theme 09.07.2019 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Pytanie czy propozycja drzwi jest celowa, czy tylko proponują Ci to co samo mogą Ci załatwić i jeszcze zarobić na tym. Ja do PCV ma mieszane uczucia, bo dla mnie cały czas jest to nisza w tym kraju. Z Pagenem miałem za mało do czynienia abym dał Ci jakąś obiektywną opinię. Za to Mar-Tomy znam i mogę polecić, choć w podobnym przedziale cenowym jak mają to być stalówki to zobacz sobie na Wikędy w serii Termo Prestige Lux albo na KMT Supertherm. Nie piszesz nic o samym domu. Z czego jest postawiony, od której strony świata są drzwi zewnętrzne, czy jest wiatrołap itd itd. To mocno ogranicza pomoc i daje dużo losowości w podawaniu modeli i firm.Nie wiem czy masz też w planach rozważać drzwi drewniane. Tam sugeruję pooglądać to co ma CAL w ofercie albo Stolpaw czy Urzędowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgutek 09.07.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Dom szkieletowy, w ścianach wełna 10 cm + osb + styropian 15 cm.Drzwi od południa. Wiatrołap jest. Proponują PAGENa do takie będą okna. Z nimi cały czas współpracują. O Martomach dużo czytałem i byłem zdecydowany. Wczoraj dostałem jednak ofertę na te PAGENy z PCV, o których praktycznie nie ma żadnych informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.07.2019 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Jakościowo CAL jest moim zdaniem wyżej jak Barański czy Erkado. ... Z tych wszystkich drzwi jakie wymieniłeś to tak na prawdę ja brałbym pod uwagę CALa i Wikędy ale w najwyższej serii Termo Prestige Lux. No chyba właśnie taki wybór mi pozostaje. Ciekawe, ze CAL nie ma w katalogu 2018 i 2019 i w cenniku drzwi z kolekcji Kamiennej i nie ma tez informacji ile kosztuje zmiana stalowych aplikacji na kamienne lub ze stali cortenowskiej. Wg katalogu CAL z 2017 roku ramiaki pionowe są wzmacniane stalowym ceownikiem. W kolejnych katalogach nie pokazano tego ceownika - może już go nie ma? Czy warto dopłacać do wzmocnienia "Komfort Plus" - płaskownik alu za 500 PLN netto ? Czy np. lepiej jest zamówić "dąb na sośnie" i dopłacić 500 PLN za powyższe wzmocnienie "Komfort Plus" czy w podobnej cenie zamówić pełny dąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkwasiborska 25.07.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Drzwi drzwiami, ale ja bym Ci jeszcze doradzała wybrać do nich bardzo dobre zamki. Obok na osiedlu w ciągu jednej nocy złodzieje otworzyli 3 domy i bez problemu je okradli. Jeżeli będziesz zabierał się za montaż drzwi i będziesz się zastanawiał nad zamkami to polecam Ci Od moderacji: "Rozumiem" reklamy, ale żeby tak sztucznie podciągać je pod ten temat? Edytowane 25 Lipca 2019 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.07.2019 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Złodziej wchodzą najłatwiej przez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 06.08.2019 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 I nawet w reklamach czuję, że ktoś myli pojęcie zamka i wkładki. Każdy producent ma swoje przekonania co do użytych komponentów i tak na prawdę obecnie najpopularniejsze są wkładki Wilka (Mat-Tom, Wikęd, Doorsy etc.) i wkładki LOBowskie do tańszych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2019 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Złodziej wchodzą najłatwiej przez okna. Jak pooglądałem filmiki "włamywaczy" na YT i popatrzyłem na drzwi sąsiadów w bloku, to łatwiej zazwyczaj przez drzwi. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.08.2019 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Każdy włamuje się tam gdzie jest najłatwiej. Jak okna są słabej jakości to wejdzie oknem (mowa np. o domu jednorodzinnym a nie 4tym piętrze w bloku). Jak drzwi są słabe, a okna dobrze zabezpieczone to wejdzie ktoś drzwiami - proste i logiczne zarazem. Najlepiej dobrze żyć z sąsiadem - alarm 24h/7 i w razie czego zadzwoni gdzie trzeba w razie kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.08.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Policmajstry różnej maści też zwykle włamują się drzwiami.Jakbym stał przed problemem wyboru drzwi - szukałbym producenta TYCH drzwi...https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201908/1565602595_UqP4I7.mp4 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.08.2019 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Oddzielmy włamania do domków od blokowych.W domkach okna i to w kolejności - balkon dwuskrzydłowe z ruchomym slupkoem- oknaW blokach drzwi wejścioweStatystyki robią włamania do bloków stąd ciągle przeświadczenie że drzwi wejściowe w domku muszą być pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 06.09.2019 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 pytanie czy ktoś miał styczność z drzwiami z tej firmy https://inspiro.online/pl/i/Budowa/19. Piszą że są na rynku od wielu lat zajmowali się tylko deweloperami a od 2017 dopiero weszli na rynek sprzedaży bezpośredniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.09.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Jakie mają ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 06.09.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 sprzedaż przez internet więc można sobie skonfigurować i automatycznie podaje cene albo można kupić przez allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.09.2019 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 pytanie czy ktoś miał styczność z drzwiami z tej firmy https://inspiro.online/pl/i/Budowa/19. Piszą że są na rynku od wielu lat zajmowali się tylko deweloperami a od 2017 dopiero weszli na rynek sprzedaży bezpośredniej. Przegooglowałem tą firmę. Rejestracja działalności 2011.Ok. Siedziba w jakimś mało reprezentatywnym budynku magazynowym. Ok. Strona internetowa: połowa tekstów po łacinie.... Ale najważniejsze: producent - Stalprodukt Zamość, czyli firma która zaopatruje połowę taniego rynku polskich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 06.09.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 ok dzięki. a już człowiek miał nadzieje że okazje znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lena A 06.09.2019 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Witam! Nie znam się na tym zupełnie a muszę wymienić drzwi wejściowe do mieszkania (wejście z balkonu, myślałam o czymś z naciskiem na termoizolację/szczelność). Odwiedziłam kilka salonów w Gdyni: Cala, Urzędowskiego i Bona (oferują Gerde i KMT). Wiadomo każdy zachwala swoje a róznice w cenach znaczne Zaczęłam więc szukać jakiś podpowiedzi w internecie. No i pogubiłam się zupełnie, z jednej strony pochwały ale zaraz problemy przy reklamacjach No i podstawowe pytanie: Drewno czy metal ? Drzwi są na wschód, słońce pali u nas niemiłosiernie. U sąsiadów drzwi metalowe - całe w plamach i wyblakłe. Z drugiej strony drewno chyba też nie lubi takiego słońca ? Czy ktoś może podpowiedzieć jaki materiał wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.09.2019 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Wschód nie jest problemem dla drzwi. Jeśli już mowa o warunkach to gorzej wygląda południe i zachód. Z tym, że ja na setki drzwi zamontowanych ze wskazanych firm nie miałem problemów z drzwiami. Wybierz te, które Ci będą najlepiej się podobały i miały dobry montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesus 01.12.2019 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 odwieczne pytanie Aluminium czy drewno? mam 2 oferty: 1. Wisniowski Creo - ok 15k z montazem 2. Megacal Presenta - ok 17k z montazem. Podobne wykończenie, ukryte zawiasy, zbliżone parametry cieplne. Czy jest coś, co sprawia, że jedne będą lepsze od drugich, czy raczej zasugerować się ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek666 04.12.2019 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Witam! pytanie czy mogę drzwi docelowe zainstalować przy montażu okien (przed tynkowaniem, wylewkami itd), zaznaczam, że wchodził i wnosił będę wszystko przez garaż, czy w takiej sytuacji drzwiom grozi zniszczenie? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 04.12.2019 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Jeżeli wcześniej je zabezpieczysz folią i zamkniesz na klucz, to można je zamontować.My tak mieliśmy i wytrzymały prawie cały etap budowy bez uszczerbku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts