Zygul 11.10.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 policzylam niecale 34,50 zl/m wylewki robione pod koniec maja.. na Pomorzu.. Dziękuję! Doceniam! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 11.10.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 policzylam niecale 34,50 zl/m wylewki robione pod koniec maja.. na Pomorzu.. Jak sie ma cena za material? Kazda budowa wymaga innych kalkulacji ( grubosc styropianu, grubosc wylewki i same ceny materialow ) Twierdze ze po prostu nie jest mozliwe okreslenie uniwersalnej ceny wylewki ( robocizna + material ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 11.10.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 to moze tak u nas powierzchnia - 180 m2 wylewki 184,te 4 to na dziury niby cement 3200 kg zaplacilam 1400 zl piasek (nie wiem ile,odpowiednia ilosc zalatwiali wylewkarze) 800 zl paczka styropianu 1 cm 50 zl plastyfikator 90 zl razem materialy 2340 zl styropian i folie pod wylewki kladla mi firma montujaca ogrzewanie i kosztowalo mnie to 1500 zl (parter 80 m2 styropian 10 cm,pietro 80m2 styropian 5 cm) robocizna wylewkarzy 184 m *13,50 = 2484 zl razem = 6324 zl/ 184 = 34,36 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 11.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 No to w porzadku Teraz mam jakies wyobrazenie.. Natomiast wolalbym zakupic tasme brzegowa, zamiast styropianu 1cm, bo ten sam koszt w przyblizeniu a tasma nieporownywalnie lepsza w wielu aspektach. Domyslam sie ze nie bylo mozliwosci zakupu tasmy a te 1500 zl to jest koszt ogrzewania podlogowego wraz z rurkami i robocizna hydraulika? Dziekuje za wycene pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 11.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ta paczka styropianu do do dylatacji zdaje sie miala byc powiem szczerze-nie znam sie i calkowicie zdalismy sie na firme,ktora nam wylewki robila.. a koszt 1500 zl to koszt styropianu i folii oraz ich rozlozenia.. ogrzewanie podlogowe z rurkami i robocizna tegoz to juz zupelnie inne tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 11.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 No ładnie, a nam zaśpiewali 95 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 12.10.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 witam jestem po zakupach i cenach aktułalnych koszt całościowy 13900 za 300m2 czyli 46 zł wylwka 6 cm styr 3przełożona 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 13.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 my we wrzesniu robilismy wylewke za 60 m wylewki zaplacilismy 1750 zl do tego styropian wyszedl ok 500 zl wiec razem ok 2250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_zabrze 27.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Czy 54 zł za m2 robocizna i materiał to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 28.10.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Czy 54 zł za m2 robocizna i materiał to dużo? Raczej tak. Ja płaciłem 13PLN za robociznę a po zsumowaniu kosztów wszystkich materiałów wyszło łącznie z robocizną ~41PLN za m2. Do tego oczywiście rozkładanie podłogówki - ale to juz hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 29.10.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Mi powiedzieli za wylewkę pod podłogówkę 34-35 zł/m2 z materiałem. Sama robota 13zł/m2. Cena bez układania izolacji i taśm. Wylewka z włóknami wzmacniającymi. Na cement i dodatki dostanę faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 05.11.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Jesteśmy z mazowieckiego - czy możemy prosić o namiary na firmę od posadzek robionych miksokretem na priva, z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 17zł robocizna z mixokreta - Warszawa. 300 metrow dwa dni pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MimblaM 28.11.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Czy 54 zł za m2 robocizna i materiał to dużo? Raczej tak. Ja płaciłem 13PLN za robociznę a po zsumowaniu kosztów wszystkich materiałów wyszło łącznie z robocizną ~41PLN za m2. Do tego oczywiście rozkładanie podłogówki - ale to juz hydraulik. Witam czy moglabym prosić namiary na ekipę? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 01.12.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 No to w porzadku Teraz mam jakies wyobrazenie.. Natomiast wolalbym zakupic tasme brzegowa, zamiast styropianu 1cm, bo ten sam koszt w przyblizeniu a tasma nieporownywalnie lepsza w wielu aspektach. Domyslam sie ze nie bylo mozliwosci zakupu tasmy a te 1500 zl to jest koszt ogrzewania podlogowego wraz z rurkami i robocizna hydraulika? Dziekuje za wycene pozdrawiam serdecznie A możesz podać kilka powodóe dla których taśma jest nieporównywalnie lepsza od styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 03.12.2007 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A możesz podać kilka powodóe dla których taśma jest nieporównywalnie lepsza od styropianu? Nie lamie sie Nie opada na podloge Nie ma przerw w izolacji Nie pozwala na stycznosc wylewki z tynkiem Jest elastyczna Szybsza, latwiejsza przyjemniejsza praca niz ze styropianem, tasma styropianowa itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.12.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A możesz podać kilka powodóe dla których taśma jest nieporównywalnie lepsza od styropianu? Nie lamie sie - styropian sam też się nie łamie Nie opada na podloge - a jak styropian może opaść na podłogę skoro jest dociśnięty do ściany płytami styropianowymi??? Nie ma przerw w izolacji - no...przerwa rzędu 1-3mm tu masz rację Na pozwala na stycznosc wylewki z tynkiem - haha:) co takiego? Skoro jest między wylewką a tynkiem to jak może pozwolić na kontakt? Tego to zupełnie nie pojmuje Jest elastyczna - no tak, a styropian jest betonowy chyba Szybsza, latwiejsza przyjemniejsza praca niz ze styropianem, tasma styropianowa itp Jakoś mnie ZUPEŁNIE nie przekonały te argumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 03.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Czulem jad od razu, gdy zadales to pytanie.. Handlujesz styropianem? Ja wykonuje wylewki. Jezeli mam wybrac, wybieram tasme i nie przekonuje ludzi zeby styropian malymi paseczkami przylepiali, przybijali, czy innymi sposobami przytwierdzali do sciany, bo uwazam ze tasma spelnia to zadanie lepiej. Jezeli umowilem sie ze ja ukladam izolacje, kupuje tasme i rozwijam ja. Dla mnie mozesz zawsze ciac styropian na paski i dociskac je plytami styropianu. Wyobraz pozniej sobie odcinanie tych styropianow po wylaniu juz wylewki. Naprawde nie mamy o czym mowic/pisac. Mozesz zadac inne, nurtujace Cie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.12.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałem tylko dowiedzieć się dlaczego "tylko i wyłącznie" taśma a nie styro. Sam widzisz że podałeś raczej idiotyczne argumenty przemawiające za taśmą, więc faktycznie dalsza dyskusja nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 03.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Chciałem tylko dowiedzieć się dlaczego "tylko i wyłącznie" taśma a nie styro. Sam widzisz że podałeś raczej idiotyczne argumenty przemawiające za taśmą, więc faktycznie dalsza dyskusja nie ma sensu. Nie napisalem tylko i wylacznie, a lepsza! Chyba widzisz roznice, ktora jest zasadnicza. Pozostawiam wybor inwestorowi. Prosze Cie, daj mi argument dla wyzszosci styropianu. Sam sie nie zlamie, ale ukladajac go zlamie sie i to nie jeden a wtedy narobi sie nieregularnych przerw, dlatego nie izoluje dobrze, slabo sie odksztalca ( sciska i rozluznia ) a wylewka pracuje. Skurcza sie , rozszerza a pozniej robia sie niepotrzebne szczeliny. I nie przerwa 1 - 3 mm, bo to tylko teoretyzowanie. Jezeli potniesz arkusze na 5 paskow, polozysz owe paski do sciany i zaczniesz dociskac do sciany zaczna Ci opadac co niektore, bedziesz probowal docisnac je stryropianem, ale jezeli zrobisz to 5 np. to juz niewielka czesc zostanie na powierzchni i wylewka moze ja przykryc, co jest niedopuszczalne. Oczywiscie jezeli wczesniej przytwierdzisz do sciany kazdy pasek z osobna w/w problemu nie bedzie ( oprocz przerw chyba ze starannie je podocinasz ) Pozdrawiam uparciuchow wszystkich, ktorzy wiecej mysla niz wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts