Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

wiesz co powiem,zastanawiasz się,co zrobię:lol:

Kobiety w końcu nie są aż tak bardzo skomplikowamymi istotami 8)

No właśnie po 2-3 dniach,znalazły się dokumenty,że nie kłamał.

KŁAMAŁ - wypowiedź swoją opierał na dokumentach nie dotyczących ojca tuska. Albo inaczej, chciał bardzo i szybko dokopać DT i potknął się o własną nogę z tego pośpiechu. Następnym razem bedzie 5 razy czytać nawet instrukcję używania szamponu do włosów :)

Wcześniej były zapewnienia DT,że to nieprawda i dokumenty na stryjka,ale pomimo całego linczu wyszło,że jednak nie skłamał.

Kłamał :) Sprawa dotyczyla stryja a ojciec choć był w Wermachcie to nie zrobiłe tego z włąsnej woli jak twierdził kurski.

Ale lincz był usprawiedliwiony,bo dotyczył Kurskiego.

A był on przed dokumentami o stryjku,bo był od razu-i o ten moment mi chodzi.

Wiesz co Opal ? Tak naprawdę to w tej całęj sprawie najmniej istotne jest gdzie był i co robił dziadek Tuska. DLa mnie to on mógł być na ochotnika w Wermachcie, Armi czerwonej czy też w bandzie UPA, co to ma do rzeczy ? Niby dlaczego DT ma być odpowiedzialny za czyny dziadka ? Czy my bedziemy na niego czy na wnuka glosować ?

Dla mnie w tej całej sprawie najbardziej odrażające było to że ktoś wogóle wpadł na pomysł aby gmerać w czyjejś rodzinie :/

Wolę bardziej skomplikowane zadania. ;)

Widzę że dotychczas trafiałaś tylko na nieskomplikowanych facetów :D

Musisz koniecznie zmienić klimat stolicy na jakiś inny, bardziej zdrowszy 8)

dobrzyku,

ponieważ chyba mało kto z wątkowiczów wie już o co chodzi, a ja powiedziałam już wszystko,co chciałam powiedzieć, to dla mnie EOT.

OK ale nie mogę pozwolić aby kobieta miała ostatnie słowo w tej sprawie ;)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak naprawdę to w tej całęj sprawie najmniej istotne jest gdzie był i co robił dziadek Tuska. DLa mnie to on mógł być na ochotnika w Wermachcie, Armi czerwonej czy też w bandzie UPA, co to ma do rzeczy ? Niby dlaczego DT ma być odpowiedzialny za czyny dziadka ? Czy my bedziemy na niego czy na wnuka glosować ?

Dla mnie w tej całej sprawie najbardziej odrażające było to że ktoś wogóle wpadł na pomysł aby gmerać w czyjejś rodzinie :/

Dobrzyk, manipulujesz, nikt tutaj ani nawet Kurski nigdy nie mówił o jakiejkowliek odpowiedzialności Tuska, za to co robił jego dziadek. I wcale nie jest odrażające, że ktoś (na ogół media) grzebią się w rodzinach kandydatów, bo zarówno oni, jak i ich rodziny przestają żyć tylko prywatnym życiem z chwilą ubiegania się o najwyższy urząd w państwie. To jest normalna praktyka w całym świecie, gdzie jest demokracja i wolność słowa. Nie podoba się? - niech nie kandydują i zajmą się prywatnym interesami! Obrzydliwe mogłyby być ewentualnie wnioski z takich wygrzebanych informacji, ale w przypadku Tuska ich nie było. Wyborcy mają jednak prawo takie rzeczy wiedzieć i sami wyrobić sobie zdanie. A nie być zdanymi na to, co powiedzą "autorytety" moralne z GW.

Dobrzyk, manipulujesz,

Gdzie i w którym miejscu ?

nikt tutaj ani nawet Kurski nigdy nie mówił o jakiejkowliek odpowiedzialności Tuska, za to co robił jego dziadek.

To po jakiego grzyba wyciągał tą sprawę ? Jaki był tego cel ? Zaspokojenie niskich pobudek tych co szukają taniej sensacji ?

I wcale nie jest odrażające, że ktoś (na ogół media) grzebią się w rodzinach kandydatów,

Przepraszam bardzo ale pozwlisz że pozostanę przy swoim zdaniu. Dla mnie odrazające jest to co zrobił,ale tak naprawde to cały Kurski jest typem któremu nie podałbym ręki z obawy aby sie nie pobrudzić....

bo zarówno oni, jak i ich rodziny przestają żyć tylko prywatnym życiem z chwilą ubiegania się o najwyższy urząd w państwie.

i to niby uprawnia do grzebania w prywatnym życiu rodziny ? ciekawe. Czyli wszyscy ci co teraz bedą polowac na poszczególnych członków rodziny i z lubością podawać kto z kim i ile razy spółkował, kto sie porzygał po imprezie i która z prababć sie puściła będa ot tak usprawiedliwieni i bedą miełi moralne przyzwolenie aby wywlekac na publiczne forum prywatne i intymne życie innych ?

To jest normalna praktyka w całym świecie, gdzie jest demokracja i wolność słowa.

To jest powszechna praktyka i z normalnościa ma niewiele wspólnego.

Nie podoba się? - niech nie kandydują i zajmą się prywatnym interesami!

A mi naiwnemu wydawało się że powinny kandydowac osoby którym zalezy na kraju , wiedzą co i jak powinno się zrobić aby reszcie żyło się lepiej, a tu widze że powinni kandydowac jedynie publiczni ekshibicjoniści rodem z Big Brothera....

Obrzydliwe mogłyby być ewentualnie wnioski z takich wygrzebanych informacji, ale w przypadku Tuska ich nie było. Wyborcy mają jednak prawo takie rzeczy wiedzieć i sami wyrobić sobie zdanie.

Na jaki temat badź o kim wyborcy mają sobie wyrobić zdanie na podstawie informacji wyciągniętych przez Kurskiego ?

Chyba że masz na mysli samego kurskiego :) Jestem pewien że ten przypadek dość mocno przyczynił sie do wyrobienia sobie o nim zdania u wielu Polaków :)

A nie być zdanymi na to, co powiedzą "autorytety" moralne z GW.

Widzę, że dla wielu GW to jest taki czarny lud i najgorsze zło jakie moze być :) Zawsze mnie to smieszyło ale nieważne....

C2 aby nie było zadnych wątpliwości, jestem jak najbardziej za prześwietlaniem kandydatów na wszelkie publiczne stanowiska, ludzie muszą wiedzieć po prostu kto to jest, ale wybacz informacje takiego typu jakie pokazał kurski nie mówią nic o samym kandydacie. Przeswietlajmy i rozliczajmy kandydata a nie jego rodzinę, która i tak bedzie teraz żyć jak w Big Brother.

Dobrzyk, tak jak Tobie jest wszystko jedno kim był dziadek Tuska, tak i mniej więcej mi, oczywiście w kontekście kandydowania jego wnuka na prezydenta. Pozostanę jednak przy zdaniu, że nie wolno linczować ludzi, którzy tylko ujawniają tego tego typu informacje. Choćby dlatego, że kampania to też czarny PR ale nie trzeba tego zaraz górnolotnie ;) nazywać obrzydlistwem, rynsztokiem itd. Idę dalej niż Opal, która tylko mówiła, że nagonka na Kurskiego zaczęła się od tego, że niby Kurski kłamał. A jak się okazało, że miał jednak rację (1. są dowody, że dziadek T. był w WM; 2. nie można potwierdzić ale i zaprzeczyć, że poszedł tam z własnej woli) nikt nie odszczekał oskarżeń. Czarny PR to jest też sprawdzian, jak zachowa się kandydat, który nagle musi stawić czoła niewygodnej mu prawdzie. Tusk go zdał. Nie zdał go tylko "czarny lud" :wink: - Wybiórcza i jej naśladowcy.

A jeśli chodzi o samą Gazetę, to cały problem nie w tym co oni piszą, tylko jak. Oni piszą z pozycji kogoś, kto ma nie tylko monopol na rację ale też w pewnych kwestiach chcą wręcz ograniczać dostęp do informacji. Wiele teksów jest ubranych w pozory obiektywizmu a są one po prostu propagandówkami za ideami i ludźmi, kórych GW popiera. Nie mam nic przeciwko temu żeby redakcja miała swoich wybrańców, tylko niech ich popiera z otwartą przyłbicą a nie manipuluje. Jak trudno wykryć te manipulacje, świadczy to, ile osób powołuje się na GW, jak na wyrocznię.

I z tym tylko walczę a nie z samą GW, która, jeśli się o tym wszystkim wie i nie daje sobą manipulować, może być jednym z lepszych źródeł informacji.

Taki wierszyk dostałam od kumpeli

>

>> NOWA WERSJA "KACZKI DZIWACZKI"

>> > W Warszawie w ratusza krzaczkach

>> > Mieszkała Kaczka Bliźniaczka

>> > Co cały dzień na wyścigi

>> > Robiła z bratem intrygi

>> > Zamiast się miastem zajmować

>> > Kochała siebie promować

>> > I by pokazać jak działa

>> > Muzea wciąż otwierała

>> > Pomawiać innych lubiła

>> > Sprytnie to z bratem czyniła

>> > Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała

>> > Tak w mediach się zaklinała

>> > Wściekli się ludzie okropnie

>> > Niech intrygantkę gęś kopnie

>> > Poszli w paradzie z plakatem

>> > Gej Kaczko jest twoim bratem

>> > Nad Polską się chmury zbierają

>> > Już ludzie po kątach gadają

>> > Premierem ma być jedna Kaczka

>> > A prezydentem Bliźniaczka

>> > Broń Boże przed widmem nas kaczym

>> > Cokolwiek w tym kraju to znaczy

>> > Niech lepiej historia starannie

>> > Upiecze te Kaczki w brytfannie.

Rymy świetne, częstochowskie a poziom zaiste godny Wąchocka.

Lepiej go było podzielić na strofki + jakiś refrenik i śpiewać go z orkiestrą dętą na nieco zakurzoną acz podnisłą melodię Międzynarodówki.

"Bój to jest Wasz ostatni"

Proponuję wziąć do chórku Urbana. Może być przebój na Opole- debiuty.

Mały wierszyk - małych ludzi - małe echo.

Choćby dlatego, że kampania to też czarny PR ale nie trzeba tego zaraz górnolotnie ;) nazywać obrzydlistwem, rynsztokiem itd.

Wiesz,.... ja bym z chęcią określił to po swojemu, i wierz mi byłoby to baaaardzo "dolnolotnie" :) Problem w tym, że na forum szaleje iście socjalistyczna cenzura i wszelkie nawet najpiękniejsze i najoryginalniejsze wiązki po prostu wycina :D

Idę dalej niż Opal, która tylko mówiła, że nagonka na Kurskiego zaczęła się od tego, że niby Kurski kłamał.

Nie niby, tylko po prostu skłamał (choć najprawdopodobniej nie było to świadome - aż taki głupi to on nie jest). to jakie dokumenty później zostały ujawnione, nie ma tutaj żadnego znaczenia. Kurski nie na nich sie opierał wygłaszając swoje "rewelacje"

A jak się okazało, że miał jednak rację (1. są dowody, że dziadek T. był w WM; 2. nie można potwierdzić ale i zaprzeczyć, że poszedł tam z własnej woli)

eeeech C2, no dobra , można to przekwalifikować z kłamstwa na oszczerstwo, co to zmienia ?

A jeśli chodzi o samą Gazetę, to cały problem nie w tym co oni piszą, tylko jak. Oni piszą z pozycji kogoś, kto ma nie tylko monopol na rację ale też w pewnych kwestiach chcą wręcz ograniczać dostęp do informacji. Wiele teksów jest ubranych w pozory obiektywizmu a są one po prostu propagandówkami za ideami i ludźmi, kórych GW popiera. Nie mam nic przeciwko temu żeby redakcja miała swoich wybrańców, tylko niech ich popiera z otwartą przyłbicą a nie manipuluje. Jak trudno wykryć te manipulacje, świadczy to, ile osób powołuje się na GW, jak na wyrocznię.

:) Jesteśmy inteligentnymi ludźmi, żyjemy w czasach powszechnego i nieskrępowanego dostępu do informacji. jaki to problem zaczerpnąć wiedzę z paru źródeł, skompilować i na tej podstawie wyrobić sobie w miarę obietywny pogląd. A że GW ma pewną manierę w pisaniu tekstów....niech ją ma, taka jej uroda :)

Jaki by ten wierszyk nie był ale wstawianie go jednocześnie w dwóch wątkach, po tym jak już wcześniej na nich był to chamski spam i tyle.

:o :o :o

po prostu ktoś to napisał.....

Nic nie wiedziałam o tym, że ten wierszyk już gdzieś był.......

Jak miło ,że nazywasz mnie wstawiaczem chamskiego spamu.......wielkie dzięki

Co taki spięty jesteś ?

Jaki by ten wierszyk nie był ale wstawianie go jednocześnie w dwóch wątkach, po tym jak już wcześniej na nich był to chamski spam i tyle.

:o :o :o

po prostu ktoś to napisał.....

Nic nie wiedziałam o tym, że ten wierszyk już gdzieś był.......

Jak miło ,że nazywasz mnie wstawiaczem chamskiego spamu.......wielkie dzięki

Co taki spięty jesteś ?

Ok. Choć wierszyk jest wyjątkowo obrzydliwy, niech będzie, że to czarny PR :p

Skąd ta pewność? Mów za siebie! Dla mnie nigdy nikt nie będzie gościem czy gościówą, powielajac takie manipulacyjne wierszyki, bez względu kogo dotyczą.

To nie pewność, to ten sam rodzaj reakcji co Twój "chamski spam".

Tylko u mnie było :D, a u Ciebie powaga 200%.

I z małego wierszyka robi się wielkie echo... echo... echo...

Wkleiłabyś wierszyk parodiujący Donalda Tuska, to byłabyś super gościówa :D

Skąd ta pewność? Mów za siebie! Dla mnie nigdy nikt nie będzie gościem czy gościówą, powielajac takie manipulacyjne wierszyki, bez względu kogo dotyczą.

Nie odczułam ,że to manipulacja......

może taka nieczuła jestem ? :wink: :wink: :wink:

wycofuję się przeto i nie będę nikomu śmiecić "spamem " :wink: :wink: :wink:

Milego wieczoru .................................. wyborczego :wink: :wink: :wink:

kolejne rozczarowanie polskim społeczeństwem :/ Jak długo jeszcze będziemy nabierać się na populistyczne hasełka i obietnice ? Mało juz razy sie na tym przejechalismy ? Kto następnym prezydentem ? lepper ?

Mam tylko cicha nadzieję, ze większość z tego co nawijał PIS było tylko i wyłącznie na potrzeby kampani wyborczej i że w rzeczywistości podejdą do rządzenia bardziej racjonalnie i pragmatycznie ....