pam 11.03.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Czy ktoś robił kiedyś boisko do kosza lub tp. Znalazłem tylko producentów specjalnego podłoża (sztuczna trawa). Ale co trzeba zrobic wcześniej, jakie warstwy, ile to kosztuje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Pocztaj tutaj : http://forum.muratordom.pl/kort-tenisowy,t108033.htm Co prawda o korcie tenisowym, ale jest też trochę o boisku do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 jest też trochę o boisku do kosza trochę nawet z klawiatury pytającego http://forum.muratordom.pl/boisko-do-koszykowki,t48089.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.03.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Myślałem że znajdzie się ktoś kto już robił coś takiego, a nie sami specjaliści od podpinania linków producentów powłok. Albo który beton jest lepszy na autostradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 12.03.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam, Podciągam temat (dyskusja zakończona w 2005 roku ) ponieważ mam nadzieję, że forumowicze uporali się z problemem i mogą podzielić się doświadczeniem. Planuję boisko 6x6 - tylko problem jest z warstwą wierzchnią Ktoś wspominał o panelach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 12.03.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Szanowny Moderatorze Pragnę zasugerować, że wątek powinien mimo wszystko pozostać w "Wymianie Doświadczeń" wszak tematem jest wymiana doświadczeń na temat rozwiązań a nie instrukcji "krok po kroku". Bardzo intensywnie szukamy już wykonanych boisk/nawierzchni, na których odbywają się już wszelkiego rodzaju gry i zabawy Nie oczekujemy instrukcji jak zrobić samemu boisko krok po kroku, więc przenoszenie wątku do "Zrób to sam" utrudnia rozwiązanie naszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.03.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Pragnę zasugerować, że wątek powinien mimo wszystko pozostać w "Wymianie Doświadczeń" wszak tematem jest wymiana doświadczeń na temat rozwiązań a nie instrukcji "krok po kroku". Bardzo intensywnie szukamy już wykonanych boisk/nawierzchni, na których odbywają się już wszelkiego rodzaju gry i zabawy ten temat pasuje do dwóch działów - pod wzgledem umiejscowienia boiska - do działu "Pamiętajcie o ogrodach" - pod względem szukania rozwiązań - do działu "Zrób to sam" Nie oczekujemy instrukcji jak zrobić samemu boisko krok po kroku, więc przenoszenie wątku do "Zrób to sam" utrudnia rozwiązanie naszego problemu. w tym dziale znajdują się oba wątki podlinkowane wyżej "Wymiana doświadczeń" zawiera połowę wszystkich watków Forum i - jako że temat budowy boisk interesuje niewielu Forumowiczów - po paru dniach wątek zniknie z widoku i zginie wśród setek nowych tematów umieszczanych tam codziennie, często bezsensownie, bez skorzystania z dużo ciekawszych, specjalistycznych działów Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 12.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a może zrobić tak: - tłuczeń- podsypka piaskowa- beton - B10 - B15- farba Betondur czy taka farba sie nadaje? czy nie jest śliska? czy wytrzyma granie w basket? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 No i co? Na razie nic na temat. A jednak miałem nadzieję...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 13.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No i co? Na razie nic na temat. A jednak miałem nadzieję...... nieiwele osób czyta "zrób to sam" jest jescze jeden wątek: http://forum.muratordom.pl/boisko-do-koszykowki,t48089.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 13.03.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 a może BOLIX BET farba do betonu dwuskładnikowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryla 11.11.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) Witam, chciałbym zrobić sobie za domem boisko do koszykówki, ale na jeden kosz. Myślałem nad wymiarami 4x4 m, ale teraz zastanawiam się czy nie będzie to za małe i czy nie zdecydować się 6x6 m. Podłoże chciałbym zrobić z kostki brukowej. Czy ktoś z Was ma boisko wyłożone kostką? Jak się sprawdza? Jaki jest komfort gry? Drugie pytanie to koszt takiej imprezy - ile może wynieść zakup wszystkich materiałów (kostki, obrzeży, tablicy, słupa, materiałów pod kostkę)? Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 11 Listopada 2010 przez Bryla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.11.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam, chciałbym zrobić sobie za domem boisko do koszykówki, ale na jeden kosz. Myślałem nad wymiarami 4x4 m, ale teraz zastanawiam się czy nie będzie to za małe i czy nie zdecydować się 6x6 m. Podłoże chciałbym zrobić z kostki brukowej. Czy ktoś z Was ma boisko wyłożone kostką? Jak się sprawdza? Jaki jest komfort gry? Drugie pytanie to koszt takiej imprezy - ile może wynieść zakup wszystkich materiałów (kostki, obrzeży, tablicy, słupa, materiałów pod kostkę)? Z góry dziękuję za pomoc A grałeś kiedyś w koszykówkę? Jeżeli chcesz na tym boisku ćwiczyć sam to pewnie będziesz przede wszystki rzucał do kosza. Minimalna odległość moim zdaniem to linia rzutów wolnych ale dobrze byłoby móc porzucać za "trzy" czyli z odległości 6,75 m. Pamiętaj że tablica jest przesunieta w stronę środka boiska względem linii końcowej i dla bezpieczeństwa lepiej to zachować. Jak chcesz pograć 1 x 1 to te 6m x 6m to chyba absolutne minimum. Nawierzchmia musi być równa. Moim zdaniem nawet równy polbruk się nie nadaje. Łatwo skręcić nogę. Asfalt, beton i wszystko co podobnie równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 15.11.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja tez planuje boisko do koszykówki, na samym początku chciałem wylać je z betonu a kiedyś być może ułożyć na nim tartan. Natomiast myślę że ostatecznie zrobię je z płyt chodnikowych, w największym możliwym formacie (np. Jadar ma 50x50). Cena katalogowa niecałe 50 PLN za m2 za kolorowe (szare lekko powyżej 40 pln). Te nowoczesne płyty wibroprasowane są równiutkie i powinny być ok. Podbudowa, obrzeża to myślę że tak jak pod kostkę. Ja chcę zrobić 8x8 metra. Będzie też służyć do jazdy na rolkach, stąd chcę największy możliwy format. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 15.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Z kostki brukowej też może być, ale musi być równiutko ułożona, plus dużo większy metraż, jak pisali koledzy powyżej. Kiedyś jak byłem młody, to u rodziców takowe "boisko" było, tyle że nie było to wydzielone miejsce, a podwórko, więc graliśmy bez problemu nawet w kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 27.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 coś może w tym temacie świeżego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 my chodzimy rzucać na boisko Orlik lub przy szkołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nosal 10.09.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Wydaje mi się, że kostka brukowa powinna być dobrym rozwiązaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójtala1719510313 27.09.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Z doświadczenia wiem, że kostka brukowa będzie fatalnym rozwiązaniem. Jeżeli boisko do kosza to tylko wyłożone asfaltem lub tartanem. Im większe, tym lepsze, jeżeli masz wystarczająco miejsca to zdecydowanie 6 x 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 04.10.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 może wylewka betonowa, tanio, równo i szybko, betonik b25 10 cm grubości powinien załatwić sprawę, 6x6 o grubości 10 cm to 3,6 m3 betonu czyli koszt około 1000zł z dowozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts