Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Pod Modrzewiem - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 427
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja jeszcze raz gratuluje ten przeprowadzki i ciesze sie razem z Wamy, ze tak wszystko sie udalo...

Te male drobiazgi, jak dokuczajacy kurzi jeszcze troche roboty do zrobienia.., to juz mozna uznac, ze nie ma sprawy... :wink:

p.s. Sama jestem ciekawa czy tej ciszy nie bede sie bac i tej ciemnosci... :lol:

gratuluję , ponieważ dolączylam sie niedawno, a jestesmy na etapie wykończenia (tynki, wylewki) - musimy wprowadzić się na poczatku lipca (sprzedane mieszkanie...:) chcialabym dowiedziec się jeśli można o koszt wykonania schodów - mamy betonowe a musze przekonać męża :lol: że tylko drewniane żadne oblożone plytkami...

PS co do pieska goraco polecam berneńskie psy pasterskie - u nas bylo odrotnie najpierw kupiliśmy pieska a potem się przeprowadzamy - teraz nasz Max jest jeszcze w hodowli ale odwiedzamy go często i czeka na przeprowadzkę. pozdrawiam z Bydgoszczy

Gatulacje z okazji zamieszkania w wymarzonym domu !!!

Jeśli piesek to polecam owczraka środkowoazjatyckiego... krótka sierść (nie wymaga ogromu zabiegów pielęgancyjnych), instynkt stróża (nasza psina ma 4 m-ce i już pilnuje domu) i łowcy (wczoraj wykopał gniazdo myszy w ogrodzie, kot niepotrzebny :) ).

Dopiero dziś mogę pogratulować nowego lokum.

U nas nudno. Czekamy dalej na parkiety. Uciekł nam gość od układania kostki (nasza wina bo za długo się zastanawialiśmy). Rusza ogrodzenie - bloczki mamy a drewniane sztachety w ilości 1000szt x 3,80pln zlokalizowane ale nie zamówione.

Mój mąż chce się wprowadzić jak będzie tip-top, czym mnie wkurza bo chce to zrobić jak najszybciej i jest strasznie nerowa atmosfera.

Jeszcze raz gratuluję.

Dopiero dziś mogę pogratulować nowego lokum.

U nas nudno. Czekamy dalej na parkiety. Uciekł nam gość od układania kostki (nasza wina bo za długo się zastanawialiśmy). Rusza ogrodzenie - bloczki mamy a drewniane sztachety w ilości 1000szt x 3,80pln zlokalizowane ale nie zamówione.

Mój mąż chce się wprowadzić jak będzie tip-top, czym mnie wkurza bo chce to zrobić jak najszybciej i jest strasznie nerowa atmosfera.

Jeszcze raz gratuluję.

Dziękuję za gratulacje.

U mnie też tak było, że ja chciałam jak naszybciej sie przeprowadzić, ale mój mąż skutecznie studził te zapędy. I miał rację, bo ciągły bałagan, na który się nie ma wpływu jest tak samo denerwujący jak zycie na walizkach... :wink:

A ja spytam z czego zrobiona jest Wasza kuchnia, bo mi sie bardzo podoba, a niedlugo u nas bedzie trzeba zamawiac i jakis projekt kombinowac...A jest tak; te co mi sie podobaja sa z drewna i maz twierdzi, ze to nie bardzo do kuchni sie nadaje...a z forniru widze tylko nowoczesne wzory...

Im blizej urzadzania to coraz wiecej watpliwosci... :roll:

A ja spytam z czego zrobiona jest Wasza kuchnia, bo mi sie bardzo podoba, a niedlugo u nas bedzie trzeba zamawiac i jakis projekt kombinowac...A jest tak; te co mi sie podobaja sa z drewna i maz twierdzi, ze to nie bardzo do kuchni sie nadaje...a z forniru widze tylko nowoczesne wzory...

Im blizej urzadzania to coraz wiecej watpliwosci... :roll:

Ta kuchnia nie jest na pewno z drewna, bo kosztowałaby trzy razy tyle (wycenę mebli z drewna też mieliśmy na początku). Fronty są z płyty (chyba MDF) polakierowanej w odpowiedni sposób. Nie mam pojęcia jak się nazywa fachowo ten materiał, bo stolarz przyniósł próbki, a ja pokazałam palcem: "Ta może być". Dopytam mojego męża, bo on się bardziej na tym zna i ci napiszę.

Gratulacje, bardzo fajnie już sobie mieszkacie. Dzięki za nowe fotki, przyznaję się że zawsze na nie czekam z niecierpliwością. Mogę sobie podejrzeć trochę jak kiedyś będzie wyglądał ,,nasz domek,,. A łóżko w sypialni masz takie, na jakie upiera się mój mąż. Coraz bardziej mi się teżpodoba. Mam tylko nadzieje ze nie zajmie nam całej sypialni,/ bo nasza bedzie na górze./ Itaki stolik w kuchni też fajny, ja niestety wymysliłam sobie tam w ścianie do jadalni witrynke przeszkloną i stolik chyba nie bedzie pasował. Ale zobaczymy. Jeszcze raz gratulacje i miłego mieszkania.

Ależ cudnie tam u Ciebie!!! I w domku i na zewnątrz!!! Takie fajne, ciepło- rodzinne klimaty!! Biesiada tarasowa SUPER!!!To moje marzenie, tak siedzieć na słoneczku, zajadać smakołyki...i wystarczy tylko nogę za próg wystawić.....Nie trzeba nigdzie jechać, pakować się, podróżować, coby korzystać z uroków natury, ładnej pogody..... :lol:

A co do fachowców płotowych...Może chcesz moich??? pracują widowiskowo!!! Może nie całkiem ( :-? ) idealnie, ale za to zabawy, urozmaiceń i wrażeń całe mnóstwo!!!! Żartowałam!!! Tych moich to by trza upublicznić, żeby nikt inny się nie nadział!!!

Ależ cudnie tam u Ciebie!!! I w domku i na zewnątrz!!! Takie fajne, ciepło- rodzinne klimaty!! Biesiada tarasowa SUPER!!!To moje marzenie, tak siedzieć na słoneczku, zajadać smakołyki...i wystarczy tylko nogę za próg wystawić.....Nie trzeba nigdzie jechać, pakować się, podróżować, coby korzystać z uroków natury, ładnej pogody..... :lol:

Tego mi brakowało w blokowisku. :roll:

No i niewątpliwą zaletą naszego domu jest umieszczenie tarasu, kuchni i salonu na jednym poziomie.

Dom moich rodziców to klasycza klockowa piętrkówka i nigdy nikomu nie chciało się biegać z jedzeniem po schodach (a balkon był za mały i od ulicy). Jest to więc dla mnie całkiem nowe doznanie, pomimo moich ponad dwudziestu lat spędzonych w domu rodzinnym. :wink: