Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja rozważałem ten dom, ale ostatecznie nie wybrałem go z dwóch powodów:

- mojej żone nie podobał się "ganek" z przodu i wymagało by to sporych zmian, a dom mógłby stracić swój charakter,

- konieczność adaptacji góry i innych zmian w projekcie, co oznaczałoby sporo $$$ dla architekta adaptujacego (jest to też plus, bo dowolnie można ukształtować poddasze).

Sam projekt bardzo mi się podoba i ma super układ dołu jak dla mnie. Ostatecznie jednak wybrałem Afrodytę z poddaszem użytkowym (czyli Artemidę - pojawi się na ich stronie w ciagu miesiąca) z tej samej pracowni - podobna układem do Elate (ma kilka plusów i kilka minusów w porównaniu własnie z Elate).

Pzdr,

TS

Witam !!!

Bardzo mnie zaintrygował wspomniany przez ciebie projekt Artemidy. Czy można dostać jakieś plan i widok tego projektu?

My jesteśmy przekonani do Ateny, tyle że chcielibyśmy wykorzystać jeszcze poddasze użytkowe, które nie jest dostępne w Atenie.

Jeśli możesz to prześliij mi ten projekt prywatnie ma mojego emaila.

Mam w projekcie 18 stopni o wysokości 17,4 i długości 27. Ale jak przeglądałem rysunki na stronie pracowni, to w którymś wariancie było 17 stopni po 18,4. Mój architekt stwierdził, że takie stopnie są już za wysokie. Potem zmierzyłem schody na klatce w moim bloku - mają ..... 15 cm.

Chętnie bym schody troszkę poszerzył, ale nie bardzo mam miejsce - zamiast kotłowni robię łazienkę - pokój na dole ma być samodzielny - z łazienką i dużą szafą w korytarzu.

Pralnię myślę urządzić tak - od strony wnętrza domu pralka, pod ścianką kolankową rozkładane pokojowe suszarki, na środku deska do prasowania. Zastanawiam się poważnie nad wstawieniem okna połaciowego od tyłu domu ( bo wszystkie trzy połaciówki z boku garażu będą w pokoju. Ścianka kolankowa z tyłu ma 1,33 m , suszarki stojące wchodzą idealnie.

Witam !!!

Bardzo mnie zaintrygował wspomniany przez ciebie projekt Artemidy. Czy można dostać jakieś plan i widok tego projektu?

My jesteśmy przekonani do Ateny, tyle że chcielibyśmy wykorzystać jeszcze poddasze użytkowe, które nie jest dostępne w Atenie.

Jeśli możesz to prześliij mi ten projekt prywatnie ma mojego emaila.

Artemida to Afrodyta z poddaszem użytkowym, a dodatkowo o 1m wydłużona jest sypialnia przy tarasie. W moim przypadku bryła i układ wnetrz Afrodyty + poddasze uzytkowe, czyli Artemida to dokladnie to czego szuakłem :D .

Niestety rzutów samej artemidy jeszcze nie ma - maja sie pojawic w ciagu miesiaca na stronie pracowni Dobre Domy.

Pzdr,

TS

Cześć.

Zamierzam wybudować Karrminę. Narazie czekam na mapkę, adaptację i pozwolenie, więc mogę na swoim forum podawać bieżące koszty.

Do następnego :)

:lol: Witam Od dawna oglądam Agnieszkę II .ostatnio jednak uwagę poświęciliśmy

SIEDZIBIE i wszystko było by OK gdyby nie ogromne koszta .bez porównania z budową Agnieszki.Martwię się tylko trochę wąskim HOLEM.Wydaje mi się że to będzie taki" tramwaj"Czy ściana z salonu na korytarz jest niezbędna? Uwielbiam przestrzeń i już wolałabym widoczne schody byle zyskać metry. Proszę o jakieś informacje, może zdjęcia

Pozdrawiam

Chętnie bym schody troszkę poszerzył, ale nie bardzo mam miejsce

Właśnie między innymi z tego powodu zdecydowaliśmy sie na wersję C - inne położenie komina pozwalało na bezproblemowe poszerzenie schodów. Wydaje mi sie że schody w projekcie są trochę zbyt wąskie (choćby na wnoszenie mebli na poddasze).

projekt juz prawie wybrany dom prosty w budowie dach dwuspadowy parterowy z uz. poddaszem prosze bo ocene tego projektu i o linki do podobnych projektoe moze jeszcze tanszych i prostszych w budowie. Oto moj projekt:http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1186 :lol:
Mam lolka z dominanty... Mala pow zabudowy, prosty dach, poddasze uzytkowe, dom jest funkcjonalny. Powiem tak mozglem bydowac Bog wie co ale po co dla kogo zeby sie pochwalic znajomym?! Dom jest dla nas zeby tam bylo nam wygodnie i przyjemnie...
Witam jestem na etapie wyboru projektu szukam czegos do 120 m2 z uz. poddaszem bez garazu w bryle domu z dachem dwuspadowym chodzi o dom tani w realizacji.Prosze o pomoc i o jakis linki do dobrych projektow spelniajacych te wymagania.A oto moj typ:http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1186 :p

Witam wszystkich.

Aktualnie jestem na etapie zakupu projektu i bardzo poważnie zastanawiam się nad Agnieszką z poszerzonym garażem.

Przeczytałem, że niektorzy z Was albo już wybudowali Agnieszkę, albo są na etapie budowy.

Będę wdzięczny za przesłanie zdjęć z Waszych realizacji, szczególnie za zdjęcia wnetrza budynku (mam nadziję, że to ostatecznie przesądzi o zakupie projektu :) ).