Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wylewke ?

Dave

Recommended Posts

Dostałam kosztorys na 276 m2 wylewki ( materiał z robocizną)

Izolacja - styropian 8 cm, wylewka 2 cm, siatka, wyrównanie - 62 zł / m2.

Za całość wychodzi mi ponad 17 tys.

Cholera, chyba dużo ????? Szukać dalej ?

Masakrycznie duża cena!!!! na twoim miejscu bym poszukał dalej.

Styropian i folię kup w hurtowni

Co do orientacji w cenach na szybko dobre jest allegro.pl

Robię tam szybką kalkulację i wiem co i jak

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
U mnie robila brygada z Lublina miksokretem, robia w calym lubelskim bo do mnie jest kawalek.. 150 metrow w moim przypadku 12 zl z metra:) Szybkie (1 dzien) wykonanie,bardzo solidnie rowniotko. Moge polecic wiec z czystym sumieniem. zostawiam numer moze komus sie przyda 513064072

• 1 month później...

Ile za wylewkę (robocizna + materiał):

-papa/folia

-styropian 6 cm

- wylewka 5-6 cm (z podłogówką) ?

Dodam, że pytam o okolice Krakowa. Jeśli ktoś moze polecić sensowną i dostępną ekipę, to chętnie :)

EDIT: Znalazłem wylewkę (6 cm styropianu, do 6 cm wylewki na podłogówce) za 35 zł/m2, ekipa z polecenia, dostępna za tydzień...

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Grubość, grubość i jeszcze raz grubość poszczególnych warstw, a na końcu dokładność wykonania chudziaka, stanowi o cenie wykonania.

Sam styro przy 15cm grubości to jakieś 17,50 zł/m2

przy 5cm to jedynie jakieś 5,80 zł/m2 ... z betonem jest podobnie, także miarodajne ceny są wtedy jak znamy grubości poszczególnych warstw. :)

• 2 weeks później...
Grubość, grubość i jeszcze raz grubość poszczególnych warstw, a na końcu dokładność wykonania chudziaka, stanowi o cenie wykonania.

Sam styro przy 15cm grubości to jakieś 17,50 zł/m2

przy 5cm to jedynie jakieś 5,80 zł/m2 ... z betonem jest podobnie, także miarodajne ceny są wtedy jak znamy grubości poszczególnych warstw. :)

Jak oszacowałbyś koszt 1m2 wylewki o grubości 10cm? Z materiałem (plasytfikator, włókna), a ile sama robocizna? Ile liczyć za 1 cm grubości?

Gość Gosc_gość
Ja place za 145 m2 robocizna z materialem w tym styropian 6800 czyli okolo 47 PLN za m2... Czy przepłacam??

U mnie jakoś średnio na całym domu wychodzi 37zł za m2 z materiałem ( w tym tez policzony materiał pod podłogówkę, który układają instalatorzy), porządna ekipa od posadzek dogadana z certyfikatem i polecana na forum, do zrobienia jest 327 m2 łącznie z tarasem, 2 balkonami i schodami wejściowymi ( bez obróbki tarasów, balkonów, schodów wewnętrznych - osobno inna ekipa)

A rozkłada się to tak:

- folia 2x, styropian 14cm, zbrojenie, parter - 46zł za m2

- folia 2x, styropian 5cm, zbrojenie, garaż - 37zł za m2

- folia 1x, styropian 3cm, zbrojenie, poddasze - 30zł za m2

- folia 1x, styropian 20cm, zbrojenie, balkon nad wykuszem - 55zł za m2

- folia 1x, styropian 3cm, zbrojenie, balkon - 30zł za m2

- folia 1x, styropian 10cm, zbrojenie, taras - 40zł za m2

- bez styropianu i folii ( styropian i folie układają osobno instalatorzy od podłogówki), zbrojenie, 7cm wylewka na podłogówce - 28zł za m2

Grubość wylewki 6cm poddasze, 7cm na podłogówce i parter, 10cm na tarasie i w garażu.

Jak myślicie - dobre ceny ? :roll:

• 2 weeks później...

Słuchajcie, a da radę jeszcze wyłożyć taśmę dylatacyjną po ułożeniu 2 warstw styro - I-sza-izolacja(6cm)II-ga,styro-od ogrzewania podłogowego. Bo mam zastrzeżenia do ekipy - folia ułożona(2krotnie), ale nie podklejona-stwierdzili że kładą na zakładkę i nie trzeba, styropiany też ułożone i już się szykują do układanie rurek na podłogówkę...

Proszę wyjaśnijcie jak to z tymi dyletacjami jest i jak teraz to zrobić :roll: ???

Żeby czego ważnego nie przegapić, acha... i jeszcze mówią że siatki zbrojeniowej też nie trza bo mają palstyfikator :-?

Pozdrawiam,