KrzysiekS 22.06.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ja utrzymuje stałą temperature wnetrza w granicach 21C (rano) - 23 C (po poludniu gdy do domu wpada słonce, a okna są odsłoniete) Temp zewnetrzne w ciągu ostatnich dwoch tygodni: nocą miedzy 17 - 19C w dzien 24 - 30C GWC uruchomilem tylko raz, gdy temp zewnetrzna przekroczyła 33C, a nocą wynosila 23C. Sciana zewnetrzna to U 220 + welna 20 cm + Dz 220 Uwazam, że w moim przypadku klimatyzacja jest zbedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 22.06.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 U mnie w łazience na poddaszu (tam leży termometr od pewnego czasu) jest od długiego czasu 24 stopnie. Niezależnie od pory dnia, czy pogody.Na parterze jest odczuwalnie chłodniej, tak ze 20 stopni chyba. Za to druga łazienka na poddaszu (od wschodu i z oknem połaciowym) jest wyraźnie cieplejsza przy upałach. Max 29+12cm wełny+wentylacja mech. Jak na razie klima nie potrzebna, czasem w nocy puszczamy wentylację na full, żeby "wystudzić mury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 06.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 U mnie temperatura dochodzi do 22- 24 stopni przy otwartych częściowo oknach, a od południa jest ich dużo! Ale ściany mam przedwojenne z cegły pełnej o grubości 70cm, a w części dobudowanej suporex 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 29.07.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Następna fala upałów obecnie na zewnatrz jest 33 st. w domu 24 st. Jest super bez żadnej klimy. Zobaczymy za kilka dni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 29.07.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 u nas wczoraj w domu 22 st., wentylacja na 3 biegu; na dworze ok. 35 st.byle do domu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 29.07.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Przy 35 stopniach na zewnatrz w domu cień i chłodno. Stary dom bez ocieplenia, za klimatyzację robi lipa za oknem (ocienia budynek). Zimą jest jasno bo nie ma lisci na drzewie Tradycyjna klimatyzacja "pod lipą" jest bardzo skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 29.07.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Temperaury w środku salon (drzwi otwarte na taras cały dzień) sobota 26 st, niedizela 27 st. Pozostałe pokoje od 23 do 24 st. Okna w pokojach tylko lekko pouchylane. Myślę że klimatyzacji nie potrzebuję jak na razie. Pozdrawiam 27 C jest dla mnie nie do przyjęcia ! A już całkowity odlot byłby gdyby w taką pogodę zaprosić gości na jakąś imprezkę a najlepiej poprosić małżonkę aby wcześniej upiekła jakieś ciasto w piekarniku. Goście wspominali by tą imprezkę jako Koszmar Minionego Lata. Klima musi być, najlepiej centralna i przyjemne 23 C jakie mam teraz z domciu ( na zewnątrz 33 C w cieniu ). Polecam ! Aha.... docenicie ją również w sypialni ( małżeńskiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 31.07.2005 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 27 C jest dla mnie nie do przyjęcia ! A już całkowity odlot byłby gdyby w taką pogodę zaprosić gości na jakąś imprezkę a najlepiej poprosić małżonkę aby wcześniej upiekła jakieś ciasto w piekarniku. Goście wspominali by tą imprezkę jako Koszmar Minionego Lata. Klima musi być, najlepiej centralna i przyjemne 23 C jakie mam teraz z domciu ( na zewnątrz 33 C w cieniu ). Polecam ! Aha.... docenicie ją również w sypialni ( małżeńskiej ) Klima schładzajaca do 23 st. przy temp. na zewnatrz 33 to proszenie się o angine u dziecka i przeziebienie. Nie robi sie już takich elementarnych błedów i nie schładza sie tak mocno. Wnaszym klimacie najwyżej 5...7 st. Kiedyś dawno temu gdy fascynowano się takimi nowościami tak sie robiło że klima na full bez wzgledu ile stopni na dworze. Teraz ludzie nabrali już doswiadczenia i takie błedy robią coraz rzadziej. Rafał nie przesadzaj z tym schładzaniem i zainstaluj regulacje pogodową do klimy podobną do takiej jak przy c.o. bo dzieciaki poprzeziebiasz. Najlepiej popytaj w jakiejs firmie co profesjonalnie zajmuje sie klimatyzacją powini ci bez problemu dobrać taka opcję do klimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 31.07.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Dom z BK 24 + ocieplenie 10 cm - temperatura w lecie 21-23 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 01.08.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Inwestorze, dziękuję za Twoją troskę. Zapewniem Cię, że umiem używać klimy i nie przesadzam. To już mój trzeci sezon z domu z centralną klimatyzacją. Wszyscy w rodzinie cieszą się dobrym zdrowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 01.08.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 U mnie w ostatnie upalne dni, gdy temp. dochodziła w cieniu do 35 C w dzien i spadała do 25C w nocy, cały czas pracował GWC rurowy. Temp utrzymywała sie w granicach 23C, powoli dochodziła do 24 i miesciła sie ostatecznie w granicach 24-25C. Uwazam więc, że w zupełnosci wystarczy GWC, klimatyzacja jest zbedna, a GWC przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.08.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 temp. w największy upał ( 37 st na zewnątrz) na parterze max.24 st ,na poddaszu 28szt. -okna południowe zaciągnięte rolety .... na poddaszu okna dachowe osłonięte roletkami sjesta Veluxa -polecam -są REWELACYJNE !!!! dom zbudowany z cegły kozłowickiej max 24,5 + 10 wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts