wiolasz 18.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Powiem szczerze, że ta ścianka jakos tak mi tam nie pasuje, oczywiscie nie mi ma pasować....Lodówka jest w każdym domu, chyba nikomu nie przeszkadza, że jest.I w obecnych czasach dosyć ciche są. nie taka jaką ja mam jeszcze w domu, ze w całym mieszkaniu słychać. Moze by ją w zabudowę dać?? Wg mnie ścianka zmniejsza bardzo optycznie kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.02.2007 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 problem w tym ,że lodówkę już posiadam od 3 lat i nie zamierzam jej wymieniać... przed ścianką jest już salon i ścianka zasłaniałaby lodówkę jednocześnie zasłaniając zlew i dając fizyczne rozgraniczenie kuchni od salonu to ja ją jeszcze przemyślę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 sylvia, z tymi oknami nie masz najprosciej ale to rozwiazanie jest do przyjecia pomysl jeszcze zeby zmywarke postawic kolo lodowki i zeby ociekacz byl nad zmywarka... uzyskasz dlugi blat roboczy miedzy zlewozmywakiem a kuchenka. Chyba ze pomyslisz o zlewozmywaku jednokomorowym ktory bedzie pierwszy za lodowka i nastepna zmywarka. O scianke sie nie martw dla mnie dobre rozwiazanie, sama tak zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.02.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 O scianke sie nie martw dla mnie dobre rozwiazanie, sama tak zrobilam I jak taka ścianka wygląda w rzeczywistości? bo Ty masz chyba taką nie do sufitu, tylko na wys. 1 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 19.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Sylvia, zauważyłam, ze tak jak ja, masz równiez 2 okna w kuchni... Niby fajnie, ale co do aranżacji, jak dla mnie tragedia... Też borykam sie z problemem kuchni od jakiegos czasu i nic jeszcze fajnego nie wymyśliłam Może Tobie się uda Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.02.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 witam też się mecze z aranżacją kuchni - tzn bardziej z programami niż z samą aranżacją bo to akurat widze oczami wyobraźni i nie mam z takimi rzeczami problemu. mam pytanko - masz jakiś fajny programik do projektowania (tylko oprócz tego ze strony ikei ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.02.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 śWIERCZ mam jeszcze kitchendraw ale nie do końca sobie z nim radzę. no i pro100 ale tu z kolei nie można zapisać projektu W sobotę chodziłam po sklepach meblowych celem uzyskania kosztorysu kuchni.. czuję się przybita... cenami oczywiście... w ten sposób powstał kolejny pomysł na kuchnię... zdjęcia w dzienniku.. i znowu będę wdzięczna za uwagi...i dziękuję za to co już napisaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 sylvia1, ja może jakaś upierdliwa będę, ale czy myslałaś może o likwidacji jednego okna w kuchni? Kuchnia niezbyt duża wiec mnóstwo światła nie potrzebuje. Ale likwidacja jednego z okien zwolniłaby trochę miejsca... Mi chyba poprzednia wersja bardziej sie podobała..Jakby tę ściankę od strony salony fajnie ozdobić półeczkami, światełkami i innycmi rzeczami to nawet fajnie by wyglądało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.02.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 wiolasz likwidacja nie wchodzi w grę bo mi się cała elewacja zepsuje... a szkoda ale przecież tutaj ta ścianka została.. przy poprzedniej wersji jeśli piekarnik ma być na wysokości to płyta ląduje w narożniku... zobaczymy jeszcze pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 O rety, dzieki Tobie popatrzyłam na swój projket i okna od zewnątrz i bedziemy chyba jechały na podobnym wózku.. Chodzi mi o zmianę miejsca piekarnika i płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 O rety, dzieki Tobie popatrzyłam na swój projket i okna od zewnątrz i bedziemy chyba jechały na podobnym wózku.. Chodzi mi o zmianę miejsca piekarnika i płyty. no to witaj jak cos wymyślisz to daj znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 20.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 To ja odnośnie tej kuchni ja też o umeblowaniu kuchni już myślę choć jeszcze pozwolenia nie ma ale takie jest moje zdanie najpierw poważnie zastanów się jak będzie wyglądało wasze "Przebywanie" w kuchni - czy stół tylko do obiadu dla domowników - obcym wstęp wzbroniony czy na kawę z przyjaciółką też tam będziesz siadywać, czy masz dużo czasu na pitraszenie, gdzie najchętniej byś przycupnęła gdy czekasz na grzanki?? Moje ale to absolutnie osobiste zdanie stół - jeśli jest to możliwie powinien być w miarę możliwości przy oknie lub blisko okna - ja lubię posiedzieć i pogapić się przez okno nie jestem zwolenniczką zlewu pod oknem - sory ale mi sie to nie widzi i jeszcze przemyśl czy warto tak na siłe zabudowywać róg a może zrobić jeden głowny ciąg kuchenny - pod oknem gdzie spiżarka (ile jest tam miejsca?) w we wnęce - rogu za spiżarką lodówka i coś tam wizualizajca wizualizacją ale jedź na budowę, weś np zestaw piknikowych mebli, rozstaw i zobacz na co ci starczy miejsca podreptaj w miejscu gdzie będzie kuchnia, zlew i na spokojnie sobie to wszystko poukładaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Sylwia, czy w miejscu gdzie masz mieć stół, nie będa przeszkadzały te drzwi? Czy może w rzeczywistości będzie tam ściana bez drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 tam w rzeczywistości drzwi nie ma są schody tu widać: http://img83.imageshack.us/img83/4276/kuchniaqk1.th.jpg na tym obrazku widać że obecnie są dwie ścianki ta od lodówki na razie ma 110 cm ta z prawej byłby ew. do usunięcia. a może wrócić do planu pierwotnego i jedynie podmurować ta przy lodowce a tą koło stołu obniżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.02.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 specjalnie coś zamieściłam w dzienniku koniecznie zobaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 sylvia1 odnośnie kuchni... druga wersja dla mnie jest lepsza choć nadal coś mi nie pasuje - np ustawienie piekarnika z płytą - dla mnie zbyt blisko okna. ale w tamtej wersji ten słupek z mikrowelą była małym dla mnie koszmarkiem - wiec myśle trzym sie tej wersji ale pomyśl jeszcze nad innym rozwiązaniem w tych klimatach ps. YouTube - rewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.02.2007 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 świercz dzięki myślę i myślę nad tą kuchnią... pierwotnie miało być murowana ale niestety na to kuchnia musi być większa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 sylvia1 hehehehe to leje - u nas miało być to samo! ale okazało się że koło metra kw. byśmy stracili na same scianli a przy takiej malusi to bezsens i też kombinujemy już z szafkami http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Chyba moja wyobraźnia i pomysły gdzieś czmychnęły wraz z weną i zapałem Trzymam jednak kciuki za same dobre wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.02.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 mp to pokombinujemy Aga jak coś wyjdzie dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts