Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wylewke ?

Dave

Recommended Posts

Sorry: "nieporównywalnie lepszy".

Ja nie napiszę o wyższości styropianu bo się na tym nie znam, a argumenty które podałem nie wymagają nawet mało fachowej wiedzy, ale skoro Ty - fachowiec też nie potrafisz nic konkretnego napisać to już gorzej. Gorzej przede wszystkim dla Twoich klientów.

Podałeś argumenty które obaliłem i co?

Gdybyś chciał błysnąć wiedzą jako fachowiec napisałbyś, że styropian nie nadaje się na dylatacje np. łuków.

pozdrawiam wszystkich fachowców bez wiedzy teoretycznej

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorry: "nieporównywalnie lepszy".

Ja nie napiszę o wyższości styropianu bo się na tym nie znam, a argumenty które podałem nie wymagają nawet mało fachowej wiedzy, ale skoro Ty - fachowiec też nie potrafisz nic konkretnego napisać to już gorzej. Gorzej przede wszystkim dla Twoich klientów.

Podałeś argumenty które obaliłem i co?

Gdybyś chciał błysnąć wiedzą jako fachowiec napisałbyś, że styropian nie nadaje się na dylatacje np. łuków.

pozdrawiam wszystkich fachowców bez wiedzy teoretycznej

Obaliles? Mimo Twojej zacieklosci i zacietrzewienia w bronionej teorii wyszlo na koniec ze i tak tasma jest lepsza. Dla mnie chociaz jeden argument "za" wiecej powoduje decyzje rowniez "za". Co do lukow to zalezy jakich, bo wg. Ciebie styropian rowniez jest elastyczny a robiona tasma styropianowa jest wlasnie taka w jakims stopniu i moze sie nadawac.

Przed chwila na szybko podliczylem to styropian nawet drozszy sie okaze... - kolejny powod.

Przy zacieraniu mechanicznym czlowiek zacierajacy bedzie probowal zatrzec jak najblizej sciany i kruszacy sie w ten sposob styropian bedzie wydmuchiwany na cale pomieszczenie.

Robi pan teraz wylewki? Jaki material pan wybierze na izolacje sciana-podloga?

• 4 weeks później...
  • 5 months później...
Witam 12,14 pln za wylewki (robocizne)a czy ktos sie orientuje :-? jak to wychodzi z materialem tzn piach,cement bo mi wczoraj facet krzyknal 30 pln za metr2do tego ukladaja folie,styro,dylatacje czy to cena ok!?

Wydaje sie w normie, u mnie wyszło około 29 zł za całość , w tym robocizna netto, reszta brutto.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam 12,14 pln za wylewki (robocizne)a czy ktos sie orientuje :-? jak to wychodzi z materialem tzn piach,cement bo mi wczoraj facet krzyknal 30 pln za metr2do tego ukladaja folie,styro,dylatacje czy to cena ok!?

Wydaje sie w normie, u mnie wyszło około 29 zł za całość , w tym robocizna netto, reszta brutto.

Pozdrawiam

Poproszę na priva namiary na tą ekipę.

Dzięki

Piotr_M

• 3 weeks później...
Ja robiłam wylewki w sierpniu. Prawie 170 m, poszło 2,8 t cementu, nie wiem ile żwiru bo mielismy spory zapas. Robocizna 12 z układaniem folii i styropianu. Bardzo dokładnie, równiutko i szybko. Razem wszystko kosztowało ok 7000.

żwir masz w wylewkach??? :-? 8)

A co w tym dziwnego? Znasz inny skład wylewek? Bez żwiru???

U mnie żwir mam w chudziaku, a w tak zwanej szlichcie mam piasek rzeczny płukany.

A u mnie ten piasek rzeczny nazywał się żwir o granulacji 0,2-0,4. A poza tym u mnie to się nazywa jastrych a nie szlichta. Szlichta to cienka (do 2 cm) warstwa wyrównawcza z cementu i raczej nie ma w niej ani żwiru ani piasku rzecznego.

• 3 weeks później...