Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do- A jednak Słoneczko -dziennik Sylvii

Recommended Posts

Powiem szczerze, że ta ścianka jakos tak mi tam nie pasuje, oczywiscie nie mi ma pasować....Lodówka jest w każdym domu, chyba nikomu nie przeszkadza, że jest.I w obecnych czasach dosyć ciche są. nie taka jaką ja mam jeszcze w domu, ze w całym mieszkaniu słychać.

Moze by ją w zabudowę dać?? Wg mnie ścianka zmniejsza bardzo optycznie kuchnie.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sylvia, z tymi oknami nie masz najprosciej ale to rozwiazanie jest do przyjecia 8) pomysl jeszcze zeby zmywarke postawic kolo lodowki i zeby ociekacz byl nad zmywarka... uzyskasz dlugi blat roboczy miedzy zlewozmywakiem a kuchenka.

Chyba ze pomyslisz o zlewozmywaku jednokomorowym ktory bedzie pierwszy za lodowka i nastepna zmywarka.

O scianke sie nie martw 8) dla mnie dobre rozwiazanie, sama tak zrobilam :wink:

śWIERCZ mam jeszcze kitchendraw ale nie do końca sobie z nim radzę. no i pro100 ale tu z kolei nie można zapisać projektu

W sobotę chodziłam po sklepach meblowych celem uzyskania kosztorysu kuchni.. czuję się przybita... cenami oczywiście...

w ten sposób powstał kolejny pomysł na kuchnię... zdjęcia w dzienniku.. i znowu będę wdzięczna za uwagi...i dziękuję za to co już napisaliście

sylvia1, ja może jakaś upierdliwa będę, ale czy myslałaś może o likwidacji jednego okna w kuchni? Kuchnia niezbyt duża wiec mnóstwo światła nie potrzebuje. Ale likwidacja jednego z okien zwolniłaby trochę miejsca...

Mi chyba poprzednia wersja bardziej sie podobała..

Jakby tę ściankę od strony salony fajnie ozdobić półeczkami, światełkami i innycmi rzeczami to nawet fajnie by wyglądało..

To ja odnośnie tej kuchni

ja też o umeblowaniu kuchni już myślę choć jeszcze pozwolenia nie ma :D

ale takie jest moje zdanie

najpierw poważnie zastanów się jak będzie wyglądało wasze "Przebywanie" w kuchni - czy stół tylko do obiadu dla domowników - obcym wstęp wzbroniony :lol: czy na kawę z przyjaciółką też tam będziesz siadywać, czy masz dużo czasu na pitraszenie, gdzie najchętniej byś przycupnęła gdy czekasz na grzanki??

Moje ale to absolutnie osobiste zdanie

stół - jeśli jest to możliwie powinien być w miarę możliwości przy oknie lub blisko okna - ja lubię posiedzieć i pogapić się przez okno

nie jestem zwolenniczką zlewu pod oknem - sory ale mi sie to nie widzi

i jeszcze przemyśl czy warto tak na siłe zabudowywać róg

a może zrobić jeden głowny ciąg kuchenny - pod oknem gdzie spiżarka (ile jest tam miejsca?) w we wnęce - rogu za spiżarką lodówka i coś tam

wizualizajca wizualizacją ale jedź na budowę, weś np zestaw piknikowych mebli, rozstaw i zobacz na co ci starczy miejsca

podreptaj w miejscu gdzie będzie kuchnia, zlew i na spokojnie sobie to wszystko poukładaj :wink:

tam w rzeczywistości drzwi nie ma są schody :lol:

tu widać:

http://img83.imageshack.us/img83/4276/kuchniaqk1.th.jpg

na tym obrazku widać że obecnie są dwie ścianki ta od lodówki na razie ma 110 cm ta z prawej byłby ew. do usunięcia.

a może wrócić do planu pierwotnego i jedynie podmurować ta przy lodowce a tą koło stołu obniżyć?

sylvia1 odnośnie kuchni... druga wersja dla mnie jest lepsza choć nadal coś mi nie pasuje - np ustawienie piekarnika z płytą - dla mnie zbyt blisko okna. ale w tamtej wersji ten słupek z mikrowelą była małym dla mnie koszmarkiem :-? :oops: - wiec myśle trzym sie tej wersji ale pomyśl jeszcze nad innym rozwiązaniem w tych klimatach :)

ps. YouTube - rewela