Wojty 01.06.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ciekawie jaka temperatura panuje w domkach z silikatów? - jak to jest naprawde z tym "przyjemnym chlodem w lecie" - jestem ciekawa bo sama zdecydowalam się na silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 01.06.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 dom parterowy z nieużytkowym poddaszem, porotherm plus 15 cm. wełny; temp. na zewnątrz ok. 33 st, a wewnątrz - ok. 24, jak włączyliśmy wentylację przez GWC, to tepm. nieco spadła i utrzymuje się stale 22,5 st. w całym domu. Okien nie otwieramy, powietrze jest świeże i przyjemne, ja mam za to katar Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.06.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 gaga2 Jak masz katar to rozpuść wit C 1G plus wapno rozpuszczalne 2x dziennie i po katarze .Jeszcze w bloku jak bylo 33 to przy zmnkiętych oknach i spuszczonych żaluzjach było OK.,temp.ok.24stopni ( nie sprawdzałem jak w domu ,żeby mnie szlag nie trafił ,że mnie jeszcze w nim nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 01.06.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ale fajne temperatury macieu nas zimno i wiejemarzymy o upałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.06.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 a co ty, przyleciałaś dziś z Kanady? Nie mów, że u was nie było gorąco dwa dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 01.06.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 termometry i owszem wskazywały coś ok. 26 stopni, ale do tego wiał wiatr od morza, co pozwalało na umiarkowane rozebranie się. poza tym "upał" trwał niecałe dwa dni, a teraz jest bardzo zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 za to w zimie macie cieplej!Widziałam w TV! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 02.06.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 noani porządnego lata, ani porządnej zimy za to długa wiosna i niekończąca się jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 04.06.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 no ani porządnego lata, ani porządnej zimy za to długa wiosna i niekończąca się jesień Ale jaki widok na morze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 07.06.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Jakie upaly??W Polsce nie ma upalow. Jeszcze mi sie nie zdarzylo przez ostatnie dwa lata narzekac ze mi za goraco. Zreszta chyba nigdy bym nie narzekala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 12.06.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Moze mała zmiana tematu brak słonca i leje dewszcz jakie temperatury w waszych domach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 13.06.2005 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 u mnie temperatura na sweterek i wełniane skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.06.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 u mnie wczoraj wieczorem 20 na piętrze (na dole jakby zimniej - tak na sweterek właśnie)rano na piętrze 19 stopni (w nocy było 10 na dworze)Akumuluję zimno na upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.06.2005 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 U mnie spadło w domu poniżej 21 st. Na noc włączyłem ogrzewanie. Normalnie załamka żeby w czerwcu ogrzewanie odpalać. Zrobiło się zaraz jakoś tak bardziej przyjemnie. Współczuję osobom które mają na podłodze kamień/gres/terrakotę itp. brrrr jak sobie o tym pomyslę to aż mi ciarki po plecach przechodzą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 13.06.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 U mnie - parterówka z bloczków keramzytowo-styropianowych typu Fortis - zaobserwowaliśmy, iż temperatura jest zawsze o 10st.C niższa w domu niż na zewnątrz. Przy największych upałach - 34st.C w domu było 24st. - bardzo wyrażnie odczuwalna różnica. Okna i drzwi zaknięte, okna nieosłonięte (planujemy rolety, więc liczę na jeszcze lepszy efekt "chłodzący") Of course Miałam na myśli, że w największe upały temperatura jest zawsze 10st.C niższa w domu niż na zewnątrz. Nie znaczy to, że np. przy temp. 20stC na zewnątrz mam 10st. w domu. Dom się nie wychładza, po prostu sie nie nagrzewa i w ciągu roku mamy mniej więcej stałą temperaturkę - 20 - 22 stopnie. Najwyższa temeratura jaką zanotowaliśmy w domu to 24 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 13.06.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 U mnie dokladnie taka sama jak na zewnatrz.Dochodzi do tego jeszcze brak ruchu powietrza.A wiec odczuwalna temp.wewnatrz,jest wyzsza niz na zewnatrz.Mieszkam w domu szkieletowym drewnianym.Klimatyzacje mam i chetnie z niej korzystam.Nie wytrzymalbym inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 14.06.2005 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 6:00 rano: wewn. 23; zewn. 16 (blok płyta; 1wsze piętro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.06.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 parterowy, z nieużytkowym poddaszem. bloczki solbetu ocieplone styropianem. duże okna od zachodu, na podłogach wszędzie gres. gdy notowaliśmy upały rzędu 34 st, w większej części domu był miły chłodek z temp. ok21 st. tylko oranżeria notowała temp. zbliżone do zewnętrznych. okna były pootwierane, nie mam jeszcze rolet. jak nie mogliśmy wytrzymać na dworze chowaliśmy się do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 20.06.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 U mnie - parterówka z bloczków keramzytowo-styropianowych typu Fortis - zaobserwowaliśmy, iż temperatura jest zawsze o 10st.C niższa w domu niż na zewnątrz. Przy największych upałach - 34st.C w domu było 24st. - bardzo wyrażnie odczuwalna różnica. Okna i drzwi zaknięte, okna nieosłonięte (planujemy rolety, więc liczę na jeszcze lepszy efekt "chłodzący") Współczuje Wam zimą.... .... majątek na ogrzanie tracicie pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 21.06.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Ja tez zawsze w czasie upałów mysle o założeniu klimatyzacji ... z jednej strony ceny nie są nieosiągalne, ale kazdy wydatek jednak oznacza rezygnacje z czegos innego i tak co roku .... W moim domku (porotherm 25 + 8 cm styropianu + 11,5 porotherm) na parterze jest zawsze ok. 3-4 stopni chlodniej niz na poddaszu mimo iz jest tez dobrze zaizolowany welną mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts