zaba_gonia 02.06.2005 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Zaba - nie mam dziennika - kasy niet - budowy niet - przynajmniej na razie Teraz pielęgnujemy tylko ziemię, na której w przyszłości stanie mały, skromny, domek Moja uwaga tyczyła sie głównie tego, aby oszczedzać zdrowie, przyda się na kolejne etapy budowy Właśnie szukałam, ale nawet Twoja strona o działce się nie otworzyła... Masz rację, czasem zbyt impulsywnie podchodzę do wielu spraw, a przecież odbija się to na zdrowiu. Mam nadzieję, że i Ty będziesz wklejał tu swoje zdjęcia z budowy, czego Ci szczerze życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.06.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Pewnie dlatego, że serwer nie działa ( nie pierwszy raz zresztą) zapraszam za kilka minut A zdjęcia na 100% będę zamieszczał - na tej stronce która mamy obecnie mam ich ze 100 chyba To co dopiero będzie jak zaczniemy budowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.06.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Fajnie, że sie udało załatwic z tym siąsiadem. A Wasz projekt to ten http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=97Lubie ogladac projekty, wiec sobie poszukalam i ten. Fajne te schody na gore, fajny dom.., niech sie Wam tylko szybko i bezproblemowo buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 02.06.2005 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Fajnie, że sie udało załatwic z tym siąsiadem. A Wasz projekt to ten http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=97 Lubie ogladac projekty, wiec sobie poszukalam i ten. Fajne te schody na gore, fajny dom.., niech sie Wam tylko szybko i bezproblemowo buduje... Tak, ten właśnie. Dzięki, że wkleiłaś, bo ja miałam z tym pewien problem... Mam nadzieję, że uda się zbudować. W tym roku planujemy stan surowy.A co dalej, zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 02.06.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Zaba - jeśli planujesz z Porothermu ścianę jednowarstwową to zaprawa ciepłochronna jest konieczna. Poza tym i tak jest trudna do wykonania. Są ludzie, którzy swoje jednowarstwowe w założeniu ściany ocieplają styropkiem po pierwszej zimie. Ale tego Ci nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Też mamy takie plany, w tym roku, stam surowy otwarty. Uda Wam sie, i nam też, musi, innego wyjścia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.06.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 http://www.diddl.dk/tegninger/Ramme_Frogbrothers.gifMam dla ciebie taki obrazek aby Cie rozśmieszał jak ktos Cie wkurzy. Fajny nie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.06.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 http://www.diddl.dk/tegninger/Ramme_Frogbrothers.gif Mam dla ciebie taki obrazek aby Cie rozśmieszał jak ktos Cie wkurzy. Fajny nie? Pozdrawiam SUUUUPER!!! Żaby to wogóle fajne stworzenia Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 04.06.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 A co do roweru.. U nas taki" holenderski" nosi dumną nazwę- OGÓLNO WIEJSKI- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 zaba_gonia napisał Tylko zastanawia mnie to, dlaczego na innych budowach (myślę o fundamentach Aggi) stawiają juz ściany, mimo że płyta została wylana w tym samym czasie???? Żabciu - tym się w ogóle nie martw, ja na początku też porównywałam naszą budowę do innych forumowiczów, ale to nie ma żadnego sensu. Przede wszystkim - to zależy ile osób u Ciebie buduje. Może też masz większy domek. A to że wolniej stawiaja fundamenty to nie znaczy, ze tak będzie z murami. Ważne tylko zeby roboty szły do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 07.06.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 "żaba" jak tam mury, pokaż nam mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 08.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Robię to niechętnie, ale czas podliczyć koszt fundamentów 1.beton B10 (30m3)---------------------------3.975 2.beton B20 (20m3)---------------------------4.940 3.stal i strzemiona-----------------------------1.830 4.bloczki fundamentowe-2500 szt.-----------5.666 5.piasek-220 ton-------------------------------2.970 6.hydraulik-mat. i robocizna------------------ 900 7.inne(cement, dysperbit itp.)----------------1.250 ---------- razem--------------------------21.531 8.robocizna------------------------------------10.000 ---------- ogólnie-------------------------31.531 I w jaką stronę bym nie liczyła, nie chce wyjść mniej Żaba, mam wrażenie, że u Ciebie i u mnie jedna i ta sama ekipa buduje. Nie powiem, na swoją narzekać nie mogę. Chociaż fundamenty zaczęli po 20 kwietnia, a w poniedziałek zalali chudziak. A pieniędzy też tyle wydalismy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 08.06.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Takie oszczędności są wspaniałe (odnoszę to do "urwanych" 3 tys. na zakupach). Mój kolega zliczał sobie zawsze ilu mandatów nie zapłacił i dzięki temu miał mnóstwo kasy do wydania To jest znakomita rada na dylemat skąd wziąć pieniądze . Napisz no coś, bo już tęsknić zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.06.2005 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Robię to niechętnie, ale czas podliczyć koszt fundamentów 1.beton B10 (30m3)---------------------------3.975 2.beton B20 (20m3)---------------------------4.940 3.stal i strzemiona-----------------------------1.830 4.bloczki fundamentowe-2500 szt.-----------5.666 5.piasek-220 ton-------------------------------2.970 6.hydraulik-mat. i robocizna------------------ 900 7.inne(cement, dysperbit itp.)----------------1.250 ---------- razem--------------------------21.531 8.robocizna------------------------------------10.000 ---------- ogólnie-------------------------31.531 I w jaką stronę bym nie liczyła, nie chce wyjść mniej Żaba, mam wrażenie, że u Ciebie i u mnie jedna i ta sama ekipa buduje. Nie powiem, na swoją narzekać nie mogę. Chociaż fundamenty zaczęli po 20 kwietnia, a w poniedziałek zalali chudziak. A pieniędzy też tyle wydalismy. Pozdrowienia Możliwe, a gdzie masz swoją działkę? Jeżeli na Zwierzyńcu, to pewnie ta sama ekipa. Ja ze swojej ekipy też jestem zadowolona, tylko ciągną kilka budów naraz i stąd te przestoje. Masz swój dziennik? Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.06.2005 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Takie oszczędności są wspaniałe (odnoszę to do "urwanych" 3 tys. na zakupach). Mój kolega zliczał sobie zawsze ilu mandatów nie zapłacił i dzięki temu miał mnóstwo kasy do wydania To jest znakomita rada na dylemat skąd wziąć pieniądze . Napisz no coś, bo już tęsknić zaczynam. Aggi, już się poprawiam i obiecuję, że będę już pisała na bieżąco! Wkrótce też będą nowe zdjęcia!!! A teraz zabieram się za czytanie Twojego dziennika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 12.06.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Coś dzisiaj smutna jestem, nawet to pisanie mi nie idzie .Mam nadzieję, że do jutra to się zmieni. Żabciu, przypominam,że za 2 tygodnie wakacjjjjjjjeeeeeeeeee . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.06.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Coś dzisiaj smutna jestem, nawet to pisanie mi nie idzie .Mam nadzieję, że do jutra to się zmieni. Żabciu, przypominam,że za 2 tygodnie wakacjjjjjjjeeeeeeeeee . Czyżby dla Ciebie również!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 12.06.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Coś dzisiaj smutna jestem, nawet to pisanie mi nie idzie .Mam nadzieję, że do jutra to się zmieni. Żabciu, przypominam,że za 2 tygodnie wakacjjjjjjjeeeeeeeeee . Czyżby dla Ciebie również!!!! Tylko ta myśl pozwoli mi jutro wstać z łóżka i iść prowadzić lekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.06.2005 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Coś dzisiaj smutna jestem, nawet to pisanie mi nie idzie .Mam nadzieję, że do jutra to się zmieni. Żabciu, przypominam,że za 2 tygodnie wakacjjjjjjjeeeeeeeeee . Czyżby dla Ciebie również!!!! Tylko ta myśl pozwoli mi jutro wstać z łóżka i iść prowadzić lekcje. Witam więc w gronie belfrów A uczniowie myślą, że my nie czekamy na wakacje, tak jak oni. W ogóle uważają, że kochamy stawiać im jedynki i poza szkołą nic ciekawego nie robimy....A jak zobaczą w lokalu na piwie, to są bardzo rozbawieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 12.06.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 A uczniowie myślą, że my nie czekamy na wakacje, tak jak oni. Coś w tym jest. W moim nauczycielskim kalendarzu dzień 24.06. zapisany jest HURA!!!!!HURA!!!!!HURA!!!!!!. Ostatnio coś tam sprawdzałam przy uczniach i byli lekko zadziwieni moim wpisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts