gsawojtek 28.12.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 napisałem teoretycznie praktycznie ok.55m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 28.12.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Aaaaaa! Tuś mi bratku Nie wiem, to wciąż jest 5 dziur. Ja tam jestem człowiek, który bez kartki i ołówka nie podejmuje decyzji, w których przewijają się taaaakie pieniądze. Rachunek jest właściwie prosty: co jest tańsze- 5 płytszych czy dwa, trzy głębsze otwory(na to pytanie odpowie Ci Pan, który będzie wiercił- jakby co służę namiarami), ale przede wszystkim musisz wiedzieć jak dużego dolnego źródła ciepła potrzebujesz. Ja mam 2x84m. na dom z podłogowym ogrzewaniem w 100%, na parterze 125m2, a na poddaszu po podłodze 70m2. Podobno ważne jest ile dom ma metrów na parterze (poddasze dodatkowo czerpie temperaturę uciekającą z dołu) i typ instalacji CO. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 28.12.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Oczywiście domyślam się, że stawiasz Klementynkę, ale tyle już wersji tego domu widziałam,że może potrzebujesz bardziej wydajnego źródła niż ja. Napisz o jakiej mocy masz pompę i jakiej firmy. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.12.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Na Nowy 2007 Rok życzę wszystkim spełnienia marzeń, wychodzenia cało i zdrowo z każdej opresji, realizacji planów oraz zdrowia, zdrowia, zdrowia Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.12.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 goha napisz co z Twoją kuchnią i ścianką. Wiesz już jak ją postawisz?Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 31.12.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Odmeldowuję się po długim milczeniu spowodowanym organizowaniem oraz realizowaniem przeprowadzki. 29.XII nasza Klementynka została zasiedlona. Jeszcze na pudłach częściowo, ale już życie mamy nieźle zorganizowane (nawet mamy u siebie Sylwestra - salon z jadalnią oraz kuchnią tworzą ogromną przestrzeń, tym bardziej, że poza wyspą, stołem i krzesłami na środku nic nie stoi - czekamy na reklamację sofy) W związku z powyższym na pewno jeszcze rzadziej będę obecna, jako że nie posiadamy na razie na naszej wsi internetu. Ale pozdrawiam wszystkich serdecznie, życzę szampańskiej zabawy i dużo radości w budowaniu (wykańczaniu? zamieszkiwaniu?) Waszych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdRem 31.12.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 jeszcze jedno, Magda, gdzie kupowałaś cegły? Są piękne i mnie także by pasowały do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 01.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 No i mamy 2007rok. Mam nadzieję, że nie gorszy od poprzedniego. Dla mnie i mojej rodzinki będzie na pewno bardzo ciężki. Przeprowadzałam się już wielokrotnie w moim życiu, ale nigdy z dziećmi na karku. No i niestety, z konieczności, robienie tego w pośpiechu na pewno nie jest tym co tygrysy lubią najbardziej. Aniu cegła ręcznie robiona, którą wybrałam to rustica z firmy Vandersanden- z Holandii sprzedaje ją hurtownia Falbud na ul. Towarowej 15 w Olsztynie. Jednak długo zastanawiałam się jeszcze nad ręcznie robionymi cegłami z CRH Klinkier np.Carmine (Silbud na ul. Lubelskiej) i Terki Wienerbergera np. Zaria lub Kadyks (Izobud na ul.Trackiej 5). Lada moment zamieszczę aktualne zdjęcia chałupki, to ścianka ukaże się w pełnej krasie. Magda http://www.scuklinkier.dit.pl/albumy/vandersanden_presence.htm http://www.crh-klinkier.pl/cegly_recz_l.php http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1077526673895&c=Page&sl=wb_pl_home_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsawojtek 03.01.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 no i zaczeło sie dzisiaj wjechali panowie od pompy ciepła choć powiedzenie wjechali jest mocno przesadzone ponieważ wczoraj u nas mocno padało i samochód się utopił ale po 5 godzinach i dzięki pomocy wielkiej koparki stanoł prawie na miejscu gdzie miał zacząc i zaczeli wiercić . Niestety znaczną częśc działki mam teraz do naprawy przez jakiś spychacz ale na szczęście jeszcze nie rośnie tam trawa. Jak tu wstawić zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gad23 03.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 szukam kosztorysu Klementynki proszę o pomoc bardzo mi na tym zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gad23 04.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 kosztorysem ???może być foto kopia cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.01.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Może tu Ci ktoś pomoże ? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=5415&highlight=klementynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gad23 04.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ale przjrzałem już i nie znalazłem tam a ci którzy bywali to grzeją się przy kominkach i nie pojawiają się raczejśledzę mimo to uważnie i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 gsawojtek najpierw zakładasz konto na http://www.fotosik.pl ; umieszczasz na tym koncie zdjęcia w odpowiedniej rozdzielczości ( w pikselach-450x390- drugiej cyfry nie jestem pewna, ale wyskoczy sama); następnie po podświetleniu zdjęcia pokazuje się pod nim bezpośredni link do zdjęcia i kopiujesz go do twojej forumowej wiadomości. Zawsze po takiej próbie naciśnij pod oknem wiadomości na forum podgląd, jeśli pokażą się zdjęcia to OK., jeśli nie to skopiowałeś nie ten link.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Cegłę pokazałam, to teraz pokażę co z niej zrobiliśmy. Ścianka pomiędzy kuchnią, a salonem.http://images14.fotosik.pl/33/acf2584d40572ec0.jpg Z tej samej cegły będzie jeszcze obudowa kominka.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 gsawojtek przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Nie pobierasz bezpośredniego linku pod podświetlonym zdjęciem, ale klikasz na "pobierz pozostałe kody" i kopiujesz link "pełen rozmiar na forum". Ten wklejony w wiadomość u mnie zamienia się w zdjęcia.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelrobal 29.01.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 klementynka. szukam opini na temat projektu i realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek jaro-vega 24.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witamy wszystkich gorąco! Jestem pierwszy raz na forum, dlatego przepraszam za niedociągnięcia. Postanowiliśmy wybudować dom i wybór padł na "Klementynkę" jednak nie wszystko podoba mi się w projekcie, chcielibyśmy zrobić pustkę nad pokojem stołowym, kominek przenieść na jego wewnętrzną ścianę. Dlatego proszę w Wszystkich, którzy budują lub wybudowali ten dom o rady, podpowiedzi oraz zdjęcia ich zmian. Pozdrawiamy Agnieszka Jarek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek jaro-vega 24.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witamy wszystkich gorąco! Jestem pierwszy raz na forum, dlatego przepraszam za niedociągnięcia. Postanowiliśmy wybudować dom i wybór padł na "Klementynkę" jednak nie wszystko podoba mi się w projekcie, chcielibyśmy zrobić pustkę nad pokojem stołowym, kominek przenieść na jego wewnętrzną ścianę. Dlatego proszę w Wszystkich, którzy budują lub wybudowali ten dom o rady, podpowiedzi oraz zdjęcia ich zmian. Pozdrawiamy Agnieszka Jarek B.zdjęcia opisy pomysły i problemy z budową proszę przesłaćna adres : [email protected]skype: jaro-vegaGG: 4054062strona: http://www.plk.vectranet.pl/~ikar/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 01.03.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 No i zaczynamy.... w przyszłym tygodniu wchodzi geodeta. Trzymajcie za nas kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts