franco103 17.06.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Chonoratka kup zwykły projekt. Tam i tak jest juz w projekcie "dziura" w stropie na schody. Zrobisz i tak jak będzie Ci pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chonoratka 19.06.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 tak zrobiłam, jutro będzie u mnie. Staram się z wszystkim wyrobić naraz, bo chcę z budową ruszyć natychmiast. Znalazłam kilku architektów, adoptujących szybko, ale drogo, znalazłam i takich co zrobią tanio... Straszny mam tylko problem z łazienką, bo nijak mi ona nie pasuje na wprost wejścia a nie bardzo zmieści się po prawej miedzy sypialniami. Masz pomysł na to? Gdzie ją lepiej zrobić? I pytanie organizacyjne do wszystko można robić po kawałku, tzn akceptacje instalacji sanitarnych kto inny, elektrycznych kto inny, wnętrza kto inny i wrysowanie w działkę kto inny? Czy to ma być taka kolejność? Jeśli nie zmieniam miejsca łazienki, a tym samym nic w instalacjach do pozwolenia na budowę moje starostwo nie wymaga ich akceptów, ale do odbioru tak, a potem musiałabym znów do projektanta, więc koszt podwójny. Jak najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robar 29.06.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Jest pozwolenie na Z12 P h+, pod koniec lipca ruszamy z robotami, ale dalej nie wiem jak się za to zabrać Koszty: projekt - 2070; mapki - 500; adaptacja - 2200. Na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 29.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Gratuluję! Pierwsze koty za płoty. U nas pojawił się strop i schody. Teoretycznie ekipa wg umowy ma zakończyć prace do sso za miesiąc ale czarno to widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 01.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 trini80 pochwal sie jakimiś zdjęciami z realizacji budowy? Może jakieś koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 05.07.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 WitamU mnie projekt już po adaptacji a teraz czekam na pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 06.07.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 http://i1260.photobucket.com/albums/ii579/alawera/z12/dom1.jpg http://i1260.photobucket.com/albums/ii579/alawera/z12/dom2.jpg Mam nadzieję, że uda się wkleić chociaż linki. Franco na dzień dzisiejszy koszt całkowity mamy trochę niedokładny bo liczymy wszystko razem tzn dokumenty, doprowadzenie działki do użytku, wypłaty dla ekipy. No ale to co widać na zdjęciu to koszt ok 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 07.07.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 trini80 no co ja mogę.... tylko zazdraszczam. Ja czekam cały czas na PnB. Jako, że mam teraz trochę wolnego, a nienawidzę siedzieć bezczynnie w domu wymyśliłem sobie, że wezmę się za ogrodzenie działki i zabiorę się za robienie trawnika. Pozdrawiam i czekam na więcej wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 07.07.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 No widzisz Franco, Ty będziesz miał ogrodzenie a ja nie, no i już jesteś na czymś do przodu. U nas dzisiaj była akcja jak z lat 80-tych. Robienie betonu betoniarką. Betoniarnia która miała nam dostraczyć 2 kubiki betonu na płotwie olała nas z góry na dół i nie było wyboru. O 7:00 zjawili się fachowcy i do 9:30 płotwie były gotowe. W oryginale są z beli drewnianych ale my jak ludzie typowi mamy umiłowanie do betonu, poza tym koszt betonowych to tylko 500 zł a o drewnianych wolę nie myśleć...Nad tym też pomyślcie jak będziecie budować ten dom. Śruby umiejscowione, wszystko zasypane słomą owsianą i obficie polewane. W 34 st które mieliśmy po 1 godz beton zaczął pękać i stąd ta słoma. We wtorek wkracza fachowiec od dachu, nie mogę się tego doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 11.07.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ale tu cisza....A u nas krokwie gotowe, jutro zjawia się pan do pomiaru blachy na dach i być może nasza łaskawa ekipa do budowy komina:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robar 12.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Jest pozwolenie na Z12 P h+, pod koniec lipca ruszamy z robotami, ale dalej nie wiem jak się za to zabrać Koszty: projekt - 2070; mapki - 500; adaptacja - 2200. Na razie tyle. Doszło: dziennik budowy - 14; kierownik budowy 1000. Zgłoszenie do nadzoru już poszło i pierwsze wykopy będą pod koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 23.07.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam,Ja też się przymierzam, z tym że do szkieletu. Na razie udło mi się sprzedać mieszkanko w blokach, i miesiąc temu złożyłem u UMiG wniosek o warunki. Niestety przedemną długa droga. Ponieważ jak będą warunki to dopiero podział działki przepisanie wydzielonej części na mnie, zmiana warunków i dopiero pozwolenie na budowę... A do tego do wszystkich madiów będe miał 120 m, no i tyle też muszę utwardzić dojazdu bo teren mocno podmokły. I tutaj pytanko, czy można już coś działać z mediami (woda, kanalizacja, prąd), czy też trzeba najpierw mieć warunki, czy też Pozwolenie na budowę. Blokuje mi to temat utwardzania dojazdu, ponieważ najpierw chciałem zakopać media i potem na tym utwardzać drogę, tak aby nie kopać 2 razy i nie rozkopywać już utwardzonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 27.07.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witamy w gronie z12 MasterCheat. Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie a nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Ja chciałem na swoją działkę wpuścić koparkę ale słyszę tylko "za mokro" może w przyszłym tygodniu się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 02.08.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 no nic. poczekam na te warunki zabudowy to może coś się wyklaruje. mają jeszcze max 1 miesiąc żeby je wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_d 02.08.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Odebrałem właśnie PnB teraz tylko odczekać te głupie ustawowe 14 dni, później zgłoszenie i kolejne 7 dnia i przystępujemy do działania. Geodeta i pierwsze wykopy. Już nie mogę się doczekać.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 11.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) http://imageshack.us/photo/my-images/15/dom1na.png/ Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez trini80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trini80 11.08.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/232/dom2.jpg/ Witam, Tyle mamy na dzisiaj, linki rozbite na posty ale z małym dzieckiem na kolanach nic nie jest proste:)Plamy na dachu to kurz, czekamy na konkretny deszcz aby nam troszkę to wszystko spłukał.Koszt całości: 85 tys z wliczoną robocizną. Dużo, miało być mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 21.08.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam. Był już taki temat zakładany przeze mnie ale znikł. Jak w temacie. Budowa domu według projektu z12 ze studia z500. http://www.z500.pl/projekt/Z12,Dom-z-dachem-dwuspadowym-i-opcja-zagospodarowania-poddasza-latwy-w-budowie.html Ja już z pozwoleniem na budowę, a teraz walka o kredyt. Dzielcie się swoimi postępami z budowy, przemyśleniami, kosztami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 21.08.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Proszę nie sugerować się moim dziennikiem. Oliwka z HB Studio to był pierwszy projekt, który chcieliśmy budować jednak po przemyśleniach... nie ta wielkość, nie ten koszt. Dziennik został, bo nie mam pojęcia jak się go usunąć. I komentarze też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.08.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ZNIKŁ, bo został połączony z grupą innych tematów o tym projekcie. Porządkuję od tygodnia burdel w tym dziale i namawiam do skorzystania z wyszukiwarki, ZANIM założy się nowy wątek. łączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts