Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brązowe okna - coo nich sądzicie?

Recommended Posts

Przez wiele lat, mieszkając w bloku, miałem okna pomalowane na brązowo. Patrząc z zewnątrz na okna, szyby miały piękny błękitny odcień. Być może za sprawą białych firanek.

Na razie w domu mam okna białe ale pewnie zmienię kolor na brąz przy pierwszym malowaniu.

Jakoś tak lubię brązy i beże.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przez wiele lat, mieszkając w bloku, miałem okna pomalowane na brązowo. Patrząc z zewnątrz na okna, szyby miały piękny błękitny odcień. Być może za sprawą białych firanek.

Na razie w domu mam okna białe ale pewnie zmienię kolor na brąz przy pierwszym malowaniu.

Jakoś tak lubię brązy i beże.

Oj, możesz chwilę poczekać!! :wink:

U moich rodziców po 7 latach nie ma otrzeby malowania okien drewnianych :D

Taką wycenę otrzymaliśmy chyba jako pierwszą i daliśmy sobie spokój z drewnianymi :o , potem szukalismy już tylko PCV.

Mamy:

- 10 okien 180x150

- 2 okna 150x150

- 2 okna 90x150

- jedno wyjście tarasowe szerokości 200 cm

- jedno wyjście tarasowe szerokości 300 cm

Wiem, że bardzo fachowo podałam wymiary :roll: :oops:

Pozdrawiam

Wg moich pobieżnych obliczeń okna drewniane dla Ciebie kosztowały by ok.22000zł.

O ile dobrze pamiętam lubisz drewno, więc może warto poszukać !!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
A jak wygladaja okna od wewnatrz w kolorach zlotego debu? moze ktos ma jakies fotki? wprawdzie okna juz zamowione ale ciagle mam dylemat jak to bedzie wygladac dodam ze mam bardzo duze okna .

Daroll,

jak ktoś odpowie daj znać...bo mam własnie ten sam dylemat co prawda jeszcze przed zamówieniem.

Jasmine

• 4 months później...
Mamy okna brązowe, a kolor wybrałą żona. Przyznam, że mi się też podobają. W przyszłosci elewacja ma być biała (lub bardzo jasna) więc będą się dobrze odcinały od ścian. Są całkiem praktyczne w utrzymaniu. Wybraliśmy najtańsze sosnowe (drewno łączone na długość na mikrowczepy) i przy tym kolorze łączenia są praktycznie niewodoczne.