Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dochodzą do końca

Grzegorz 40

Recommended Posts

Ps. gdzie tanio da się kupić bicz i włosiennicę?

tego nie wiem

ale wiem gdzie sa w promocji kajdaneczki, skorzane pejczyki i lateksowe ubranka :wink: :D

Wiesz, masz rację, na szarańczę przyjdze jeszcze czas ;-) Zapodaj te namiary (i wymiary - mikołajki za pasem ;-) )

mmmad - coś ty się taki żądny wiedzy zrobił? Ja dom już wybudował - to teraz można odzipnąć - fantazje SM zrealizować ;-)

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• rrmi

2928

• Aggi

2330

• zielonooka

1354

• Pawson

1210

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy okazji prac związanych z adaptacją piwnic przeznaczonych na pomieszczenia wystawowe skarbca w Museum Rosenborg dokonano niezwykłego odkrycia. Okazało się, że istniejące wzmianki dotyczące „systemu do odtwarzania muzyki”, który Christian IV zaprojektował w zamku, są prawdziwe. System składa się z ukrytych w ścianach kanałów łączących pomieszczenie w piwnicy z wybranymi pomieszczeniami zamku. Piwnica była „studiem dźwiękowym”, w którym muzycy wykonywali utwory z listy przygotowanej przez króla. W pomieszczeniach królewskich muzyka płynąca kanałami w górę była doskonale słyszalna. Król Christian IV wykorzystywał to urządzenie ku zaskoczeniu i zadowoleniu zapraszanych gości.

Niewątpliwie wprawiał tym w niemały zachwyt również zapraszane przez siebie kobiety, był bowiem ojcem co najmniej 23 dzieci.

A dzisiaj wystarczą kolumienki + CD ;-) (choć posiadanie zamku + tytuły króla pewnie nnie zaszkodzi ;-) ). Ale gdyby ktoś chciał odwołać się do tradycji przy budowie swego lokum ....

Zielona ale ty gietka jesteś - jak mi Bogus opowiadał no no...

Sebo8877

o!!! a powiedzial ze umiem sie wygiac do tylu i polizac sama siebie w piete ? :o :lol: :lol: :lol:

... następny stopień "wtajemniczenia" to ... pocałować się we własny łokieć :)

... a tak "wogle" to musiał straszny przeciąg być, w trakcie robienia TEGO awatarka :) ... od takiego ciągu można zajść ... a nawet dojść :wink: :wink: :wink:

pzdr

ps - czy mogę znowu na małą przepustkę (nie wyrabiam się ... doba za krótka czy cóś takiego, :cry: :evil: )

Czy mi się wydaje, czy tu miał miejsce gruppen sex :o

Zawsze mnie ominie najciekawsze :(

mmad, nie wiem czy wiesz, ale mnie ostatnio sebo zdradza z Maxi :roll: :-?

Kuluniu - wcale nie zdradzam CIę kochanie :) Jak już mówiłem Maxi to moja miłośc paltoniczna :wink: tak jak Twoja do .. Boba Dylana :)

Zielona Ty nie ściemniaj z Wreddna - tylko se rozmawialiśmy i proszę mię tu nie podpuszczać bo powiem...Powiem pawinowi i sellowi całą prawdę... :wink:

I jeszcze raz powtarzam - kochanie uprawiam tylko z kuleczką (jest najlepsze w klocki:) - Maxi - to moja miłośc paltonioczna

Sebo8877

Zielona Ty nie ściemniaj z Wreddna - tylko se rozmawialiśmy i proszę mię tu nie podpuszczać bo powiem...Powiem pawinowi i sellowi całą prawdę... :wink:

I jeszcze raz powtarzam - kochanie uprawiam tylko z kuleczką (jest najlepsze w klocki:) - Maxi - to moja miłośc paltonioczna

Sebo8877

raz - Pawson i Selimm wszystko wiedza :( , dlatego sie do mnie nie odzywaja.... :( zwlaszcza Selimma bardzo moje zachowanie zabolalo (chlip chlip...) i obawiam sie ze to juz koniec :-? :(

doszlismy do konca...... :cry: :cry: :cry:

co do drugiego zdania- nie skomentuje :evil: :lol: :lol: :lol:

Alke... lesniczy wolal z Maxi...a on jest koneser 8)