tomkowski 30.12.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jeśli nie macie za daleko do Orzesza to zapraszamy. Kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 30.12.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Chetnie skorzystamy z wizji lokalnej w nowym roku dzieki. A czy do pokrycia dachu z12 blachodachowka to dobry pomysl, poddasze ma byc zagospodarowane i zastanawiam sie czy nie bedzie latem zbyt goraco. Po za tym stanelismy przed dylematem czy zostac przy z12 czy podniesc sciane kolankowa ale wtedy mozemy sie nie zalapac na : dom dla mlodych a wiadomo kazdy grosz sie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARtzie 02.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witam To i ja się pochwalę Budowa naszego Z12 ruszyła 30.09.2013r 03.12.2013r SSO 21.12.2013r SSZ franco103 zapraszamy do Wrześcia obejrzeć naszą wersje Z12. A wszystkim na kanale wszystkiego najlepszego w nowym roku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 02.01.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) U mnie w przedświąteczny weekend powstało zadaszenie tarasu z poliwęglanu. Oj nieźle się musiałem nagimnastykować... Edytowane 2 Stycznia 2014 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 04.01.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Czy budowal ktos z12 wersje drew ia a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 04.01.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 ARtzie dajcie tylko namiar jak tam do was dojechać i jestem. Ciekawość nie pozwoli mi tego nie zobaczyć. P.S. Już nawet ta pani z dachów mi się chwaliła jak daleko jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 05.01.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam wlasnie z zona wybralismy projekt domku z12 nasza rodzinka to 2+2 i raczej sie to nie zmieni bardzo. Prosze oodeslanie kosztorysu na [email protected]. mam jeszcze pytanie co myslicie o przezuceniu schodow w miejsce pg a samo pgrzeniesc na prawo od wejscia. Czy buduje sie ktos w okolicy bielska bo chetnie obejzelibysmy domek w realu Witam W razie czego zapraszam do Rudy Śląskiej. My mamy Z12 z podniesioną ścianką o jeden pustak. Zdjęcia z budowy http://imageshack.com/user/roman_d . Co do schodów to ja teraz bym zrobił coś takiego: schody w miejsce łazienki, łazienka w miejsce pokoju. A ten mały pokój gościnny powiększyć. A u góry tak jest jest u mnie 2 pokoje, łazienka i duża sypialnia z garderobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 06.01.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Dzieki juz planujemy soboty zeby was poodwiedac bo gorace u nas rozmowy co do wprowadzenia zmian i dostosowania sobie domku pod nas, ale lepiej to zrobic przed wbiciem lopaty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARtzie 06.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 My zrobiliśmy podobnie Schody w miejsce łazienki, łazienkę w miejsce kotłowni, kotłownie zrobiliśmy wraz z garażem w budynku(35m2) który był już na działce. Na górze 2 sypialnie(większa będzie z garderobą), i łazienkę. Dorzucam szkice jak to u nas wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 06.01.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 My zrobiliśmy podobnie Schody w miejsce łazienki, łazienkę w miejsce kotłowni, kotłownie zrobiliśmy wraz z garażem w budynku(35m2) który był już na działce. Na górze 2 sypialnie(większa będzie z garderobą), i łazienkę. Dorzucam szkice jak to u nas wygląda. [ATTACH=CONFIG]233596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233597[/ATTACH] Podoba mi sie twoje rozwiazanie z tym ze my chyba i tak zostawilibysmy ta scianke odzielajaca schody od salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 06.01.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 A wogole to sie zastanawiam czy nie zrezygnowac dodatkowo ze slupa w sypialni, na poczatku watku O z12 ktos tak zrobil i nic wielkiego z tego tytulu sie nie stalo co o tym sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 06.01.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 My zrobiliśmy podobnie Schody w miejsce łazienki, łazienkę w miejsce kotłowni, kotłownie zrobiliśmy wraz z garażem w budynku(35m2) który był już na działce. Na górze 2 sypialnie(większa będzie z garderobą), i łazienkę. Dorzucam szkice jak to u nas wygląda. [ATTACH=CONFIG]233596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]233597[/ATTACH] A jaki metraz maja pokoje na gorze przy tej opcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARtzie 07.01.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Większa sypialnia ma 28m2 mierzone po podłodze + 5m2 wnęka na garderobę.Mniejsza ma 21m2 po podłodze. Gdy wykończymy poddasze poznamy ich wymiary w pełnej wysokości i ze skosami.Łazienka 7,9m2, a korytarz 5m2.Nam wykonawca proponował zmienić strop na terive plus i wtedy słupa nie ma, ale nam on nie przeszkadza(jak na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 10.01.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Zastanawiam sie czy nie postawic domku na plycie co podobno wychodzi taniej, co wy o tym sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramj11 11.01.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dzialka wymierzona z12 stanie jak sie zmiesci i przepisy (13,80 szeroka) nas puszcza na 7 arowej posiadlosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosio 13.01.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witamy wszystkich - Ania i WojtekTaki chcemy właśnie wybudować. Ponieważ jesteśmy tylko we dwójkę to będzie nieduży więc i niedrogi dlatego mogę poszaleć z ociepleniami czy wręcz ciepłymi technologiami. Będzie to trochę przerobiony projekt http://extradom.pl/projekt-domu-z12-WAE1009 w technologii termomur 45cm na płycie podłogowej z ociepleniem 25cm XPS. + opaska 1m XPS. Więźba ze stropem z gotowy elementów , strop ocieplony pewnie wełną skalną 40cm , jak nie da się przy wełnie uzyskać odpowiedniej szczelności to pianka PIR – 5 cm + uzupełnienie wełną. Ogrzewanie podłogowe elektryczne + klimatyzator z funkcja grzania CWU. Może za rok wymyślą coś jeszcze lepszego. WM z reku lub z GGWC . Okna trzy lub cztero szybowe , jest ich mało więc mogą być lepsze ( tylko nie wiem czy to jest ekonomicznie uzasadnione przy małym domku i małej ich powierzchni . Te nie otwierane , być może w Xps-ie , jak koledzy którzy tak mają podzielą się wiedzą. Mam kolegę który produkuje okna to pewnie mi takie zrobi. Od północnej strony tam gdzie jest wejście nie będzie ich wcale, natomiast w sypialniach będą od zachodu w kuchni od wschodu. W salonie duże okno do podłogi połaciowe+ Balkonowe jako wyjście na taras. Rolety zewnętrzne. Poddasze nieocieplone, nieużytkowe. Domek będzie na wsi 30 km na północ od Wrocławia. Wokół lasy sosnowe – Właściwie to dom będzie prawie w lesie bo od północnej strony na granicy działki jest już las. Działka 13arów prostokąt. Poziom wód gruntowych wysoki Dlaczego tak?1. Myślę że w przy tych technologiach najmniej można zepsuć i część zrobić samemu2. Że będzie bezproblemowa obsługa przez wiele lat3. Bo teraz mieszkamy w wielkim poniemieckim domu w górach z wielkim ogrodem i podoba nam się wszystko co małe4. Bo od 15-tu lat mamy kominek i nigdy więcej.5. Bo mamy kota więc myszy w styropianie się nie boimy6. Bo ma nam służyć ze 20 lat i tak już chyba wtedy będzie jak dziś domy z lat 80-tychCzego nie winem ?1. czy kable w płycie i II taryfa czy maty pod podłogami i I-sza (kwestia nasłonecznionych pomieszczeń) na pewno są tacy co mają już doświadczenie w tej dziedzinie.2. Jak uzyskać paroszczelność ściany styropianowej3. Jak umieścić izolację stropu poniżej górnej krawędzi ścian zewnętrznych w celu uniknięcia mostka termicznego i czy opłaca się kombinować w tym kierunku.4. Gdzie jest rozsądna granica z montowaniem najnowszych technologii przy małym dobrze ocieplonym domku. Jak się o nich czyta to wszystko jest super hiper , tylko co jest niezbędne dla uzyskania komfortu i w miarę jak największej bezobsługowości? Mam kilka pomysłów ale to teoria i pewnie padną w zderzeniu z fizyką i wyliczeniami. Tak na marginesie czy ktoś ma namiary na biura projektowe w okolicy Oleśnicy – Trzebnicy którym można by zlecić adaptację projektu , projekt płyty i załatwienie wszystkich formalności związanych z pozwoleniem na budowę? Jeszcze parę rzeczy pewnie wyjdzie w czasie budowy ale te wydaje mi się są ważne w fazie projektowania.Będę wdzięczny za uwagi i rady.Znalazłem jeszcze taką firmę – parametry ścian super , ale chyba jeszcze nikt nie wybudował w tej technologii.http://www.ecopasshouse.pl/ecolit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Przeniosłam do działu, w którym rozmawiamy o projektach gotowych, bo wasz domek do takich nalezy. Tu znajdziecie informacjie u osób, które go wybudowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 13.01.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Te nie otwierane , być może w Xps-ie , jak koledzy którzy tak mają podzielą się wiedzą. jak będziesz mył nieotwierane okna od zewnętrznej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Ja myję swoje nieotwierane z zewnątrz. I błogosławię fixy za to, że nie mają zadnych zakamarków wewnątrz ram. Ich umycie to 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 13.01.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki za moderatora. Wojtek i Ania... juz po drugim zdaniu miałem pisać, że pomyliliście wątek. To ma byc tani mały dom. Ja zamknąłem sie w 230tys., a Ciebie ile maja te wygibasy kosztować? Nie neguje tego, jak was stać to prosze ale tu chyba nie o takie budowanie chodzi! Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts