Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wylewke ?

Dave

Recommended Posts

Na wstepie chce sie przywitac :)

Dwoch ludzi i 200-250 m2 dziennie? Moge od razu Ci powiedziec ze nie spodziewaj sie takich cyfr.. W dodatku na poczatek.. Zeby ekipa mogla sprawnie dzialac potrzeba conajmniej 3 ludzi i uwierz mi.. Nie z pierwszej lapanki ;)

Wykonuje posadzki i tylko posadzki od 11 lat. Jest to ciezka i odpowiedzialna praca.

Cześć,

Mam pytanie do fachowca - czy JASTRYCH to jest właśnie wylewka na styropian zbrojony siatką stalową ? Tzw pływająca podłoga ?

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy w/w cena dotyczy powierzchni domu czy powierzchni fundamentow??

Np 10zl/m2 to znaczy jesli powierzchnia zabudowy jest 150 m2 tzn robocizna wynosi 15.000 PLN ??

Czy tak jest czy ktos mi wyjani w jaki sposob jest to naliczane ??

Pozdrowienia

Pomyliłeś zera :D , robocizna to 1500 zł, nie patrz na powierzchnię zabudowy tylko użytkową + ewntualnie taras czy garaż.

Cześć,

Mam pytanie do fachowca - czy JASTRYCH to jest właśnie wylewka na styropian zbrojony siatką stalową ? Tzw pływająca podłoga ?

Witam

Jastrych słowo zapożyczone z j. niemieckiego Estrich i tak nazywa sie nasza firma, używane dla określenia posadzki bezspoinowej lub podkładu pod podłogę. Zadaniem warstwy jest wyrównanie powierzchni np. stropu przed położeniem materiału wykończeniowego, jakim może być terakota lub inne płytki podłogowe, parkiet, wykładzina dywanowa lub z tworzyw sztucznych itp.

Plywajaca, oznacza ze jest odizolowana od podloza i scian izolacja termiczna, akustyczna..

nie patrz na powierzchnię zabudowy tylko użytkową + ewntualnie taras czy garaż.

Pamietac nalezy ze w projekcie pomieszczenia ponizej 2,2 zalicza sie w 50% do uzytkowej a ponizej 1,4 te powierzchnie pomija sie calkowicie. Nie jest opodatkowana, ale wylewke na niej rowniez trzeba zrobic :wink:

pzdr

• 1 month później...

Ludzie....

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć ile kosztuje m2 wylewki materiał plus robocizna???

Jak chciałam się dowiedzieć to wyszło że norma to 300 kg cementu na 1 kubik piasku i to starcza na 25 m2 :o :o :o

I co mi to ma powiedzieć? :(

Wiem tyle że robocizna to 18 zł. A reszta?

Proszę niech ktoś mi podpowie co znaczy wg Was wylewka. Czy te ceny, które podajecie zawierają prace "od gołego piachu", aż do warstwy na któ mogę układać kafelki czy podłogę z desek. Moi fachowcy chcą 20 zł/m2 za robociznę i w dodatku ma to być tylko jakaś pierwsza warstwa bez styropianu.

Proszę niech ktoś mi podpowie co znaczy wg Was wylewka. Czy te ceny, które podajecie zawierają prace "od gołego piachu", aż do warstwy na któ mogę układać kafelki czy podłogę z desek. Moi fachowcy chcą 20 zł/m2 za robociznę i w dodatku ma to być tylko jakaś pierwsza warstwa bez styropianu.

Twoi fachowcy mają do wylania tzw. chudziak, i tylko to! czyli warstwę pierwszą. Następnie kładzie się styropian i dopiero wylewka ostateczna. Ceny podawane na forum to za położenie styropiany i wylanie na nim wylewki ostatecznej

W czwartek miałem robione wylewki. Koszt robocizny 13 zł, + moje materiały ok 38 ton piachu, 4,5 tony cementu. pow. domu 240 m2.

Robocizna to delikatne posprzątanie(nie było raczej brudno), ułożenie folii na podłodze, styropianu "na krzyż", ułożenie drugiej warstwy folii, zrobienie wylewki.

Ja robiłam wylewki w sierpniu. Prawie 170 m, poszło 2,8 t cementu, nie wiem ile żwiru bo mielismy spory zapas. Robocizna 12 z układaniem folii i styropianu. Bardzo dokładnie, równiutko i szybko. Razem wszystko kosztowało ok 7000.

Witam. Czytam, że jesteś zadowolona z wylewek, więc jeśli mogę to proszę o namiar na wykonawców. Pozdrawiam. Dardo

Wylewka tzw ciepla wylewka agregatem 350zł za 1m3 czyli 10cm cieplej wylewki to 35 zł nie trzeba styropianu !!!! cena robocizny i materiału

To jest nowosc na rynku (od 2lat) wylewasz styropian (same granulki) z cementem + specjalny dodatek ktory powoduje ze masa jest jednorodna i kuleczki styropianu nie uciekaja do gory (mieszanka nie zawiera PIASKU!!. Calosc ma aprobaty i jest przebadane na prznikanie ciepla. W dodatku jest bardzo lekka - stropy drewniane - i jednorodna - nie ma mostkow termicznych i idealnie dolega do podloza (nierownoisci) wiec nie ma efektu klawiszowania styropianowych plyt. Przy rozlewaniu jest efekt samopozomujacej podlogi

Jesli rozwazysz cene robocizny przy ukladaniu plyt styropianowych i koszt zakupu styropianu (teraz ok 180 zł 1m3) to wypada rewelacyjnie. ekipa wpada do domu rano i po poludniu masz ulozona wylewke kompleksowo.

Blizsze info jesli cie to interesuje na meila

Pozdrawiam

Tom

• 2 weeks później...