Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZBIORNIKI NA GAZ PŁYNNY -NAJNIŻSZE CENY GAZU

Recommended Posts

Jednym z plusów własnego zbiornika przy przejściu na gaz ziemny jest możliwość jego odsprzedaży, no i oczywiście nie ma kosztów demontażu. Czytając posty dotyczące ogrzewania propanem wiele osób zapomina o kosztach demontażu dzierżawionej butli. No chyba, że nie chcą o tym pamiętać:) Edytowane przez piotrmak

• Odpowiedzi 641
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem zbiornika na gaz płynny od firmy redrum.

Wczesniej rozmawiałem z firmami Gaspol i Bałtykgaz po wnikliwej analizie wybrałem firmę LiderGas.

Wszystko poszło sprawnie pełen profesjonalizm.

Redrum był na wizji lokalnej gdzie podpisaliśmy umowę.

Następnie załatwił projekt na instalacje zbiornika i wewnętrzną instalacje gazu.

Po uzyskaniu odpowiednich pozwoleń w wydziale budowlanym wykonał profesjinalny montaż wraz z przyłączem do budynku.

I na koniec przysłał cysterne z propanem w bardzo mrozsądnej cenie.

Wszystko to sprawnie i profesjonalnie tak trzymać.

Mam swój zbiornik, jest pełen, żadnych zobowiążań i mam zapewnioną ciepłą zimę.

Nie jest to kryptoreklama, montaż miał miejsce w okolicach Obornik Wlkp.

Gdyby ktoś chciał z okolic dokonać wizji lokalnej śmiało redrum możesz dac moje namiary.

Za wszystko dziękuje i liczę na dalszą współprace w zakupie propanu.

Cześć.Proszę o pełną oferte kupno dzierżawa,cena gazu,czy załatwiacie dokumentacje odbiór,instalacja wewnętrzna.Wyszków woj Mazowieckie zbiornik jaki moge zastosowac mam działkie 1000m a butle hciałbym podziemną pow użytkowa domu 140m2.Z góry dzieki

A jak wygląda sytuacja z kosztami późniejszej eksploatacji własnego zbiornika?

co w przypadku awarii? wycieku gazu? itp.?

Poproszę o ofertę na zbiornik 2700 + projekt + wykonanie. Dom Brzezinka Średzka :)).

Jak zabezpieczyć się przed wątpliwą jakością propanu??

Czy ktoś ma taki zbiornik - własny w okolicach Środy Ślaskiej??

@SŁAWKO . @MN-Brzezina niebawem przygotuje oferty.

Co do pytań mojego krajana(dzieli nas tylko rzeka).

Koszty eksploatacji w wypadku naziemnego 2700l to opłata UDT sto kilkadziesiąt złotych rocznie - to nawet 10krotnie mniej od stawek dzierżawy. W tym roku przyjemniej 30razy słyszałem od klientów o podwyżkach dzierżawy do poziomu ponad 1000zł rocznie.

Co do awarii - zapewniam taki sam(dosłownie) serwis gwarancyjny i pogwarancyjny jak dzierżawcy.

Słaba jakość gazu - typowy argument którym PH dzierżawców manipulują klientami- jeżeli jest w 10% prawdziwy to czy usprawiedliwia to 100% droższy gaz - niż można kupić.

To taki argument straszak - z gruntu nie prawdziwy.

Różnica jest inna - podpisując umowę na dzierżawę klient jest skazany zużyć wiele wiele zbiorników gazu nie mając żadnej gwarancji ze gaz jest ok.

Czy jest w stanie nawet zauważyć że np. jest gorsza kaloryczność. Raczej wątpię.No może poza ekstremami.

W wypadku własnego zbiornika można wyeliminować nieuczciwego dostawce już po jednym tankowaniu a wypadku dzierżawy nie.

Pozatym część moich inwestycji jest tankowana gazem z rozlewni dzierżawców lub tym samych gazem który kupuje też dzierżawca (najczęściej ze Wschodu).

pozdrawiam

redrum

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie

Poproszę o ofertę na zakup lub dzierżawę zbiornika (podziemny), 2700 litr z kompleksowym montażem (projekt, płyta, zbiornik + podłączenie instalacji do kotła).

Dom powierzchnia użytkowa 144mkw. Miejscowość: Orzesze woj śląskie. Dodatkowo jaka jest cena gazu z litr i gdzie najlepiej kupować gaz po zakupie własnego zbiornika?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam

Poproszę o ofertę na zakup butli (i naziemnej i podziemnej) o pojemności 2700 litr z pełnym montażem (projekt, płyta, zbiornik + podłączenie instalacji do kotła).W tej chwili dom jest w stanie surowym w m. Rogów woj. łodzkie, powierzchnia uzytkowa 130 m2. Dodatkowo proszę o informację nt ceny gazu.

Pozdrawiam