AgnesK 11.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Aaaaale przegapiłam My mamy łazienkę na dole z brodzikiem akrylowym, 80 cm (w prawym rogu), na ścianie po lewej str umywaleczka a na przeciw drzwi kibelek podwieszany. Łazienka górna bedzie w tym roku. Alleluja, bo córka mi dorasta i zaczyna brakowac miejsca w łazience, gdy rano obie sie tam tłoczymy Na pewno rozmiar łazienki dolnej nie jest super komfortowy, ale nam zalezało zeby w domu były 2 prysznice. Zakładamy że łazienką komfortową (pod względem ilości miejsca przynajmniej) będzie ta górna. Do wszystkich na etapie stanu surowego: - pomyślcie nad sensownym rozwiązaniem problemy wyjścia na dach dla kominiarzy. U nas miało to odbywac się przez okno w łazience górnej. Absolutny koszmar! Kołnierz jest jeste już nieźle zwichrowany, a dopiero były z 4 wyjścia na dach. Musimy cos wymyslić na wiosnę. - pomyslcie nad garderobą. My jesteśmy teraz na etapie planowania jej zabudowy. Jest zrobiona tak jak w projekcie i... babol straszny. Zaplanowanie sensownej szafy to koszmar. Lepiej jux chyba zmniejszyć garderobę i powiększyć sąsiednią sypialnie, bo szafa, którą będziemy mieli na tej ścianie będzie taka "ni w pięć, ni w dziesięć" - jeśli ktoś chce z Was zrobić nawiew do kotła w pom. gosp. to odradzam. Lepiej jednak kocioł z zamknięta komorą spalania. To narazie chyba wszystkie praktyczne impresje. Serdeczne pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 16.01.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Ja buduję!!! A właściwie mój mąż. Wczoraj zakończyliśmy deskowanie dachu Wszystko się przeciągnęło- bo musieliśmy pożegnać się z ekipą- która robiła na kilka frontów i przyjeżdżała na naszą budowę jak jej pasowało. Szybko załatwiliśmy zastępstwo- drożej, ale opłacało się, bo zdążyliśmy przed śniegiem. Żałujemy tylko, że nie wywliliśmy tamtych dużo wcześniej . Tak więc mamy naszego pana D07 pod dachem. Nie mogę się na niego napatrzeć, jeżdżę tam przy każdej wolnej chwili- a nie ma tego czasu za dużo bo w listopadzie pojawił się na świecie kolejny kandydat do zamieszkania w nowym domku-drugi synek -Mikołaj Już myślimy o ściankach działowych na górze,tynkach,oknach, elektryku. Ależ nam się nasz domek podoba. Przenieślismy kuchnię na ścianę frontową i powstał duży salon. Agnes- dzięki za rady. Będę się musiała bliżej przyjrzeć tej garderobie. Chciałam ją pomniejszyć a powiększyć pokój obok. Naprawdę jest taka ni w 5 ni w 9?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Nata, bardzo naprawdę. Zauwaź że skos jest na całej prawie jej szerokości. Weż kartkę papieru i spróbuj jak mały będzie spał (gratulacje!!!) narysować sobie zabudowę. Massarrra. My zaplanowaliśmy jedną szafę w kształcie litery L i jedną "normalną", ale to wszystko takie "nadziubane". Brat Radka wykonuje meble pod zabudowę, więc siedzieliśmy z nim cały weekend i myśleliśmy jak tu najsensowniej to zabudować. Doszłąm do wniosku, źe lepsza by była mała garderoba, do której wchodziłaby 1 szafa, na 1 ścianę i ev. jakas szafka na buty, a większy pokój obok. Jeszcze trochę potrwa zanim zrobimy tę zabudowę (kasa....), ale mam nadzieję, źe w okolicach wakacji będzie gotowa (choć sama nie wiem, boi na szafki wiszące do kuchni robimy juź rok.. ). Nata, zastanów się dobrze, naprawdę. Jakbyś miałą pytania, to pisz Pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 19.01.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witaj [Agnes/b]- faktycznie jak się dokładnie przypatrzyłam tej garderobie - no to- pasztet Już zaczęłam kombinować, że może zrobić wejście nie z korytarza, ale z sąsiadującego z nią pokoju- wtedy mogłaby być faktycznie w kształcie litery L- z czego duża część i -kształtna zarazem-byłaby wówczas na ścianie od korytarza Ale czy spodobałoby mi się to? Nie wiem, po prostu nie wiem. Wiem z własnego doświadczenia, że porządna garderoba jest POTRZEBNA. Nie cierpię dziesięciu szaf w domu, pawlaczy. A jak z głębokością ? Możesz napisać ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.01.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Chyba źe ten pokoik byłby sypialnia rodziców, to wtedy takie usytuowanie garderoby miałoby nawet sens, i tak myślę, że to naprawde niegłupi pomysł. Wtedy moźna zrobic na ścianie z komunikacją ładną szafę, pod oknem szafki niższe na buty.O jaką głębokośc pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 19.01.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Agnes- tak właśnie myślałam, by tam zrobić naszą sypialnię. A co do głębokości- chodzi mi o wnęki- jak kiedyś mieszkalismy w bloku- to wnęka miała małą głębokość i ubrania się po prostu nie mieściły- żeby zamknąć szafę - wszystko musiało krzywo wisieć.Gdzieś czytałam ile cm MINIMUM takiej dobrej głębokości szafa mieć powinna. Ale już zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Spytam szwagra i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maraxela 03.03.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 witam za tydzien przystepujemy do budowy naszego upragnionego dommku-wybor to praktyczny.mam do was straszna prozbe o zdjecia juz ukonczonych domow (blagam) na meila [email protected]/Chcialabym zapytac sie rowniez o okna ,ktos pisal ze wprawil dwa okna 3m -o co dokladnie chodzilo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 03.03.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 chodzi o okno w salonie na taras. w projekcie jest okno i drzwi tarasowe. my zrobiliśmy podwójne drzwi tarasowe z dwoma nieotwieralnymi "drzwiami" po bokach. po otworzeniu drzwi w środku mamy szerokie wyjście na taras - około 140 centymetrów. a po bokach są te doświetlenia po około 70 centymetrów każde. patrząc na taras z salonu mamy ponad 3 metry okna od sufitu do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 25.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 witam wszystkich praktycznych!!!mam pytanko czy ktoś może mi podać wymiary dużej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 25.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 mam jeszcze pytanko do Agnes gdzie dokładnie mieszkasz? jak możesz to mi odpisz. chciałbym ten dom zobaczyć na własne oczy . musi wyglądać pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 29.03.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 czy ktoś jeszcze odwiedza te forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 29.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ja odwiedzam.Jak tylko mam czas,hehe. http://images27.fotosik.pl/159/091f7c50d4fe8fcb.jpg A to mój domek,teraz bierzemy się za środek tj.instalację itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 29.03.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 witam wszystkich praktycznych!!! mam pytanko czy ktoś może mi podać wymiary dużej sypialni A co do dużej sypialni to ma 16m2 po podłodze i 11,5m2 mierzone do 1.90h. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=22&IdKolekcji= To link do stronki z projektem gdzie są rzuty i wymiary wszystkich pomieszczeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 29.03.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Mi raczej chodzi o dokładną długość i szerokość dużej sypialni,a nie ile ma metrów kwadratowych. jag by ktoś mógł to bardzo proszę o dokładne pomiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 30.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 odpisze mi ktoś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 04.04.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Jak się uda to jutro będę na budowie i zmierzę tą sypialnie po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata442 06.04.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja też tu zaglądam od czasu do czasu- ale unas teraz wrze, bo budujemy i budujemy, a nasz Pan Praktyczny rośnie i rośnie. Właśnie jesteśmy na etapie ścianek działowych i ocieplania dachu. Muszę powiedzieć coś o moich obserwacjach: -Nasz domek wydaje się być najmniejszym na osiedlu- jak zobaczyliśmy fundamenty to śmiech nas ogarnął, że to to bardziej wygląda na garaż na dwa samochody, a nie na dom- ale to tylko złudzenie- domek faktycznie z zewnątrz wydaje się być mały, ale w środku już tak nie jest. Miejsca jest dużo- każdy, kto odwiedza nasz domek bardzo się dziwi, że wszystko jest, miejsca jest wystarczająco, a na dole jest przestronnie, a u góry tyle pomieszczeń, i wielkość odpowiednia.- Naprawdę współczujemy ludziom, ktorzy budują taaakie landary jak na naszym osiedlu- bedą się tam chyba szukać -scianki kolankowe są wysokie dzięki czemu pokoje są ustawne -Nasze zmiany - budowa metodą tradycyjną, ceramika, mur trójwarstwowy z ociepleniem z wełny -przeniesienie kuchni na front budynku- powstało jedno połączone pomieszczenie- olbrzymie- cały czas się zastanawiam- jak mi się uda je zagospodarować- mąż namawia mnie na zamknięcie kuchni ścianką- ja na razie nie chcę, ale jeszcze zobaczymy - zrezygnowaliśmy z garażu na rzecz pokoju- garaż byłby naprawdę mały- wybudujemy w ogrodzie -dołożyliśmy drzwi na ogród z budynku gospodarczego -przenieśliśmy taras na tył domu - daliśmy baaardzo szerokie drzwi ( 180x241) i zrezygnowaliśmy z okna - światła jest naprawdę dosyć -będzie kominek -okna daliśmy jak w projekcie tylko dzielone, tak więc powstał złudzenie, ze jednak nie są kwadratowe - u góry przeniosłam drzwi w garderobie całkowicie na lewą stronę, bym mogła mieć większą szafę w kształcie litery L- warto to przemyśleć, bo skosy nie pozwolą na wykorzystanie maksimum miejsca Na co warto uważać -na ekipę- my naszą w swoim czasie wyrzuciliśmy, ale zanim odeszła , zdążyła zepsuć nam parę rzeczy- schody- niech szalunek zrobi dobry cieśla- u nas stopnie wyszły zupełnie inaczej niż w projekcie, kilka ma różne długości, ale nasz znajomy cieśla na szczęście obiecał nam, że się tym zajmie w odpowiednim czasi przy obróbce drewnem. Ale czasem, jak patrzę na te schody to mi się płakać chce i jestem po prostu wściekła Teraz chyba bym zrobiła lekkie schody drewniane( Orinoko tak radziła, a ja nie posłuchałam- buuuuhaha Co do ekipy- przychodziła kiedy chciała, bo robiła na kilku frontach- jak się potem okazało Nasz nowy majster co chwila coś znajduje - ekipa była niedokładna. - do zaprawy nie dawalibyśmy plastyfikatora tylko wapno- czasem tradycja jest lepsza, niż nowinki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 06.04.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Nata442 wstawiła byś parę fotek, jak to wszystko u was wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 08.04.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 odpisze mi ktoś proszę Mam nadzieje że to wystarczy. http://images32.fotosik.pl/209/8968bac7922cc210.jpg 4,90 długość 3,50 szerokość 1,40x0,40 wymiar wnęki na szafę wymiary to rzecz umowna i mogą się trochę różnic,zależy jaki komin się zbuduje itd.U mnie fachowcy budowali w/g projektu bez żadnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts