Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

up :)

jakie decyzje zapadły ? jak idą prace tym, którzy już zaczęli ? pytam z ciekawości bo bardzo podobaja mi się te domki a właściwie mix z tych 2 domków :)

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam. kupiliśmy projekt GL 274. Zdecydowaliśmy się jednak na garaż wolnostojący, więc przerabiamy garaż na pomieszczenia gospodarcze. Obecnie projekt jest u architekta. W miejscu gdzie była kotłownia będzie teraz łazienka a z garażu powstanie kotłownia, pralnia z suszarnią i spiżarka. No i strop będziemy robić betonowy.... Pozwolenie powinniśmy mieć we wrześniu i wtedy ruszamy pełną parą...i wszystko zależy od pogody.

Jak już bedę miała ostateczną wersję po zmianach postaram się zamieścić ...

Pozdrawiam

U nas własnie kończy się robić więźba , mamy już wiechę i kominy .A za tydzień - mam nadzieję- zacznie się kłaść dachówka :D

Witam serdecznie wśród budujących "Przystań" :)

dziś własnie doczytałam ze to około 400m2 dachu i sie przeraziłam, może ktos mnie pocieszyc ze to nie AZ tak duzo ? jesli ktos podzieli sie ze mna przyblizonym kosztorysem domu to bede wdzieczna moze byc na priv

jaki strop zastosowaliscie ?

dobroszka super że tak szybko postępują prace przy Waszym domku :D jak ja Ci zazdroszczę :wink: czy można obejrzeć twoje zdjęcia z budowy? jaką dachówke wybraliscię?

queene faktycznie tego dachu to "troszke" jest. kosztorysu jeszcze nie robiliśmy, ale my dużo prac będziemy robić siłami rodziny :)

strop zamierzemy robić betonowy

Pozdrowionka

akinas zdjęcia są w galerii w stopce - podeślę Ci hasło na priv. Dachówkę robimy cementową , grafitową esówkę Euronitu. Marzylam o Tegalicie , ale różnica w cenie była zbyt duża , nie chcieliśmy tyle wydać na dach :-?

Więc dachówka będzie szara i matowa , bo nie lubimy z mężem połysku :)

Jak juz uporacie się z papierkami to budowa pójdzie migiem.U nas dopiero co dziura ziała w ziemi , a tu już mury stoją i dach zaraz będzie. :)

No a my jeszcze nie mamy, zatem podciągam do góry, bo a nóż ktoś ma ten sam dylemat z wyborem projektu. U nas działka nie dość że południowa to jeszcze południowo-zachodnia.

Przeglądnęłam istniejące fora, ale nadal nie znalazłam nic co mogłoby w 100% sie nadac. Najintensywniej myslimy nad Oliwka z HG Atelier.

Podzielcie sie poludniowymi projektami z poddaszem:)

pooglądałam sobie troszke zdjęć i jeszcze bardziej nie mogę doczekać się budowy, ale pewnie jak się już zacznie to szybko będę miała dosyć :p

wielkość fundamentów jest imponująca :lol:

u nas też zdecydowanie grfitowa dachówka tylko jeszcze nie jestem zorientowana w temacie jakości i cen poszczególnych producentów.

Dopiero teraz spojrzałam,że jesteście z mazowieckiego :) Jak macie ochotę obejrzeć co macie zamiar zbudowac to zapraszam na naszą budowę - jeśli będziecie chcieli podeslę Wam namiary na priva :)
czy wraz z projektem dostaje sie szacunkowy kosztorys ? bo na www jest napisane ze tylko za opłatą :/ czy ktoś (któraś ;) ) z budujących orientowała sie nad możliwościa zmniejszenia kąta dachu ? chciałabym zmniejszyć go do 22-25 stopni a jestem jeszcze przed wizytą u architekta
NIe dostaliśmy kosztorysu i nie kupowaliśmy go. A nasze Warunki Zabudowy pozwalały nam zrobic dach między 30 a 45 stopni , także nie rozpatrywaliśmy nawet możliwości takiej zmiany. Tu nie pomogę. :roll:

http://www.domfort.eu/projekt,bielik,718,rzuty.htm

Może komuś się spodoba, ja osobiście widzę tutaj podobieństwo do Codziennego....Który wybrać?

No a my jeszcze nie mamy, zatem podciągam do góry, bo a nóż ktoś ma ten sam dylemat z wyborem projektu. U nas działka nie dość że południowa to jeszcze południowo-zachodnia.

Przeglądnęłam istniejące fora, ale nadal nie znalazłam nic co mogłoby w 100% sie nadac. Najintensywniej myslimy nad Oliwka z HG Atelier.

Podzielcie sie poludniowymi projektami z poddaszem:)

http://www.domek.net.pl/index.php?p=domek&id=22

jestem szczesliwym posiadaczem tegoz domku. dokonalismy pewnych zmioan, ale duch architektoniczny pozostal ten sam :)

i powiem CI ze z poczatku troche sie balem jak to bedze z tarasem od strony polnocnej ale z perspektywy czasu uwazam ze byl to szczesliwy zbieg okolicznosci.

Witam

Posiadam działkę 21x40 z wjazdem od zachdu poszukuję ciekawego projektu domu z poddaszem użytkowym i deachem dwuspadowym.

Domek 120-140m2 z dyżym salonem od południa

3-4 sypalnie

Jeśli macie coś ciekawego będę bardo wdzięczny.

Dzięki kamionkal, widziałam ten domek i brałam go długo pod uwagę, dopóki architekt nie wyraził swego przeciw ze względu na małą kotłownię (nie mamy gazu, będziemy miec na paliwo stałe). Zatem szukamy dalej.

A ten pokój na dole - jaki jest? Obawiam się czy 9 m to nie za mało?

Jak szukalem takiego projektu i jest ciezko.Kazdy ma swoje kryteria ktore dom musi spelnic.Sprawdz projekt "PATRYK"-ustawienie z gazem od strony polnocnej,moze Ci sie spodoba.

Hej,

dawno mnie tu nie było, ale nadal szukam i przeglądam.

Spodobał mi się taki projekt: Projekt domu OLIWIA

ma dwie łazienki, dość duży salon oraz raczej niezły układ pomieszczeń i tym samym jest trochę większy od poprzednich projektów. Dużo podskoczy koszt budowy w takim wypadku?

już po wizycie u architekta-chciałam żeby troche zmniejszył powierzchnie zabudowy nie tracąc funkcjonalności, odradził nam częściowe podpiwniczenie i to mi sie najmniej podoba, musimy to przemysleć, na pewno "skrócimy" prawą część domu z kuchnią i salonem-całość zajmuje wiecej m2 niz nasze obecne mieszkanie wiec jest to realne

ponizej moja robocza wersja adaptacji

http://img159.imageshack.us/img159/840/gl351poadapt1.th.jpg