jamles 12.08.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Gelynder blues. Jo sie miyszkom przi krojcoku Wedle gruby Bożych Stron W trzisztokowym familoku Mój rodzinny dóm. Tam jo ze szlojdra łokna trzaskoł jakżech jeszcze bajtlem boł z trzecigo sztoku po gelyndrze Sjyżdżoł na som doł. Ref: Jo wom godom idżcie do dom, Jakeście gorole som, A jak niy to posłuchejcie Mein gelynder,gelynder blues Gelynder o fein Mein beatifull Jak sie po nim sjada na dół Czuja sie ,jak król Niech sie wszystkie chopcy gapcom Baby niych klachajo durch Jo tymczasym po gelyndrze W te i nazod zrobia kurs. 2 W Katowicach na bhanhowie Elektryczne schody som We wieżowcach wszyjstkie windy Automatik full. Ani mie to ziymbi ,przy, Jo mom w żici te wygody Styknie mi gelynder własny, Trzeci sztok i jada w dół. Ref 3 Przijechali skondś chachary Mój familok zbulić chcom I padajom: Na tym placu Stanie komfortowy dom. Narobili kupa larma I po wszystkim,koniec szlus. Skuli tego mi sie łostoł Ino tyn gelynder blues . Ref to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.08.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jestech rod,żeś mi to znod.Refren wiem jak leci ale zwrotki to se musza poszukać kajś w necie.Byda mioł nowo piosenka na gitara do łogniska.Dziękuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.08.2007 00:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 M O P L I K Łon zmiynił moje życieKiej jo go znodPrzaja i wielbia skrycieŁod dwunostu lot Tela czasu stoł w chlywikuBo wszyscy ło nim zapomnieliO Simsonie, o moplikuNiy dom go skalić, nawet keby chcieli bez lato, bez zimaMój starzik na szychta se pykołBez dziyń i jak było cimaCzynsto tysz policjantom citoł Tera jo łodpolom ta maszyna, daja kopaCzuja wolność - luzLudziska sie dziwajom, ni ma chopaŁostoł yno kurz Moplik sztyjc piyknie sie prezentujeDycki jes wyglancowanyDo piyndziesiontki yno rok mu brakujeA jo jeżdża fest uradowany autor - Cubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 17.08.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Na specjalne życzynie - Wodzionka wg Giynka Wodzionka to danie gorkie nale wodzionka sie robi a niy warzy. A zrobić jom poradzi kożdy, nawet blank niy rozgarniynty we tajnikach kuchnie. Styknie, coby poradził uwarzyć normalno woda tak żeby sie niy przipolyła. A jak ze tym tyż kto mo problym to musi sie sprawić taki elektryczny czajnik, kiery som sie wyłonczo jak woda sie uwarzy. Nojpiyrw muszymy sie przigotować naczynie we kierym bydymy jom robić. Nojlepi do tego wziońć jakoś emaliowano miska, gorczek, głymboki tyglik itp. Łostatecznie może być porcelana, arcopal czy inksze szkło, byle wytrzimało wrzontek i miało pojymność 0,7 l. Potym stawiomy woda i rychtujymy składniki, czyli: Składniki: zombek czosku, grubo sznita czerstwego chleba pszynno-żytnigo. Taki biolutki, ino pszynny chlyb nom sie rozgajzdro, bezto sie niy nadowo. Łyżeczka tustego (wyłoncznie swojskigo), abo łyżeczka masła ino trza dać pozór co my we markecie do koszyka wciepli, eli to niy jest jakiś mix czy inksze erzacmasło ze margariny zrobione. Musi na łopakowaniu stoć „zawartość tłuszczu min. 82%”. szczypta soli, magi Przyrychtowanie: Teroski czosnek drobniutko siekomy (jak kto niy poradzi może go bez praska przecisnońć), chlyb łomiymy na małe kawałki, dowomy szczypta soli, łyżeczka tustego (ino niy kupnego bo go bydzie sadłym abo jakimiś flancami czuć) i zalywomy to wrzontkiym, ok. 0,5 l. Terozki dowomy dużo magi (kajś ze dwie łyżki stołowe). Niy dowomy do tego żodnyj Vegety, Kucharka czy inkszego dziadostwa ze glutaminianym sodu. Chwila poczekać, pomiyszać, skosztować, ewyntualnie dodać jeszcze magi. Nojlepi jeść ze bratkartoflami. Na drugi dziyń lepi sie niy pchać miyndzy ludzi bo bydom kicholami krziwić i łod nos sie cofać. Ale dlo tego smaku warto sie trocha poświyńcić. Toż smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 17.08.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dawno żech nie jodł wodzionki. Musza pedzieć mojej co by uwarzyła. A warzyć umie,oj umie. Staro szkoła po tyściowej. Rolada robi tako,że.... Roz w telewizji jakiś gorol godoł jak się robi śląsko rolada. I wycie co? Ten pieron nie doł do nij ogórka i musztardy! Myślołech że wyciepna telewizor bez łokno. A znocie przepis na śląskie kluchy? Jo znom,ino sie pytom.Bo kaj ida co zezryć, to mi dawają gumiklejzy i godają że to śląskie.By ich pieron szczelił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.08.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 coby mi bodzio nie beblol napisza jak robia czorne kluski warza kartofle (posolic), odcedzom, przeciskom przez sztampfer 3-4 srogie surowe kartofle tra na miazga i wciepuja do czystyj szmaty do naczyn , fest wyciskom sok do tych kartofli dodaja maka kartoflano i trocha soli kulom nie za srogie kluski , w kozdyj robia palcem dziurka na srodku nastawiom srogi gornek z wodom, sola , czekom az zacznie wrzec i wciepuja kluski , nie za szybko, woda musi colki czos wrzec jak wyplynom na wierch zmniejszom ogiyn i gotuja jeszcze chwila aaaaa....colki czos zamieszuja coby sie nie skleily uwaga! nie czekac za dugo z wciepowaniem klusek na woda , bo zrobiom sie fest czorne to tyla bodzio , sorry , ale jo nie umia tak fajnie pisac jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.08.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Widza co sie tukej robi koncik maszkietny te czorne kluski to właśnie som te ślonskie i nojlepsze wiync momy rolada ( z konskami ogórka i boczku i z musztardą ), kluski , to brakuje ino ...modry kapusty. poszatkowano warzy sie w gorcu , dodaje sie soli , i maści tustym. jo wiyncyj niy wiym , bo przy łobiedzie to jo ino krauza kompotu łodkryncom i maszkieca całom gymbom, a potym smywom tygliki, talyrze i widełki. Froschka - a co to je ....sorry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.08.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 sorry to takie wybocz mi do tyj modryj kapusty dodowom jeszcze maggi, pieprz i cebulka podsmazono no i trocha octu jak wontek bydzie maszkietny byda tu czescij zaglondac p.s. do rolad tyz dowom cosik wiecyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 19.08.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 a jo żech myśloł że idzie Ci o takie wielkie sorki ( sorenki) noo teroski juże wiym ...z czym to sie jy ( tyn łobiod teroski kawa mrozona ala Gerard Składniki: Poł litra kawy (zorta podug upodobanio) trocha cukru, sztyry kulki lodow (nojlepij wanilijowych) tytka bityj śmietonki, kieliszeczek likeru kawowygo. Przyrychtowanie: Toż, trza uwarzyć kawa , w proporcjach i gatunku jako wom sie podobo. Potym cza jom loziombić i wsadzić do lodowki - niych czeko na łokazjo. Jak je wor, abo przyndzie kamrat do łogrodka, to bierecie ta zimno kawa wlywocie do wysokij (koktajlowyj) szklonki tak 3/4 i dodowocie dwie kulki lodow - ino bez bakaliów. Na wiyrch szprycujecie artystyczno kapa z bityj śmietony ( może być z tytki) wstawiocie rułka - no i miodzio. Jeszcze jedno - ale to ino dlo starszych - trza wloć mały kieliszeczek likieru kawowego abo szekoladowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 26.08.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ślonzok, to brzmi dumnie Ślonzok, to brzmi dumnie!Kto chce sie do tego prziznać,niech tak, jak yno umi,dbo o ta Ojcowizna. Ślonzok, to wielki słowo.Kery sie nim posługuje,musi, co chwila na nowo,pokozać, że na to zasługuje. Starziki za te słowow powstaniach życi oddałyi z podniesionom głowomdlo nas go zachowały. Teraz nie trzeba życioza Ojcowizna oddować,chocioż, sposobym bycio.trza młodym przikład dować. Kery chce być Ślonzokiym,niech z tego biere nauki,bo nas po latach, potym,rozliczom z tego wnuki. autor - Fojerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 16.09.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 STRACH, czyli LYNK Nie boja sie niczego, ni tej całej posłów zgraje,nie boja sie nad ranym jak wracom du dom chaje. Nie boja sie chacharów, co idom z dyskoteki,nie boja sie, że żywot na starość ni ma lekki. Nie boja sie spowiedzi, choć grzychów za trzech chłopa,nie boja sie lotanio, jak musza sztyjc do klopa. Nie boja sie plotkorzy, co ozorami mielom,nie boja sie i tego, że co ni moji dzielom. Nie boja sie straszynio tych, co som po zawale,nie boja sie powiedzieć, że pietra ni mom wcale. Nie boja sie podatków, akcyzy, ani vatu,nie boja sie, że wojyn zabraknyć może światu. Nie boja sie kostuchy, że dwiyrze wroz otworzi,nie boja sie, że ludzie do zgody bydom skorzi. Nie boja sie, że z prawa ci dzierżom teraz władza,nie boja sie, że młodej w zolytach nie poradza. Nie boja sie, że dziołchy nie zajrzom na mie wcale,nie boja sie, że padna przi tańcach w karnawale. Nie boja sie i tego, że mie zagloskać mogom,nie boja sie bandziora, jak ida bez noc drogom. Nie boja sie, że spotkać dobrobyt wszystkich może, nie boja sie kopruchów, że zjedzom mie na dworze. Nie boja sie, choć chyc je, zjeś pełno miska szpajzy,nie boja sie ostatni w żywocie swoim rajzy. Nie boja sie teściowej, bo tako /!/ z ni je baba,nie boja sie i tego, że zjeść mi przidzie żaba. Nie boja sie swej ślubnyj, kiedy spoglondo krziwo,boja sie yno tego jednego, że moga stracić smak na piwo ! autor - Cz. Czaika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.09.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Patrze sam co żech piyknygo znoloz http://www.lauba-slonsko.pl/images/stories/Wieczorek/wykozek_gerastert.jpg http://www.lauba-slonsko.pl/images/stories/Wieczorek/wykozek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 03.10.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Z przepisów po ślonsku Śliwowica Składniki:1kg sliw (1/2 z pestkami)1 kilo cukru1 liter szpyroniu1/2 litra czystej gorzołki Przyrychtowanie:Wszystko rajn do banioczka, szczelnie zawrzyć (coby procynta nie uciykły).Miyszać co jakiś czas, aż sie cukier sie rozpuści.Musi to postoć tak kole 6 tydni w ciymnym miejscu.Po tym czasie płyn slywomy do flaszek, a śliwki zjodomy (ale ni wszystki na roz i broń Boże nie wciepujymy gadzinie na plac). autor - Dani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.10.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Bodziu, jesteś wielkito pisałem ja, gorol z Warszawy i Mazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 03.10.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Bodzio, przepis super swoją drogą, ciekawe co, jakby te sliwki zjeść wszystkie naraz i jakiej to gadzinie nie dawać tych śliwek nie pajmała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.10.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Bodzio, przepis super swoją drogą, ciekawe co, jakby te sliwki zjeść wszystkie naraz i jakiej to gadzinie nie dawać tych śliwek nie pajmała każdej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 06.10.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Gadzina to tako co pieje, gdaczy, miałczy i ...hałczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 06.10.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 E r o t y k ś l o n s k i Kolybej mie leko,Jako fala łydki,Kochej mie pomału,Niy bydź taki pryndki. Przaj mi tak, jak słonko,Gynsipympki kocho,Delikatnie halej,Bo jo dzioucha płocho. Zabier mie na łąka,Wywlycz mie do lasu,Tam, kaj ni ma ludzi,Poświyńć ździebko czasu. Patrz mi w łoczy ciyngiym,Modrymi ślypiami,Kuknij na me bułki,Dziwuj sie nogami. Podyńść mie sie starej,Całuj bez litości,Kiecka mi potargej,W tyj dzikij miłości. Kolybej mie leko,Jako wiater kwiotki,Kochej mie bez gańby,I darymnyj godki. autor - G O R O L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Przaj mi tak, jak słonko, Gynsipympki kocho, Delikatnie halej, Bo jo dzioucha płocho. chyba hajej no niy wiym jo by wolala hajanie piynkny erotyk , piynkny az zech sie ..........wzruszula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts