matra29 03.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Do mojego wnętrza dorobiłam się w końcu stołu. Stół ma wymiary 2,20 x 1,15 z możliwością jeszcze rozłożenia. Bardzo Was proszę o pomoc w doborze krzeseł do stołu, hokera do kuchennego barku i najlepiej jeszcze jakaś podpowiedz oświetleniowa, czyli lampa nad stół. Salon i cały dół potrzebuje ożywienia, dodatków i oświetlenia. Na razie jest dużo brązów (drewniana podłoga, schody, kuchnia) i jest strasznie nijako. Mam nadzieje, że odpowiednimi krzesłami oraz oświetleniem coś można zadziałać. Pomóżcie i doradźcie, bardzo liczę na Waszą pomoc i "barek" kuchenny poszukuje hokera Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez matra29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 z tym kolorem mebli i blatami to nic mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 brakuje mi w tym wnętrzu tkanin.przede wszystkim podjęłabym decyzję co z oknami i co do ewentualnych dywanów, nowoczesność ich nie wyklucza. oczywiście dywan pod stołem w jadalni jest pomysłem odważnym, ale coraz więcej widać takich pomysłów i muszę przyznać, że wygląda to bardzo fajnie. a propos twojego wnętrza - zasłoniłabym luksfery (nie podobają mi się, uważam że psują mi wszystko i nasuwają skojarzenie w łazienką, bo tylko w takim pomieszczeniu widuję luksfery). poza tym, tam gdzie obecnie stoi stolik - widzę kąt, który aż się prosi o jakiś regał czy kredens np. na szkło. ja bym tam wrzuciła jakiegoś starocia, ale jeśli nie czujesz łączenia klimatów - pomyśl o zajęciu tamtej przestrzeni meblem w twoim stylu. krzesła też bym widziała jednak z obiciami. nie szłabym w żadne plastikowe ażury bo podkreślą tylko chłód stołu. a przy takiej ciężkiej prostej formie ta surowość jest bardzo zaakcentowana. kresła z obiciami są "cięższe" - moim zdaniem zrównoważą bryłę stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urządzamy się... 04.04.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki Agulenkaosw No chyba muszę się wybrać do jakiegośsklepu i sobie posiedzieć na tych krzesełkach. Ale mają to być krzesła do stołu to chyba nie muszą być tak wygodne jak skórzany fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urządzamy się... 04.04.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedz. Muszę to też wybadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 06.04.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 hej, właśnie kupiłam mieszkanko w nowym budownictwie i jestem w trakcie urządzania go. Wybrałam wystrój nowoczesny, gdyż cały budynek również jest bardzo nowoczesny i designerski obecnie poszukuję ciekawych krzeseł. Trochę się porozglądałam i znalazłam w internecie coś co bardzo mi się spodobało - są to krzesła maple firmy iker. http://iker.com.pl/html/kolekcja/images/maple_03.jpg czy ktoś z was je posiada? Macie jakieś opinie na ich temat...? Będę bardzo wdzięczna za pomoc! dziękuję!!! krzesla na zywo wygladaja bardzo fajnie-wiem bo jeszce w zeszlym miesiacu mialam je zakupic,ale pojechalam do salonu u nas w miescie i przy moim wzroscie 168 cm okazalo sie ze mi lopatki wlaza w te wycinanki na plecach... Zakupilam inne...ale wizualnie nadal barzdo mi sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 01.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 moze ktos nowy sie pochwali swoja jadalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1203 10.07.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Wątek jak widać dawno nie odwiedzany, ale mam nadzieję, że znajdą się osoby chcące wyrazić swoją opinię. http://images45.fotosik.pl/1874/7b1053ace2cb6148.jpg http://images42.fotosik.pl/920/26435530f5f40a36.jpg http://images38.fotosik.pl/2100/042351907c4c33fa.jpg Próbuję dobrać krzesła do mojego stołu. Jak widać na zdjęciach mam 5 starych krzeseł, które chciałabym poddać renowacji. Ale problem w tym, że jest ich tylko 5:confused: a potrzebuje 10-ciu. Podobają mi się aranżacje, gdzie przy stole stoją różne krzesła. I stąd moje pytanie, czy uważacie, że do tych krzeseł można dobrać jakieś nowoczesne krzesła? Lub powinnam zrezygnować z nich i postawić na inne. Bardzo proszę o porady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 10.07.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Moim zdaniem łączenie różnych krzeseł to świetny pomysł. Wystarczy,że będą w tym samym kolorze - drewna i tapicerki. Kształt nie jest wtedy taki ważny. Aha... ten kurczak na szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 11.07.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Monika1203 NIC MI SIE NE PODOBA za duzo sie dzieje .....-i nic do siebie nie pasuje .....fakt faktem jak pisze panna z mozna krzesla laczyc rozne ale muusza mniej wiecej pasowac do siebie a tu wyglada to okropnie;')ale to tylko i wylacznie moja opinia;) pozdrawiam to lepiej wstaw te krzesla plastikowe a tamte wyrzuc';_) Edytowane 11 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 moim zdaniem te krzesła mają tylko nieciekawą w kolorze tapicerkę. W sumie nie wiem do czego miał ten kolor nawiązywać?ghosty sa oklepane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1203 11.07.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) moim zdaniem te krzesła mają tylko nieciekawą w kolorze tapicerkę. W sumie nie wiem do czego miał ten kolor nawiązywać? ghosty sa oklepane. No właśnie kolor nie pasuje do niczego ! Mam zamiar je odnowić, zmienić tapicerkę. Tylko nie wiem czy powinnam??? Monika1203 NIC MI SIE NE PODOBA za duzo sie dzieje .....-i nic do siebie nie pasuje ..... fakt faktem jak pisze panna z mozna krzesla laczyc rozne ale muusza mniej wiecej pasowac do siebie a tu wyglada to okropnie;')ale to tylko i wylacznie moja opinia;) pozdrawiam Poproszę o konkretniejsze wyjaśnienia. Gdzie za dużo się dzieję? Jedynym przedmiotem docelowym jest stół, resztę mogę wymienić (krzesła). Edytowane 11 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) mówiąc szczerze nie widze konsekwencji stylowej w twoich wnętrzach.Szafa z maskotka jest bardzo prosta, nowczesna. Biało-czarna(szara?).Kanapa niby też czarno-biała ale w stylu bardziej "neobarok".Do tego stół na wysoki połysk z drewna z czarnymi elementami.I klasyczne krzesła. Powiedzmy, że kolor krzeseł koresponduje z kolorem blatu stołu. Więc trzeba nawiazać do czerni blatu. Może czarno-szaro(srebrne)-białe paski lub kratka lub pepitka? Może zamiast obić, narzuta na krzesła? Edytowane 11 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 http://allepomocnik-hosting.gcsoft.pl/users/anonymous_s2/2011-03/2011-03-10_13;10;32/lino_024.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 http://images38.fotosik.pl/2101/8218d06be7192223gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1203 11.07.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Może następne zdjęcie bardziej przedstawi moje wnętrza, szafka z kurczakiem jest elementem zabudowy kuchni. http://images43.fotosik.pl/1888/13498e0cf2bef29d.jpgKanapa szezlong zniknie z tamtego miejsca, była tylko tymczasowo. Osobiście myślałam także o tej kolorystyce dla krzeseł. Tylko, że potrzebuje oprócz tych, jeszcze pięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 te pięc może być innych, nawet te przeźroczyste lub białe ghosty. I ustawić naprzemiennie. Wówczas pasowałby styl właśnie neobarokowy. Mozna też u ciebie iśc w taki nieco vintage lat 60-tych. Wówczas dodatkowe krzesła to mogą być np. "thonety" W każdym razie widac, jak zdecydowana kolorystyka tapicerki poprawia wygląd krzeseł.Przy stylistyce vintage wzór nie musi być klasyczny, ale np. krowie łaty, jakieś geometryczne wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1203 11.07.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Dziękuje Elfir za Twoje opinie, są naprawdę rzeczowe i pomocne. Faktycznie widać różnice.!!! Myślę, aby ramy krzeseł pomalować na czarno i wtedy dobrać tapicerkę, bardzo podoba mi się zaproponowana przez Ciebie Elfir, ale jeszcze pomyśle nad tym. Tak naprawdę to moje wnętrza z założenia miały być nowoczesne, ale mam "ciągotki" do rzeczy klasycznych, barokowych. Najważniejsze aby umieć te style odpowiednio ze sobą połączyć. Ja jestem jak na razie na początku urządzania naszego domu, więc zobaczymy jaki rezultat osiągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja bym nie malowała krzeseł na czarno. Drewno pasuje do blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1203 12.07.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Zapytam tylko jeszcze, co sądzisz Elfir o połączeniu z krzesłami typu eamesy np. na drewnianych nogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts