Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

liderzy ! najaktywniejsi! (oczywiście nie wszyscy)

a-k-a

Recommended Posts

a co do odpowiadania na privy

Raz zdarzylo mi sie dostac po godzinie od zadania pytania kolejny list w ktorym w dosc malo przyjemnej formie jeden z Was podziekowal mi za olewanie i dodal cos jeszcze pod moim adresem

Jak juz ktos z Was zauwazyl. Potrafi szlag czlowieka trafic jak ktos po raz n-ty zadaje pytanie na ktore odpowiedzi sa w watkach juz bedacych na forum lub latwych do odnalezienia. A juz totalnie nie rozumiem dlaczego po podaniu odpowiedzi za tydzien lub dwa znow na priv dostaje od tej samej osoby pytanie na ktore juz odpowiedz otrzymal.

No i rzecz najwazniejsza o ktorej czesc z Was - niecierpliwcow zapomina ;) - nie jestesmy zatrudnieni na forum. Kazdy z nas nie siedzi non stop przed kompem by odpowiedzi od razu udzielac. Malo tego czasem sa wyjazdy, montaze gdzies tam i tez czas musimy miec takze dla swych rodzin czy po prostu na zycie.

Masz klopot - zadaj pytanie i poczekaj a jesli ci sie pali - zadzwon 998 - straz przyjedzie i pozar ugasi ;)

Ja, mimo ze czestym gosciem jestem, coraz rzadzej udzielam sie w wymianie doswiadczen gdyz dla mnie sa pewne granice "sprzedawania" swej wiedzy. Wszak nie za darmo ja zdobylem i jesli ktos sobie zyczy moge go ukierunkowac ale detale juz zachowuje dla siebie.

A tez czasem po prostu nie chce mi sie juz klikac - to tez trzeba brac pod uwage.

Jareko słusznie prawi. Zdarzyło mi się wysłać na priva pytanie do jednego z doradców. Otrzymałem odpowiedź (oczywiście nie w ciągu godziny - bo tak szybkiej nie oczekiwałem!). Ale zanim pytanie zadałem - najpierw poszperałem na forum co jest już napisane na interesujący mnie temat. I na tym to polega. Najłatwiej jest zadać pytanie i poczekać na udzielenie odpowiedzi zamiast samemu się trochę pomęczyć.

Z drugiej jednak strony na wiadmości prywatne powinno się odpowiadać. Z tobą Tomku J się nie zgodzę. Jest pewna kultura. Jeżeli ktoś do mnie mówi dzień dobry - to mu odpowiadam. Jeżeli zadaje mi pytanie o drogę to też staram mu się pomóc. Podobnie jest tu na forum. Inną kwestią jest sama odpowiedź! Jeżeli ktoś jest zieloniutki na forum to na pewno będzie miał problemy z szukaniem i znalezieniem czegoś konkretnego. Dlatego w odpowiedzi zamiast informacji techniczno-budowlanych - można zwrócić mu uwagę na to gdzie można coś co go interesuje znaleźć!!! Uważam że to też będzie pomoc!

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawy tekst rzucający noweświatło na niektórych "liderów".

Tekst rzeczywiście ciekawy, lecz nie sądzę, by te machanizmy musiały być stosowane dla Forum Muratora.

Chociaż watek: "Rekord wpisów" :-?

:wink:

Kolego - zadam pytanie wprost - a co masz do wątku Rekord Wpisów. Nigdy Cię tam nie było, więc prawdopodobnie nie przeczytałeś żadnej strony (a polecam) więc na jakiej podstawie wspominasz o nim?? Może najpierw zastanów się i przemyśl co chcesz powiedzieć a dopiero potem oceniaj!

Osobiście lubię ten wątek, bo uczestniczą w nim fajni ludzie! I nie zauważyłem w nim żadnych mechanizmów z powyższego tekstu (bardzo ciekawego zresztą).

chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana

Żadnego pytania nie dostałam, więc i na odpowiedź nie należalo czekać.

A z takiego "podziekowania", to pewnie większość udzielających się na forum zrezygnuje. Kto w końcu lubi jak mu sie pluje na buty :roll:

chcę wam "podziękować " za to, że nie odpowiadacie na wiadomości prywatne , nie reagujecie na nie.odnoszę wrażenie że jesteście sami dla siebie! CI poczatkujący , średnio zaawansowani są ok!!!!!! jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie aby nie odpowiedzieli. I TO WŁAŚNIE ICH Z CAŁEGO SERCA POZDRAWIAM ana

Aniu, co prawda nie jestem liderem, ale jak będziesz chciała skorzystać z mojej rady to wal śmiało na priva. Postaram się pomóc! :D . A z Liderami, Elitą czy Stałymi Bywalcami, DOmownikami i osobami nowymi jest tak samo jak ze wszystkimi ludźmi. Jedni odpowiadają dzieńdobry, inni się odwracają w drugą stronę. Z tymi drugimi nie warto gadać. Lepiej skupić się na tych pierwszych.

Anna nie jest tak zle :D ....w zasadzie Dziadki są w porządku , jak sie ich w miare grzecznie o cos poprosi to są pomocni

ps. chyba miałaś pecha i trafiłaś na te 20% ( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi )

ps.2. Z moich doswiadczen to tylko Leon nie odpowiada , ale pewnie mu poczte wcieło :wink:

zbanowany selim :lol:

Ja cie kręcę normalnie nie mogę :evil: :wink: DZIADKI ale przywaliła :D Wiem że jestem już wapno, próchno, starocie itp. Ale tu na forum żeby zaraz starość człowiekowi wytykać :cry: :cry:

Pozdrawiam

Kolego - zadam pytanie wprost - a co masz do wątku Rekord Wpisów. Nigdy Cię tam nie było, więc prawdopodobnie nie przeczytałeś żadnej strony (a polecam) więc na jakiej podstawie wspominasz o nim?? Może najpierw zastanów się i przemyśl co chcesz powiedzieć a dopiero potem oceniaj!

No i obrywa mi się. I od Ciebie, i od Soniki i od Maksia!

Muszę chyba jednak wyjaśnić:

1. Nie mam nic do watku Rekord wpisów. Nie było mnie tam, ale z ciekawości nie raz zaglądałem do niego.

2. Moje skojarzenie z artykułem było przede wszystkim z przymrużeniem oka - chodziło tylko o ilość wejść.

3. Nie oceniam. Piszac pierwszy post, pamiętałem, że pisze o wątku o którym Maksiu pisze: "Rekord wpisow to poprostu odskocznia od bycia poważnym, relaks dla umyslu... nic wiecej". Zakładałem i zakładam, ze piszacy w tym watku, to ludzie o sporym poczuciu humoru.

Z życzliwością, Maciek

Ja co prawda tylko skromna elita, ale mam na sumieniu...nie Twój ale innej forumowiczki priv na który nie odpowiedziałam.

Otóż wiadomość ta przyszła w dniu kiedy byłam pod tak zwaną kreską i nie miałam nastroju na rozpisywanie się o swoim domu.

Jako, że jestem już trochę na tym forum i mam tu kilka osób zaprzyjaźninych z którymi nie tylko o budowie rozmawiam, wielu znam z reala, więc zdarza się dość często, że prywatne wiadomości traktuję jak GG, no i zagadałam się/ rozpisałam.

Do tego stopnia, że ta wiadomość " wyleciała" z mojej skrzynki. / jak się okazuje skrzynka ma swoją ograniczoną pojemność/

Forumowiczka ta miała dość skomplikowany nick i niestety nie zapamiętałam :oops:

Może tu zajrzy i ponowi swoje pytania.

pozdrawiam

Edzia

Mi też niekiedy ktoś nie odpisuje, ale nie uważam, że zapytani mają obowiązek odpisywania. Osobiście niekiedy nie widzę zaangażowania pytających na forum. Niektórzy wtchodzą z założenia: "ma być odpowiedź, szybko i wyczerpująco", a jak się pokaże gdzie to już było to najczęściej usłyszy nieprzyjemne wyzwiska. Czy tak powinno być? Pomoc na forum to dobra wola i poświęcanie własnego czasu, którego mamy mało i często podkradamy go rodzinie. Pamiętajcie o tym i jak pytacie o coś zadawajcie pytania w miarę precyzyjnie. Często tak na prawdę nie wiadomo o co pytającemu chodzi, a on sam niekiedy nawet się nie odezwie. Czy to też jest OK?.

...Muszę chyba jednak wyjaśnić:

1. Nie mam nic do watku Rekord wpisów. Nie było mnie tam, ale z ciekawości nie raz zaglądałem do niego.

2. Moje skojarzenie z artykułem było przede wszystkim z przymrużeniem oka - chodziło tylko o ilość wejść.

3. Nie oceniam. Piszac pierwszy post, pamiętałem, że pisze o wątku o którym Maksiu pisze: "Rekord wpisow to poprostu odskocznia od bycia poważnym, relaks dla umyslu... nic wiecej". Zakładałem i zakładam, ze piszacy w tym watku, to ludzie o sporym poczuciu humoru.

Z życzliwością, Maciek

No, to mi ulżyło panie Maciek :wink: oczywiście, że ludzie piszący w "Rekordach" mają wielkie poczucie humoru a ludzie z poczuciem humoru, to ludzie inteligentni :wink:. Poprosimy o parę wpisów w rekordach i będziesz zrehabilitowany :wink:

No i obrywa mi się. I od Ciebie, i od Soniki i od Maksia!

Muszę chyba jednak wyjaśnić:

Z życzliwością, Maciek

OK Macieju. :wink: . Teraz się rozumiemy!! :D

Gość M@riusz_Radom

Khm co do tych rekordów wpisów to mam, prawdę mówiąc, identyczne skojarzenia jak maciejon. Ktoś te "rekordy" przecież musi ustanowić, z ciekawości przejrzałem kilkanaście stron z tego wątku i prawdę mówiąc, przeważały tam krótkie, max 2 zdaniowe wypowiedzi, a resztę uzupełniały emoticony.A licznik bije proszę Państwa ;)

Żeby nie było, że ilość postów jest dla mnie wykładnią wartości porad udzielanych przez danego człowieka, ale w ten sposób można szybko "awansować" w rankingu ;) i zostac "jaśnie prześwietloną górą forum" ;)

Równie dobrze można założyć wątek - "Dzień dobry" i codziennie się tam wpisywać ;)

Hmm, ja "molestowałam" postami Pchełka jak wybierałam okna, mimo, ze o oknach było na forum dużo i Pchełek na podobne pytania do moich napewno odpowiadał coś ze 100 razy, zawsze udzielał mi odpowiedzi. Dzięki za to!

Z doświadczeń innych forumowiczów , pisali o tym, fachowiec od sauny, czyli akson nie odpowiada na maile miesiącami, zarobiony? :wink:

Khm co do tych rekordów wpisów to mam, prawdę mówiąc, identyczne skojarzenia jak maciejon. Ktoś te "rekordy" przecież musi ustanowić, z ciekawości przejrzałem kilkanaście stron z tego wątku i prawdę mówiąc, przeważały tam krótkie, max 2 zdaniowe wypowiedzi, a resztę uzupełniały emoticony.A licznik bije proszę Państwa ;)

Żeby nie było, że ilość postów jest dla mnie wykładnią wartości porad udzielanych przez danego człowieka, ale w ten sposób można szybko "awansować" w rankingu ;) i zostac "jaśnie prześwietloną górą forum" ;)

Równie dobrze można założyć wątek - "Dzień dobry" i codziennie się tam wpisywać ;)

Mariuszu, jeśli chodzi o nabijanie postów, to już dawno, wielu forumowiczów chciało zrezygnować z licznika. Dla mnie również nie jest wykładnią wartości porad ilość postów tylko ich jakość. A Rekordy tak samo jak Kawiarnia Klubowa nie rozwijałyby się tak prężnie gdyby od początku był CZAT. A tak jak ktoś chce pogadać idzie do KK lub R i jak już tam zajrzy i napisze... :wink: