kieras101 08.04.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Słuchajcie, a da radę jeszcze wyłożyć taśmę dylatacyjną po ułożeniu 2 warstw styro - I-sza-izolacja(6cm)II-ga,styro-od ogrzewania podłogowego. Bo mam zastrzeżenia do ekipy - folia ułożona(2krotnie), ale nie podklejona-stwierdzili że kładą na zakładkę i nie trzeba, styropiany też ułożone i już się szykują do układanie rurek na podłogówkę... Proszę wyjaśnijcie jak to z tymi dyletacjami jest i jak teraz to zrobić ??? Żeby czego ważnego nie przegapić, acha... i jeszcze mówią że siatki zbrojeniowej też nie trza bo mają palstyfikator Pozdrawiam,Witam,wszystko ok folii nie trzeba podklejac bo ja beton z pianka dylatacyjna docisnie do sciany.Dylatacja obwodowa jak najbardziej prawidłowo powinna byc na wysokosci wylewki betonowej i ja oddzielac od sciany.Siatki zbrojeniowej moze i nie trzeba ale włókno zbrojeniowe można dac + plastyfikator obowiązkowo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 29.05.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Napiszcie ile teraz biora za wylewki - oczywiscie wiem ze rejon Polski wazny u nas Trojmiasto dostalem oferte 12zl sama robocizna (+1zl za rozkladanie styropianu) potem dochodzi cena materialu wiadomo cement i piasek (okolo15zl) - pewnie razem wyjdzie 27-30zl zalezy czy podlogowka jest i ile bedzie cm wylewki bo wtedy materialu wyjdzie wiecej i siatka zbrojeniowa w garazu i tam gdzie podlogowka - napiszcie jak u Was sie ceny teraz trzymaja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 03.06.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Płaciłam w ubiegłym tygodniu 11zł/m2 - robocizna (mixokret). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 U mnie cena rbocizny z miksokreta 11zl.m2 - posadzka 7cm poszło ok 1,8 tony cementu i 14 ton piachu To jak to jest z tymi proporcjami piasku do cementu? Gdzies czytałam - http://www.muratordom.pl/eksperci_budowairemont/odpowiedz/wykonanie-posadzki,257,45-0.htm -że proporcje objetościowe piasku do cementu to 3:1 -tutaj wagowo wyszło 1: 7,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.06.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 sorki - odwrotnie 7,7 :1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.06.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Przygotowuję się do "przyjęcia" ekipy od wylewek, mam ułożoną podłogówkę. W związku z planowanymi dużymy powierzchniami i łączeniem materiałów wykończeniowych w projekcie jest dość sporo dylatacji.Stosuje profil dylatacyjny Rehau, który jest dość sztywny i wysoki na ok 10 cm. Wylewka będzie niższa. Czy to nie problem? Po wylewkach profile przytnę i bedzie ok, ale czy podczas wykonywania wylewki to bedzie problem dla ekipy? Wychodzi sporo małych kawałków podłogi gdzieś w okolicach centralnego kominka, w przejściach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 29.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie wiem jak to robia inni ,ale u mnie na parterze , gdzie bedzie wszędzie terakota posadzkarze wyrzucili wszystkie dylatacje ( za które ja dałam 700 zł ) i tylko poprzecinali w miejscach dylatacji ( o zgrozo nad rurkami- tylko ,że u mnie wylewki dosc wysoko bo od 7 do 11 cm wyszły z powodu nierówności chudziaka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czym poprzecinali? Jeszcze mokre kielnią? Czy czyms "mocniejszym" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 29.06.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Przecinali mokre ale czym to nie wiem. Wole chyba teraz nie wiedziec . Rurki od podłogówki cały czas pod ciśnieniem wiec jest nadzieja ,że nie poprzecinali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.06.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 O ile wiem to przy ogrzewaniu podłogowym przecięcie kielnią nie wystarczy. Dylatacja powinna być szersza, stąd moje pytanie o profil (sztywny, szer ok 1cm, wysokość ok 10) Janzar twierdzi że można przycinać na wysokośc i dawać też tam paski brzegowe. jakiś wykonawca wylewki może coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_gol 14.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, chcę opisać moją sytuację. Jestem w trakcie remontu domu, przeprowadzanego przez brata szwagra mojej żony. Nie ustalił nam jakie ma ceny itp. mówił ze sie dogadamy chociaz mocno nalegalismy na oferte. Między innymi było burzenie ścian- łączenie ze sobą kilku pomieszczen itp. Dom był budowany tak, że każde pomieszczenie miało osobno wylewaną posadzkę co poskutkowało różnymi wysokościami posadzek. Dlatego konieczne było kucie podłóg (dodam że mowimy o powierzchni 19,2m2) i wylanie od nowa na jednym poziomie. Pod około 6-7cm posadzką była szlaka, później została zastąpiona styropianem+folia, zbrojenie wykonane z prętów itp i wylany beton. Panowie remontujący przerzucili szlakę pod dach (na naszą prośbę) oraz usunęli gruz (w sensie wyniesli w przed dom). Teraz pod koniec remontu wymusilismy podanie ceny za te wszystkie czynnosci i "przygotowanie podłogi" wyniosło nas 1835,73zł za 19,2m2 czyli 95.61zł za metr kw. Bardzo proszę o napisanie mi ile powinienem normalnie zapłacić za coś takiego.Sprawdzałem na wielu forach i ta cena wg mnie jest kosmiczna jednak brat szwagra żony twierdzi ze to są ceny standardowe obowiązujące wg polskich norm.prosze o wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macm 22.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U mnie właśnie zrobili wylewki - cena 10 zł za metr już z rozkładaniem styropianu. Ekipa super, szybko i równiutko jestem bardzo zadowolony, robią w okolicy Rzeszowa jakby ktoś chciał to polecam i dam namiary. W przyszłym tygodniu tynki jak dobrze zrobią to też polecę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
host21 03.08.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam. Jestem nowy na tym forum tak że pomyślałem że się ładnie przywitam Mam problem i to straszny. Remontowaliśmy dwa pokoje w domu, starym domu. Ściany i podłogo. Fachowiec który to robił stwierdził że jak chcemy zaoszczędzić kasiore to może położyć płytki na płyte osb i będzie super. Nie wziął pod uwagę tego że to stary dom i podłoga pod spodem cała chodzi. Można sobie wyobrazić jaki był efekt ( płytki te duże, gresowe ), wszystko chodzi góra dół. Po rozmowie z fachowcem doszliśmy do wniosku że trzeba będzie te płytki ściągnąć i dać wylewkę. I teraz moje wątpliwości i pytania : 1. Fachowiec mówi że nie ma żadnego problemu, wylewka półsucha, metoda robiona we włoszech i odrazu kładzie płytki. 2. Czy czasem wylewka nie powinna się sezonować ? 3. Czy płytki się nie odparzą ? 4. Nie trzeba szlifować kleju z płytek ? 5. I koszt. Dwa pokoje po 16 m2 czyli 32 m2 i cena za jeden to 1000 zł bez położenia płytek za samą wylewkę. To dużo - mało ? Proszę o pomoc. Jestem wkurzony bo podłoga chodzi a wyłożę kasę a nie będzie żadnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.08.2009 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witamy na Forum. No to kłopot masz z tą podłogą... Jak z tego dokładnie wybrnąć to Ci za bardzo nie pomogę - niech wypowiedzą się Fachowcy od podłóg. Ale z ceną Ci pomogę. Cena wydaje się normalna - za 1m2 wylewki płaci się ok. 30 zł. Akurat to przerabiam. U Ciebie wychodzi około 31 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 05.08.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 okolice Warszawy, dwie oferty. Pierwsza za 14 druga za 22 (robocizna /m2). Pierwszy z polecenia drugi nie Wylewka 12 cm (dlatego trochę drożej od przeciętnej) Kurde, nie dogadałem sprawy mechanicznego zacierania . m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.08.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 okolice Warszawy,dwie oferty. Pierwsza za 14 druga za 22 (robocizna /m2). Pierwszy z polecenia drugi nie Wylewka 12 cm (dlatego trochę drożej od przeciętnej) Kurde, nie dogadałem sprawy mechanicznego zacierania .m. Ja szukałem aż znalazłem ekipę (z polecenia przez forum), która nie chciała dopłaty za taką grubość. Robiłem poczatkiem lipca, 11 zł netto za m2. Na allegro w mazowieckiem też masz 11-12 zł bez polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 06.09.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ze Śląska:Wylewka na podlogowce.Styropian grubość 10cm 2 razy folia Materiały zbrojeniowe Zaprawa wylewkowa materiały 40złm2 robocizna 19złm2 Chyba chca ciut za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 U mnie wylewka 5,5 - 6 cm. Cena : 30 zł ( robocizna plus materiały ). Bez styropianu, bo kupowałam sobie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 18.09.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 O ile wiem to przy ogrzewaniu podłogowym przecięcie kielnią nie wystarczy. Dylatacja powinna być szersza, stąd moje pytanie o profil (sztywny, szer ok 1cm, wysokość ok 10) Janzar twierdzi że można przycinać na wysokośc i dawać też tam paski brzegowe. jakiś wykonawca wylewki może coś doradzić? http://img142.imageshack.us/img142/3904/611073448.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 18.09.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 U mnie wylewka 5,5 - 6 cm. Cena : 30 zł ( robocizna plus materiały ). Bez styropianu, bo kupowałam sobie sama. cena wydaje sie być poprawna przy tych grubościach oczywiście netto plus faktura 7 % i gwarancja pozdrawiam janzar http://www.muratordom.pl/co_ogloszenie.htm?id=6956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts