Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wraca ktos do kraju z emigracji?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 521
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My siedzimy w zasmrodzonej - wypelnionej po brzegi chinska tandeta - ameryce i juz nie mozemy sie doczekac powrotu!

Ja juz jestem tu 3 lata a moj maz 4,5 roku.

Do odwaznych swiat nalezy!!!

W Polsce jest 100 razy ladniej i lepej sie zyje i ludzie sa inni - wszyscy szczupli, ladnie ubrani itp....

Wlasnie po 6 latach moja znajoma pojechala odwiedzic do Polski swoja rodzine (wczesniej mowila ze nie chce znac Polski) dzis po 3 tygodniowych wakacjach stwierdzila - ze Polacy tylko narzekaja a chodza ubrani porzadnie i z gustem, domy coraz ladniejsze, ludzie po pracy razem sie spotykaja - no a jak zadzwoni sie do Polski to tylko narzekania przez telefon!

Bo wszyscy mysla ze tu to kazdy ma ze 3 konta wypchane kasa!!! akurat - tu w Stanach w New Jersey przecietny stary dom do remontu kosztuje 350 do 600 tysiecy dolarow!!!!!!!!!!! :o

I niestety ludzie placa tylko pierwsza rate (40 000 dolarow - ktore odkladaja mieszkajac po piwnicach) i jada na 30 letnich kredytach - nie ma mowy o grymaszeniu i przegladaniu projektow - a polacy tylko narzekaja----- bieda i bieda!!!!

Zastanowcie sie czy byloby Was stac na Wasze domy tu w Stanach!

Napisz cos w tym stylu.

To bylo interesujace.

Prosze.

widocznie to ja trafiam na takich rozgarnietych sprzedawcow - myslisz ze ja wiedzialam co ona robi i o co jej chodzi z tym liczniem -----???do dzisiaj nie wiem...i ona chyba tez nie wie:) :) :)

Spotykam tez innych np w Best Buy - gdzie pytam o Ink do drukarki czy maja - bo nie widze na polkach a oni patrza na papier i odpowiadaja po namysle ze nie wiedza....szok .....albo pytam o parametry sprzetu a koles mi czyta z przyklejonej ponizej kartki....tak jakbym ja sama sobie nie mogla przeczytac...

Wiem napiszcie teraz ze to przez brak znajomosci jezyka :) :)