kgadzina 03.02.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No i przez niezapowiadaną naradę nie zdążyłem napisać o krasnoludku co w deszcz przyciskał XX guzik parasolem.Swoją drogą, jakby zapomniał parasola to zagadka by się poszła strzyc. Maco - czekamy na następne szarady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Poszła by się strzyc... no ale nie byłaby taka ciekawa wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.02.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Oj nieroztropny jest ten krasnoludek, nieroztropny ..... Chińskie przysłowie mówi "parasol noś i przy ładnej pogodzie". Gdyby tak krasnoludek postępował to i nóżek by przyoszczędził ... :smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 03.02.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Na latarkę: Rozumowanie zrobiłem takie:ponazywałem klientów zgodnie z ich szybkościami przechodzenia przez most: ślimak - 10 min.żółw - 5 min.pies - 2 min.zając - 1 min. I zakładam że idą tak:Najpierw idzie ślimak z zającem - trwa to 10 min.Zając wraca z latarką - trwa to 1 min.Potem idzie zając z żółwiem - trwa to 5 min.Zając znów wraca z latarką - trwa to 1 min.Potem idzie zając z psem - trwa to 2 min. Jeżeli policzyć czasy przechodzenia przez most w zadanym kierunku, to dodajemy czas 10 + 5 + 2 min. i mamy wymagane 17 minut.Ale jeżeli NALEŻY uwzględnić również czasy powracania zająca to robi się niestety 19 minut. Co Maco na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.02.2003 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Qrcze, co Wy w ogóle nie pracujecie?! Co zaglądnę /pomiędzy SSH a ZIA/to nowa zagadka, a rozwiązaniami sypiecie jak z rękawa Proszę o zagadki /nie rozwiązane/ na wieczór do domu, przed kominek. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Majka dnia 2003-02-03 16:25 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Majka, właśnie dlatego chiałem utajnić odpowiedzi.... kgadzina, za łatwo by było z czasami w jedną stronę... liczymy czas powrotu też ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Tak się zaczytałam w te Wasze zagadki,że przypaliłam obiad i rodzinka zamiast pieczeni z kopytkami będzie miała naleśniki.Ale co tam.Mam prośbę, nie podajcie tak szybko odpowiedzi,ja też chcę coś rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 A pieczeń ? Dla ptaków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.02.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Z pieczeni zostały smętne resztki,nawet ptaki by jej nie chciały.Ale naleśniki były pyszniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No to świetnie ! Czyli masz czas na rozwiązywanie zagadki z latarką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No dobra. Kto się nudzi (chyba Maco niech spróbuje tego: Dziadek i babcia mają 140 lat. Dziadek ma dwa razy tyle lat ile babcia miała wtedy, kiedy dziadek miał lat tyle ile babcia ma teraz. Ile każde ma tera lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 03.02.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 On 2003-02-03 21:12, ckwadrat wrote: Ile każde ma tera lat? Myślę, że znam już odpowiedź, ale wstrzymam się aby nie popsuć zabawy innym. Mogę tylko powiedzieć, że jak pomyślę o dziadku, przychodzi mi na myśl tytuł powieści Ernesta Hemingwaya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Ja też myślę, że mam... Wyślę do ckwadrat na priva... Wyszło mi, że ilość lat wstecz, kiedy on miał tyle lat co ona teraz jest tyle razy mniejsza od jego obecnego wieku ile razy jej wiek będzie większy od tej ilości za tyle lat (jak ta ilość) :8 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Maco - bingo! Ale odpowiedź będzie uznana, jak podasz odpowiednie równanie(a) . Liczby rownań z oczywistych przyczyn podać nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 No przestań.... Przecież wiadomo, że równań jest tyle ile niewiadomych Zaraz Ci wyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 To przypomniało mi inne "szybkie" zadanie: Jedna cegła kosztuje 2 złote i pół cegły. Ile kosztuje cegła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Jak zobaczysz na privie liczba niewiadomych nie jest taka oczywista bo ja to rozwiązałem inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 To już jest banalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.02.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Liczbę niewiadomych można mnożyć.... . Ciekawe czy ktoś zbudował rozwiązanie tworząc jeszcze większą liczbę niewiadomych... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.02.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Ja swoje równania uważam za czytelniejsze niż Twoje, mimo że miałem więcej niewadomych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts