PRO 31.05.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Jakw temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goky 01.06.2005 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Owszem ktoś ma a co do znajomości to tak jak wiele innych wyrobów.Katalog na stronie producenta Vogel&Noot http://www.vnwt.pl/produkty.php?p=c&o=kompaktzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 01.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Należą do tej samej grupy co Purmo ale mają większą wydajność przy porównywalnej wielkości. A poza tym nic specjalnego blacha jak blacha (tzn. jak każde inne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 ja mam te grzejniki u siebie (w roznym wykonaniu ale wszystkie z wbudowanym zaworem). swoje dobre wrazenia juz kilk arazy opisywalem na forum. polecam je za dobra relacje jakosci do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 02.06.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 postawcie purmo koło cosmo to sami zobaczysie różnicę + wieksza wydajność+ niższa cena+ bielsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 02.06.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 postawcie purmo koło cosmo to sami zobaczysie różnicę + wieksza wydajność + niższa cena + bielsze ??? tylko na czyją korzyść??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 02.06.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 sory cosmo oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochus 02.06.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Również jestem zadowolony z nich.Wszystkie VK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 02.06.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 jeżeli kogoś interesują te grzejniczki szczeże polecam a także zapraszam na privat na dobór grzejników i uzgodnienie warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 03.06.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Również polecam, ładniejsze, wydajniejsze i tańsze od Purmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.06.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jestem pod wielkim wrażeniem sposobu realizacji tego wątku przez jego dotychczasowych uczestników szczególnie mnie ubawił: bielszy odcień bieli, oraz większa wydajność od tych drugich. A skąd niby ta większa wydajność ma się brać???? Producent cosmo-compaktów z Wałcza niemal zszedł z rynku z powodu ich fatalnej jakości.... Wybawiła go dopiero austriacka firma kupując zakład. Grzejniki stalowe jak to stalowe: są niemal toczka w toczkę do siebie podobne i i tak wszystkie raczej wcześniej niż później się rozlecą z powodu korozji głównie na spawach i zgrzewach. Ale nic to. Po nas choćby potop! Nieprawdaż Panowie dealerzy. Koledzy. Pomogłem Wam, wywlokłem Wasz wątek znów na górę!! Nie, no nie, nie dziękujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 03.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jestem pod wielkim wrażeniem sposobu realizacji tego wątku przez jego dotychczasowych uczestników szczególnie mnie ubawił: bielszy odcień bieli, oraz większa wydajność od tych drugich. A skąd niby ta większa wydajność ma się brać???? Producent cosmo-compaktów z Wałcza niemal zszedł z rynku z powodu ich fatalnej jakości.... Wybawiła go dopiero austriacka firma kupując zakład. Grzejniki stalowe jak to stalowe: są niemal toczka w toczkę do siebie podobne i i tak wszystkie raczej wcześniej niż później się rozlecą z powodu korozji głównie na spawach i zgrzewach. Ale nic to. Po nas choćby potop! Nieprawdaż Panowie dealerzy. Koledzy. Pomogłem Wam, wywlokłem Wasz wątek znów na górę!! Nie, no nie, nie dziękujcie! dobrze że cie ubawił ale taki jest fakt i albo go przyjmiesz albo nie większa wydajność wiąże się z gęściejszym upakowamniem radiatorów toczka w toczkę ale nie do końca niestety takie są układy w naszym wspniały kraju ze praktycznie wszystkie produkowane u nas grzejniki są zagranicznych firm gdzie te czasy ze karzdy chciał mieć "zagraniczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 03.06.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Witaj Bogusławie, co nowego w świecie grzejniczków miedzianych, może obniżyli ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 03.06.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a to takie buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 03.06.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Te buty to regulusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.06.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Witaj Grzegorz! Ty to rzekłeś. Co do ceny tych najlepszych grzejników, o których raczyłeś wspomnieć... zajrzyj na ich stronę www. i porównaj cenę. Ja staram się jednak raczej w temacie wątku..... Te tak zwane "radiatory", o których pisze rafslusarczyk to bardzo myląca nazwa. Chyba, że raf miał co innego na myśli?To zwykła fala z blachy stalowej umieszczona między płytami mająca zwiększyć konwekcję a nie promieniowanie grzejnika.Zatem jak największa konwekcja jest w celu zwiększenia mocy grzejników najbardziej pożądanym sposobem przekazywania ciepła do otoczenia, szczególnie w niskich temperaturach.W niskich temperaturach panele działają w drodze niemal czystej konwekcji. Różnice w tym względzie między poszczególnymi rodzinami grzejników panelowych są naprawdę pomijalne.Mogę tylko powiedzieć jeszcze: grzejnik Cosmo dobrym grzejnikiem jest.Jest całam masa gorszych.Sa też lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 03.06.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Bogusław chyba nie jestes zły na mój żarcik Ale racje co do grzejników masz, miedź i aluminium jest niestety wytrzymalszym materiałem od stali. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1oc 04.06.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 brugmany tez maja gesciej upakowany radiatora grzesiek 13 dlaczego niestety miedz i aluminium jest trwalsza od stali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts