej za torami.W Rabowicach / Swarzędz/ p. A.Stempniewska. Na plac przy Leroyu przywieziono dużo ładnych roślin ale ceny moim zdaniem są wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 19.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Wciornasku, ja bym bardzo ładnie chciała poprosić o namiary na szkółke w Wysokiej na Gniezno... to w moim kierunku bardzo serdecznie dziękuję... mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 27.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Zabieram się do zgospodarowania ogrodu i chce kupić tuje (smaragd). Powiedzcie kochani gdzie najlepiej i najtaniej takowe dostane w Poznaniu lub okolice - może znacie jakieś fajne szkółki. Potrzebuje ich pewnie z 150 szt. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmj 28.08.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Nie kupuj tuj. Są obce rodzimej florze i kiepsko tolerują zimę. Skąd ten pomysł? Ktoś ci zaprojektował ogród z tujami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 28.08.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ... i kiepsko tolerują zimę.... Nieprawda! Żywotnik zachodni spośrod wszystkich do nas introdukowanych gatunków roślin znajduje w Polsce bardzo dobre warunki do rozwoju. Podobnie jak inne obce gatunki, np. sosna czarna i sosna wejmutka. Pozostała część Twojej wypowiedzi to już kwestia gustu i nie podlega dyskusji . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_1999 29.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja kupowałem koło Rogalina, w miejscowosci Światniki. Duza szkolka, specjalizuja sie w thujach i wrzosach. 510132107. Kupowałem właśnie 150 w zeszym roku, nawet przywiezli sami. Byly po osiem zeta, mi siegaly ponizej pasa, mam 180 cm wzrotu.W maju cześc troche przemarzla w przymrozku, ale wszystkie żyją (co do sztuki), tylko te przemarznięte mają trochę brązowych gałązek w dolnej cześci, ale odbijają na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 29.08.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kupowałam w Kociałkowej Górce. Niedrogo i całkiem duży wybór iglaków. Aha i jeszcze bardzo miła Pani, która bardzo fachowo doradzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyklop2 31.08.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Najlepiej poszukać szkółkę w okolicy. Kupiłem wczoraj 50 szt. szmaragda po 2,50 wysokość ok 40 cm w doniczkach. Wysoka koło Skoków. ale to 40 km od Poznania. Znajdziesz bliżej pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 02.09.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Kupowałam w Kociałkowej Górce. Niedrogo i całkiem duży wybór iglaków. Aha i jeszcze bardzo miła Pani, która bardzo fachowo doradzi. Pozdrawiam. A co jeszcze tam mają? I jak duże są te iglaki? Mam namyśli np: swierki? A tak w ogóle, to gzie tam jest sprzedaż iglaków? Ja pamietam tylko stadninę. To gdzieś nie daleko? Koło Rogalina w światnikach, też kupowałam kiedys, wrzosy. Bardzo duży wybór.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violetta_01 06.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Może ktoś wie gdzie można tanio kupić tuje bliżej Kalisza? Proszę namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robxx 06.09.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Kupowałam w Kociałkowej Górce. Niedrogo i całkiem duży wybór iglaków. Aha i jeszcze bardzo miła Pani, która bardzo fachowo doradzi. Pozdrawiam. A co jeszcze tam mają? I jak duże są te iglaki? Mam namyśli np: swierki? A tak w ogóle, to gzie tam jest sprzedaż iglaków? Ja pamietam tylko stadninę. To gdzieś nie daleko? Koło Rogalina w światnikach, też kupowałam kiedys, wrzosy. Bardzo duży wybór.Polecam. Tuż obok w Glince Duchownej są dwie duże szkółki ,spory wybór. http://katalog.pf.pl/Glinka-Duchowna/Ro%C5%9Bliny-nasiona-cebulki-produkcja-W15G10B8990P0R10C-m14.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 06.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Może ktoś wie gdzie można tanio kupić tuje bliżej Kalisza? Proszę namiary Jeżeli potrzebujesz dobre jakściowo sadzonki i po rozsądnej cenie to możesz je kupić w Tłokini Wielkiej (kilka kilometrów od Kalisza) w szkólce p. Zymona tutaj: http://www.zymon.pl . Natomiast tanio i byle co to kupisz wszędzie bez problemu. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 07.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kupowałam w Kociałkowej Górce. Niedrogo i całkiem duży wybór iglaków. Aha i jeszcze bardzo miła Pani, która bardzo fachowo doradzi. Pozdrawiam. A co jeszcze tam mają? I jak duże są te iglaki? Mam namyśli np: swierki? A tak w ogóle, to gzie tam jest sprzedaż iglaków? Ja pamietam tylko stadninę. To gdzieś nie daleko? Koło Rogalina w światnikach, też kupowałam kiedys, wrzosy. Bardzo duży wybór.Polecam. To jest obok tej stadniny. Dokładnie po jej prawej stronie , w tych po PGR-owskich zabudowaniach. Jezeli chodzi o wysokość iglaków to mieli różne, ja kupowałam od 1,20 do1,60 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 21.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 no własnie szukam sprawdzonych namiarów na szkółki i producentów roślin ozdobnych i jadalnych w wielkopolsce moze ktoś sie podzieli informacjami co gdzie za ile warto kupić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejmatecki 21.01.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Jeśli ktoś jest z wielkopolski, polecam szkółkę drzew ozdobnych w Kaliszu, więcej informacji i danych kontaktowych na stronie http://www.marciniak.zielen.kalisz.pl Jest tam kontakt do p.Anetty, która na odpowie na wszystkie pytania, doradzi jaka roślina gdzie i przy jakiej roślinie może się znajdować, ponadto sama projektuje bardzo ładne ogrody. Gwarancja i zadowolenie, sam miałem okazję skorzystać z jej usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kolejne "tujowe" boisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts