fizyk 03.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 a co do odpowiadania na privy Raz zdarzylo mi sie dostac po godzinie od zadania pytania kolejny list w ktorym w dosc malo przyjemnej formie jeden z Was podziekowal mi za olewanie i dodal cos jeszcze pod moim adresem Jak juz ktos z Was zauwazyl. Potrafi szlag czlowieka trafic jak ktos po raz n-ty zadaje pytanie na ktore odpowiedzi sa w watkach juz bedacych na forum lub latwych do odnalezienia. A juz totalnie nie rozumiem dlaczego po podaniu odpowiedzi za tydzien lub dwa znow na priv dostaje od tej samej osoby pytanie na ktore juz odpowiedz otrzymal. No i rzecz najwazniejsza o ktorej czesc z Was - niecierpliwcow zapomina - nie jestesmy zatrudnieni na forum. Kazdy z nas nie siedzi non stop przed kompem by odpowiedzi od razu udzielac. Malo tego czasem sa wyjazdy, montaze gdzies tam i tez czas musimy miec takze dla swych rodzin czy po prostu na zycie. Masz klopot - zadaj pytanie i poczekaj a jesli ci sie pali - zadzwon 998 - straz przyjedzie i pozar ugasi Ja, mimo ze czestym gosciem jestem, coraz rzadzej udzielam sie w wymianie doswiadczen gdyz dla mnie sa pewne granice "sprzedawania" swej wiedzy. Wszak nie za darmo ja zdobylem i jesli ktos sobie zyczy moge go ukierunkowac ale detale juz zachowuje dla siebie. A tez czasem po prostu nie chce mi sie juz klikac - to tez trzeba brac pod uwage. Jareko słusznie prawi. Zdarzyło mi się wysłać na priva pytanie do jednego z doradców. Otrzymałem odpowiedź (oczywiście nie w ciągu godziny - bo tak szybkiej nie oczekiwałem!). Ale zanim pytanie zadałem - najpierw poszperałem na forum co jest już napisane na interesujący mnie temat. I na tym to polega. Najłatwiej jest zadać pytanie i poczekać na udzielenie odpowiedzi zamiast samemu się trochę pomęczyć. Z drugiej jednak strony na wiadmości prywatne powinno się odpowiadać. Z tobą Tomku J się nie zgodzę. Jest pewna kultura. Jeżeli ktoś do mnie mówi dzień dobry - to mu odpowiadam. Jeżeli zadaje mi pytanie o drogę to też staram mu się pomóc. Podobnie jest tu na forum. Inną kwestią jest sama odpowiedź! Jeżeli ktoś jest zieloniutki na forum to na pewno będzie miał problemy z szukaniem i znalezieniem czegoś konkretnego. Dlatego w odpowiedzi zamiast informacji techniczno-budowlanych - można zwrócić mu uwagę na to gdzie można coś co go interesuje znaleźć!!! Uważam że to też będzie pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.06.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ciekawy tekst rzucający noweświatło na niektórych "liderów". Tekst rzeczywiście ciekawy, lecz nie sądzę, by te machanizmy musiały być stosowane dla Forum Muratora. Chociaż watek: "Rekord wpisów" Kolego - zadam pytanie wprost - a co masz do wątku Rekord Wpisów. Nigdy Cię tam nie było, więc prawdopodobnie nie przeczytałeś żadnej strony (a polecam) więc na jakiej podstawie wspominasz o nim?? Może najpierw zastanów się i przemyśl co chcesz powiedzieć a dopiero potem oceniaj! Osobiście lubię ten wątek, bo uczestniczą w nim fajni ludzie! I nie zauważyłem w nim żadnych mechanizmów z powyższego tekstu (bardzo ciekawego zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.06.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana Żadnego pytania nie dostałam, więc i na odpowiedź nie należalo czekać. A z takiego "podziekowania", to pewnie większość udzielających się na forum zrezygnuje. Kto w końcu lubi jak mu sie pluje na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Rafałek w zyciu można byc tylko jednego pewien :podatow i smierci aaa i jeszcze tzw. "zyczliwych " a że w Polsce sie siedzi za "niewinnosc" to nie wiem czy to ostanie moje wcielenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.06.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana Aniu, co prawda nie jestem liderem, ale jak będziesz chciała skorzystać z mojej rady to wal śmiało na priva. Postaram się pomóc! . A z Liderami, Elitą czy Stałymi Bywalcami, DOmownikami i osobami nowymi jest tak samo jak ze wszystkimi ludźmi. Jedni odpowiadają dzieńdobry, inni się odwracają w drugą stronę. Z tymi drugimi nie warto gadać. Lepiej skupić się na tych pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.06.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Anna nie jest tak zle ....w zasadzie Dziadki są w porządku , jak sie ich w miare grzecznie o cos poprosi to są pomocni ps. chyba miałaś pecha i trafiłaś na te 20% ( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ) ps.2. Z moich doswiadczen to tylko Leon nie odpowiada , ale pewnie mu poczte wcieło ____________________________________________________________ zbanowany selim Ja cie kręcę normalnie nie mogę DZIADKI ale przywaliła Wiem że jestem już wapno, próchno, starocie itp. Ale tu na forum żeby zaraz starość człowiekowi wytykać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 No co trza tu Was odmłodzić bo tu skansenem pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.06.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 OK czekam na odmładzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.06.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 OK czekam na odmładzanie może facelift ing?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.06.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Kolego - zadam pytanie wprost - a co masz do wątku Rekord Wpisów. Nigdy Cię tam nie było, więc prawdopodobnie nie przeczytałeś żadnej strony (a polecam) więc na jakiej podstawie wspominasz o nim?? Może najpierw zastanów się i przemyśl co chcesz powiedzieć a dopiero potem oceniaj! No i obrywa mi się. I od Ciebie, i od Soniki i od Maksia! Muszę chyba jednak wyjaśnić: 1. Nie mam nic do watku Rekord wpisów. Nie było mnie tam, ale z ciekawości nie raz zaglądałem do niego. 2. Moje skojarzenie z artykułem było przede wszystkim z przymrużeniem oka - chodziło tylko o ilość wejść. 3. Nie oceniam. Piszac pierwszy post, pamiętałem, że pisze o wątku o którym Maksiu pisze: "Rekord wpisow to poprostu odskocznia od bycia poważnym, relaks dla umyslu... nic wiecej". Zakładałem i zakładam, ze piszacy w tym watku, to ludzie o sporym poczuciu humoru. Z życzliwością, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 03.06.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana Ja co prawda tylko skromna elita, ale mam na sumieniu...nie Twój ale innej forumowiczki priv na który nie odpowiedziałam. Otóż wiadomość ta przyszła w dniu kiedy byłam pod tak zwaną kreską i nie miałam nastroju na rozpisywanie się o swoim domu. Jako, że jestem już trochę na tym forum i mam tu kilka osób zaprzyjaźninych z którymi nie tylko o budowie rozmawiam, wielu znam z reala, więc zdarza się dość często, że prywatne wiadomości traktuję jak GG, no i zagadałam się/ rozpisałam. Do tego stopnia, że ta wiadomość " wyleciała" z mojej skrzynki. / jak się okazuje skrzynka ma swoją ograniczoną pojemność/ Forumowiczka ta miała dość skomplikowany nick i niestety nie zapamiętałam Może tu zajrzy i ponowi swoje pytania. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 03.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2743273.html Ciekawy tekst rzucający noweświatło na niektórych "liderów". tak czy siak - ciekawy tekst czlek jest juz wiekowy - i ciagle sie uczy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 OK czekam na odmładzanie może facelift ing?? Że niby co gębe mam se dać zoperować chirurgowi jakiemu To już wolę być stary i brzydki niż mam dzieci straszyć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.06.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana Mi też niekiedy ktoś nie odpisuje, ale nie uważam, że zapytani mają obowiązek odpisywania. Osobiście niekiedy nie widzę zaangażowania pytających na forum. Niektórzy wtchodzą z założenia: "ma być odpowiedź, szybko i wyczerpująco", a jak się pokaże gdzie to już było to najczęściej usłyszy nieprzyjemne wyzwiska. Czy tak powinno być? Pomoc na forum to dobra wola i poświęcanie własnego czasu, którego mamy mało i często podkradamy go rodzinie. Pamiętajcie o tym i jak pytacie o coś zadawajcie pytania w miarę precyzyjnie. Często tak na prawdę nie wiadomo o co pytającemu chodzi, a on sam niekiedy nawet się nie odezwie. Czy to też jest OK?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.06.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 ...Muszę chyba jednak wyjaśnić: 1. Nie mam nic do watku Rekord wpisów. Nie było mnie tam, ale z ciekawości nie raz zaglądałem do niego. 2. Moje skojarzenie z artykułem było przede wszystkim z przymrużeniem oka - chodziło tylko o ilość wejść. 3. Nie oceniam. Piszac pierwszy post, pamiętałem, że pisze o wątku o którym Maksiu pisze: "Rekord wpisow to poprostu odskocznia od bycia poważnym, relaks dla umyslu... nic wiecej". Zakładałem i zakładam, ze piszacy w tym watku, to ludzie o sporym poczuciu humoru. Z życzliwością, Maciek No, to mi ulżyło panie Maciek oczywiście, że ludzie piszący w "Rekordach" mają wielkie poczucie humoru a ludzie z poczuciem humoru, to ludzie inteligentni . Poprosimy o parę wpisów w rekordach i będziesz zrehabilitowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.06.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Kolego - zadam pytanie wprost - a co masz do wątku Rekord Wpisów. Nigdy Cię tam nie było, więc prawdopodobnie nie przeczytałeś żadnej strony (a polecam) więc na jakiej podstawie wspominasz o nim?? Może najpierw zastanów się i przemyśl co chcesz powiedzieć a dopiero potem oceniaj! No i obrywa mi się. I od Ciebie, i od Soniki i od Maksia! Muszę chyba jednak wyjaśnić: 1. Nie mam nic do watku Rekord wpisów. Nie było mnie tam, ale z ciekawości nie raz zaglądałem do niego. 2. Moje skojarzenie z artykułem było przede wszystkim z przymrużeniem oka - chodziło tylko o ilość wejść. 3. Nie oceniam. Piszac pierwszy post, pamiętałem, że pisze o wątku o którym Maksiu pisze: "Rekord wpisow to poprostu odskocznia od bycia poważnym, relaks dla umyslu... nic wiecej". Zakładałem i zakładam, ze piszacy w tym watku, to ludzie o sporym poczuciu humoru. Z życzliwością, Maciek OK Macieju. . Teraz się rozumiemy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.06.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Khm co do tych rekordów wpisów to mam, prawdę mówiąc, identyczne skojarzenia jak maciejon. Ktoś te "rekordy" przecież musi ustanowić, z ciekawości przejrzałem kilkanaście stron z tego wątku i prawdę mówiąc, przeważały tam krótkie, max 2 zdaniowe wypowiedzi, a resztę uzupełniały emoticony.A licznik bije proszę Państwa Żeby nie było, że ilość postów jest dla mnie wykładnią wartości porad udzielanych przez danego człowieka, ale w ten sposób można szybko "awansować" w rankingu i zostac "jaśnie prześwietloną górą forum" Równie dobrze można założyć wątek - "Dzień dobry" i codziennie się tam wpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.06.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Hmm, ja "molestowałam" postami Pchełka jak wybierałam okna, mimo, ze o oknach było na forum dużo i Pchełek na podobne pytania do moich napewno odpowiadał coś ze 100 razy, zawsze udzielał mi odpowiedzi. Dzięki za to! Z doświadczeń innych forumowiczów , pisali o tym, fachowiec od sauny, czyli akson nie odpowiada na maile miesiącami, zarobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.06.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Khm co do tych rekordów wpisów to mam, prawdę mówiąc, identyczne skojarzenia jak maciejon. Ktoś te "rekordy" przecież musi ustanowić, z ciekawości przejrzałem kilkanaście stron z tego wątku i prawdę mówiąc, przeważały tam krótkie, max 2 zdaniowe wypowiedzi, a resztę uzupełniały emoticony.A licznik bije proszę Państwa Żeby nie było, że ilość postów jest dla mnie wykładnią wartości porad udzielanych przez danego człowieka, ale w ten sposób można szybko "awansować" w rankingu i zostac "jaśnie prześwietloną górą forum" Równie dobrze można założyć wątek - "Dzień dobry" i codziennie się tam wpisywać Mariuszu, jeśli chodzi o nabijanie postów, to już dawno, wielu forumowiczów chciało zrezygnować z licznika. Dla mnie również nie jest wykładnią wartości porad ilość postów tylko ich jakość. A Rekordy tak samo jak Kawiarnia Klubowa nie rozwijałyby się tak prężnie gdyby od początku był CZAT. A tak jak ktoś chce pogadać idzie do KK lub R i jak już tam zajrzy i napisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.06.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Zgadza się, chat byłby tu najodpowiedniejszym rozwiązaniem Tyle, że ludzie przyzwyczajeni do forum nie przejdą na chata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts