Dave 10/14/02 08:02 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 14, 2002 Ile placiliscie za zrobienie wylewki - za robocizne i za material (jaki ?). Cena 10zl/m2 za robocizne (wykonanie wylewki i betonu na budowie) jest atrakcyjna ? D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina 10/16/02 07:47 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 16, 2002 My płacimy 25 PLN brutto R + M, wyszły super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer 10/16/02 01:15 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 16, 2002 W mojej okolicy chcą od 10 do 15 PLN za m2 samej robocizny. Ale wykonują standardowo z betoniarki. Czy warto pchać się w wylewki z mikrokreta czy innych takich urządzeń? Mam trochę ogrzewania podłogowego. Jak robili u Ciebie Karolina. Napisz o swoich doświadczeniach. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina 10/16/02 03:16 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 16, 2002 U mnie robili z pompy nie wiem, czy to to samo co mixokret. Też mam podłogówkę ok 90m2. Powierzchnię 280 m2 zrobili chłopaki w dwa dni, oczywiście na foli, styropianie i ze zbrojeniem. Tam gdzie jest ogrzewanie podłogowe dodali plastyfikator. Wyleweczki wyszły gładkie jak lustro i wyglądają solidnie (maja dopiero tydzień, więc trudno coś więcej powiedzieć). Pamiętaj o dylatacjach wzdłuż wszystkich ścian! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
am 10/16/02 08:02 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 16, 2002 14PLN/m2 - sama robocizna. Bez betoniarki - mają taką maszynę z pompą. Metoda półsucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wowka 10/26/02 04:31 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 26, 2002 Płaciłem za robociznę (miksokret, metoda półsucha) 12 zł za m2 w tym wyłożenie ocieplenia i siatki. Wyszło całkiem dobrze. 280 m2 powierzchni 2 ludzi robiło 2 dni. Przewagą miksokreta nad wylewkami tradycyjnymi jest to, że robotnicy taczkami z betonem nie rozjeżdżali ułożonego ocieplenia i zborojenia. Nie bez znaczenia jest także i to, że metoda półsucha eliminuje nadmiar wody w pomieszczeniach. Jest to ważne zwłaszcza przy takiej jak obecnie pogodzie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ja cek 11/06/02 03:54 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 6, 2002 Witam wszystkich po raz pierwszy. Ponieważ dopiero zaczynam myśleć o budowie i robie wstepne kalulacje, potrzebuje informacji jaką obietość betonu uzyskam z jednego worka cementu + 2 części piasku. (taka jest chyba proporcja na posadzkę???)Pozdrawiam Ja cek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave 11/07/02 11:35 AM Author Zgłoś naruszenie Share Posted November 7, 2002 Na wylewke 5cm potrzebujesz 16kg cementu na 1m2 i ok. 8 razy wiecej (masowo !) piasku (128kg). Proporje objetosciowe sa jak 1 do 3. Trzeba dac tez specjalny plastyfikator. D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Becik 01/20/03 10:13 AM Zgłoś naruszenie Share Posted January 20, 2003 Dostaliśmy ofertę: chudziak + izolacje + wylewka = 15pln/m2. Cena netto za robociznę. Dom w okolicach W-wy ale ekipa z Polski. To dużo czy mało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 05/25/03 09:09 AM Zgłoś naruszenie Share Posted May 25, 2003 POSADZKI MIKSOKRETEM na Dolnym Śląsku - rozsadna cena to do 15,-zł za m2 w zależności od grubości,ta cena to robocizna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommco 06/17/03 07:31 PM Zgłoś naruszenie Share Posted June 17, 2003 Czy trzeba dawać zbrojenie pod wylewki? A jesli tak, to czy wszędzie, czy tylko tam, gdzie przewiduje sie np terakote? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrzykowice 06/17/03 08:17 PM Zgłoś naruszenie Share Posted June 17, 2003 zamiast zbrojenia możesz zastosować włókna polipropylenowe któe miesza sie z betonem, wówczas odpada konieczność zbrojenia wylewki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommco 06/17/03 08:48 PM Zgłoś naruszenie Share Posted June 17, 2003 A ile to kosztuje, gdzie to się kupuje, jak to sie stosuje itd.......przepraszam, ze pytam, ale jestem zupelnie zielony. Dziekuje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest soniaa 06/23/03 06:14 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 14 zł - Warszawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bordoś 06/23/03 06:40 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 Macie jakieś namiary na miksokreta w okolicach Warszawy - będę wdzięczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 06/23/03 06:59 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 O kurde. A mi powiedzieli 20 zł/m2 i to bez miksokreta. Chyba muszę poszukać dalej. Kto zna z okolic Opola? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wowka 06/23/03 07:13 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 No, z tymi 20 zł za m2 to przesadzili. Niemniej zanim zleciłem wykonanie wylewki pytałem się o ceny także u ekip wykonujących je tradycyjnie. I co się okazało? Za każdym razem ekipa z mixokretem była tańsza (nawet o 4 zł). Tradycyjne wykonaie wiąże się z uciążliwym transportem betonu w taczkach, dźwigami na piętro. Trwa dłużej i w tym procesie musi być zaangażowanych więcej ludzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluszek 06/23/03 07:18 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 Bordoś u mnie dzisiaj robią wylewki miksokretem 14 zł robocizna. Materiały kupujemy my. Jeżeli Cię interesuje daj znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bordoś 06/23/03 07:27 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 Interesuje i to bardzo - planujemy wylewki za około miesiąc - póltora, jeżeli możesz to daj namiary na priv. Z góry dziękuję Agata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 06/23/03 08:11 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 23, 2003 Maluszek mnie też to interesuje. Ale w jakim regionie mieszkasz. Waldek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts