Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Oj Jerzysiu, dla mnie bomba. Potrafisz rozładować sytuację. Tylko proszę nie przenosić tych strof do kącika poezji :D

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Luśka, nie upraszczaj, Homoseksualizm nie jest tylko synonimem seksu, jest to jedynie jedna ze sfer zycia człowieka i preferencje seksualne nie maja tutaj wiekszego znaczenia. Para homoseksualna nie jest ze sobą tylko po to aby się p... ze soba jak króliki.

Oprócz orientacji seksualnej niczym się nie różnią od heteroseksualnych i mają takie same prawa.

Ten argument zwalił mnie z krzesła :) Co on miał niby udowodnić :D

No może właśnie,to co napisałeś powyżej.

Skoro orientacja seksualne nie jest ważna, a dokładnie preferencje seksualne nie maja tutaj wiekszego znaczenia to być może dwóch heteroseksulanych mężczyzn zechciałoby być ze sobą.Z takich samych względów jak dwóch homoseksualnych mężczyzn.

A zarzut, że coś wiem z góry...równie dobrze możesz go odnieść do siebie, nie sądzę abyś wiedziała co oznacza tolerancja według Dobrzykowic :> I prosze bez nadinterpretacji, pozdrowienia są pozdrowieniami i niczym wiecej.

Napisałeś,że wywoła to mój aplauz,nie mając pojęcia,czy tak jest.Stąd moja uwaga.

Dokładnie wiem,na czym polega tolerancja według dobrzykowic,bo wyrażasz to dość jasno,w tym wątku. :lol:

Pozdrawiam równie serdecznie

:lol:

Oj Jerzysiu, dla mnie bomba. Potrafisz rozładować sytuację. Tylko proszę nie przenosić tych strof do kącika poezji :D

Podpisuję się pod słowami Tomka :D

Zwłaszcza podoba mi się napięcie nerwowe nie rozładowane jajcarskim wierszykiem :lol:

A do kącika nikt by nie zajrzał, tam nisza dla spokojnych, wyważonych ludzi...

Gdzież tam by pasowała atmosfera z tego wiecu - gwizdy, tupania, wrzaski...

Kaczki kwaczą niedościgle

Sztaby robią głupie figle

Za pięć dni nadejdzie pora

Wybrać Tuska miast Kaczora

:p

i na koniec info iz Kaczynski z Lepperem sie dogadal i ma ich glosy - a ponoc taka "koalicja" nie wchodzila w gre ;)

moj czarny scenariusz coraz blizszy realizacji - niestety

Towarzysz Lepper marszalkiem sejmu brrrrrrrrrr

Ja myślę że Lepper nie miał innego wyjścia bo jego własny elektorat by go zjadł za poparcie Tuska - a Kaczyński jest jednak promowany przez PIS jako kandydat "na lewo od Tuska". To raczej nie wpłynie na wybór Marszałka Sejmu :) i na skład koalicji :) Nie będzie czarnego scenariusza :wink:

Jerzysio - Twoje wypowiedzi zdominowała perspektywa mieszkańca Warszawy - można i tak oceniać przydatność kandydatów - ale to znaczy że możesz się wcześniej pozbyć Kaczyńskiego z Warszawy po prostu na niego głosując :D :D A z perspektywy mojej prowincji to Kaczyński jako Prezydent Warszawy jest dobrze postrzegany (moi znajomi) mimo istnienia Gazety Wyborczej. Nic nie jst czarne i białe ale żaden poprzedni Wasz prezydent porównania z Kaczyńskim nie wytrzymuje. Pozdrawiam.

Ciekawe co byś jareko powiedział, gdyby Lepper poparł Tuska:

No widzicie nawet Lepper jest za Tuskiem! czy coś innego w stylu jabka.

I tak źle i tak niedobrze. Zwykłe zakamanie.

Poparcie to nie koalicja.

Nie nadużywaj słów i nie twórz faktów.

Równie dobrze a nawet bardziej można rzec o koalicji PO - SDPL.

Jakoś Cię to nie odstręcza od Tuska???

Albo gdyby ojciec dyrektor poparł PO? A z nim wszystko jest możliwe.

Na złość Tuskowi.

Ponury osobiście wywołałem tę dyskusję i teraz się przyglądam co z tego wyniknie. :D Taki jestem przebiegły :wink:

Może mnie nie zbanują. Od piątku będę milczał. Cisza wyborcza.

Olinek

...to prawda, patrzę z pozycji mieszkańca Wwy i mam szczerze dosyć tego co L.K. wyprawia, a chcę żeby został ( rok przecierpię jeszcze :D )

coby swoją kadencje uczciwie rozliczył, a nie tylko broszurki wydawał, co to nie będzie.

...a tak naprawdę to nie widzicie jak jest styl Kaczyńskiego, niby wywalił szuje, ale ciągle ktoś szuka haka na dziadka !??

Czy Tusk rzucił choć cień sugestii w stosunku do rodziny Kaczyńskich ?

... nie chcę takiego prezydenta, którego głównym zajęciem będzie szukanie haków na obywateli ( czytaj: polityczną konkurencje ).

Pozdrawiam

J

Olinek

... nie chcę takiego prezydenta, którego głównym zajęciem będzie szukanie haków na obywateli ( czytaj: polityczną konkurencje ).

Pozdrawiam

J

Tiaaa,Jarucka to sie sama znalazła ( o przepraszam ginekolog ją przysłał) i wczoraj u Sekielskiego też z własnej woli przekonywała,że nie ma nic z PO wspólnego.;)

Lepiej pogadajmy o Pierwszej Damie.

Obie nie powalają osobowością ;) Kaczorowa ma wadę wymowy i trudno zrozumieć,co mówi,ale przynajmniej nie szkodzi swojemu Kaczorowi no i nie zostanie Pierwszą Damą

ale Pani Tuskowa bije rekordy elokwencji.

Parę razy słyszałam jej wywody,ale wczoraj u Olejnik dała czadu. :lol:

"mąż to tygodniami ten bigos gotuje"

"drobne rzeczy to naprawi,ale te większe,to zepsuje i zostawi jeszcze w gorszym stanie" :lol:

Lepszej rekomendacji na prezydeta nie słyszałam,i to z pierwszej ręki.

Ciekawe co byś jareko powiedział, gdyby Lepper poparł Tuska....

zalamalbym sie i na takiego kandydata nie glosowal majac go za szmate

Ba! Poszedlbym wtedy na wybory i obu skreslil spelniajac swoj obywatelski obowiazek ale wyrazajac przy okazji swoj stosunek do kupczenia za wszelka cene stolkami

W moim swiatopogladzie nie miesci sie ani Lepper ani Giertych ani klony PZPR (jak je zwla czy SLD czy inaczej - zawsze dla mnei bada czerwoni i basta) jak i kler zaczynajac od Jankowskiego a na Rydzyku konczac o Radiu MaRyja nie wspomne

Lepiej pogadajmy o Pierwszej Damie.

Obie nie powalają osobowością ;) Kaczorowa ma wadę wymowy i trudno zrozumieć,co mówi,ale przynajmniej nie szkodzi swojemu Kaczorowi no i nie zostanie Pierwszą Damą

ale Pani Tuskowa bije rekordy elokwencji.

Parę razy słyszałam jej wywody,ale wczoraj u Olejnik dała czadu. :lol:

"mąż to tygodniami ten bigos gotuje"

"drobne rzeczy to naprawi,ale te większe,to zepsuje i zostawi jeszcze w gorszym stanie" :lol:

Lepszej rekomendacji na prezydeta nie słyszałam,i to z pierwszej ręki.

Też oglądałem Sekielskiego i potem Olejnik - prawie się przy tym bigosie popłakałem ze śmiechu "5 kg kapusty mocno ukiszonej, 5 kg kapusty lekko ukiszonej" jak sobie pomyślałem że trzeba jeszcze mięso i pare innych rzeczy dodać to w głowie zrodził się obraz wielkiego kotła do bielizny nad którym z wielką drewnianą łychą pochyla się Donalt Tusk i gotuje, gotuje, gotuje ...... dla całego miasta :D :D :D

Żon posłuchałem i zainteresowało mnie jak Pani Maria Kaczyńska daje sobie radę z językami (zna doskonale francuski i angielski) przy tej wadzie wymowy. A bardzo mnie interesowało to czy któraś planuje powołanie fundacji - wyszło że Maria Kaczyńska nie a Małgorzata Tusk się zastanawia. Myślę że żony kandydatów to sprawa drugorzędna.

Proponuję poczytać o żonach kandydatów bo trzeba coś o nich wiedzieć - tutaj o Marii Kaczyńskiej

http://wybory2005.wp.pl/kat,25243,wid,8018514,wiadomosc.html?ticaid=163a

a tutaj o Małgorzacie Tusk

http://wybory2005.wp.pl/kat,25243,wid,8023340,wiadomosc.html

Kaczorowa nadrabia skromnością,i dystynkcją starszej pani.I jest w miarę bystra-potrafiła jednak dać celną uwagę.

I uśmiech ma baaardzo serdeczny.

Małgosia natomiast niestety lubi dużo mówić,nie tylko deklamuje tekty wcześniej wyuczone,ale nie potrafi improwizowac,bo z bystrością jest nieklawo.

Wyrobić to się tego nie da.

Raczej powinna iść w kierunku nie mówienia za dużo i często.

Może być ciężko,bo zdaje się,że jej się wydaje,że ma ambicje. :lol:

I skupienia na wyglądzie i stroju,którego na razie nie ma,bo są bluzeczki różowe,takie "po domu".

Czasem jest tak,że jak ktoś mówi,to się nam robi głupio,nie?Aż się sami robimy czerwoni ze wstydu,napięcia,zażenowania,no czegoś "takiego".

Ja czasem nie mogąc wytrzymać napięcia wychodzę do drugiego pomieszczenia. :lol:

Zdaje się,że przez najbliższe 5 lat będę korzystać z licznych pomieszczeń w nowym domu.

W moim swiatopogladzie nie miesci sie ani Lepper ani Giertych ani klony PZPR (jak je zwla czy SLD czy inaczej - zawsze dla mnei bada czerwoni i basta) jak i kler zaczynajac od Jankowskiego a na Rydzyku konczac o Radiu MaRyja nie wspomne

Jareko - mnie zaskoczyło poparcie udzielone Lechowi Kaczyńskiemu przez ks. Rydzyka, nie zaskoczyło mnie to co powiedział A. Lepper bo on musiał poprzeć kandydata który pomoże "odejść Balcerowiczowi" (inna sprawa to co jaki jest sens istnienia A. Leppera bez Balcerowicza :D :D ?). Ale w chwili gdy D. Tuska poparł J. Urban (jak sam powiedział "z obrzydzeniem") to wymiękłem bo to chyba gorsze niż Ci przeze mnie wymienieni razem wzięci - Jareko a jak Ty to odbierasz w kontekście swej deklaracji światopoglądowej ? Pozdrawiam.

olinek,

zgadzam się,że to sprawa drugorzędna.

Ale po ciągłych tekstach o wyglądzie,wzroście, o reprezentowaniu nas w swiecie, chce się czasem pogadać,o tym,co ....nas czeka. :lol:

BIGOS NAS CZEKA :D :D :D I TO DUŻY :D :D Pozdrawiam

10 kg bigosu!

Masz pojęcie??

Aż chce się zaklnąc:Skad,oni mają takie gary??

On chyba w wannie to robi?Ten bigos?

...... Ale w chwili gdy D. Tuska poparł J. Urban (jak sam powiedział "z obrzydzeniem") to wymiękłem bo to chyba gorsze niż Ci przeze mnie wymienieni razem wzięci - Jareko a jak Ty to odbierasz w kontekście swej deklaracji światopoglądowej ? Pozdrawiam.

Widzisz - Pan Uran ;) jest ciekawa postacia i zawsze go cenilem za inteligencje, za blyskotliwosc i za te odstajace uszy ;)

Zaczytywalem sie nim bedac mlokosem jak w Polityce na ostatniej stronie opisywal rozne ciekawe przypadlosci zycia codziennego jako "Kibic"

Wbrew pozorom nie jest taki "czerwony: za jakiego sie go uwaza a ze w stanie wojennym i pozniej jego wypowiedzi czesto krew we mnie burzyly ze chcialem mu przyp.... to co inego.

Pamietam jego tekst po dzis dzien

"rzad wyzywi sie sam" kiedy to w sklepach byly puste polki

Szlag mnei trafil ale.....widzisz.....pozniej nasunela sie refleksja ..... on szczerze powiedzial prawde

Prawde ktora po dzis dzien funkcjonuje.

Chcocby nie wiem jak nam wszystkim bylo zle - rzad, sej, senat, prezydent nie dosc ze sie sam (za nasze pieniadze) wyzywi to i ubierze i na paliwo do ekskluzywnych samochodow miec bedzie

Z prywatnych przeciekow pamietam historie samochodow Polonez zakupionych przez ekipe Pawlaka. Zakupionych na pokaz ze niby polska motoryzacje sie promuje. Fakt - byl to zupelnie inny samochod niz kazdy z nas mogl sobie kupic ale mimo wszystko Polonez. I ktoregos dnia pod ministerstwem budownictwa podstawiaja takie cudo ministrowi a on w te slowa - cytata z pamieci:

"Kurwa !!!!! Co to jest??? Ja mam do tego gowna wsiasc? Dawac mi tu natychnmiast Lancie!!!!"

Cala okolica ten wrzask slyszala