Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Domy Hermes i Rozeta są świetne. Już jakiśczas temu upatrzyłam sobie domek Apis, byłam zachwycona jego wnętrzem.Ma on identyczne wnętrze jak Rozeta czy Hermes. Zresztą ten sam architekt , tylko teraz zrobił wersjęz dachem dwuspadowym. Apis ma dość skomplikowany dach - przez co cena jego dość wysoka i dlatego tylko z niego zrezygnowałam. Żyłam do tej pory w nieświadomości nie wiedząc że jest też wersja z dachem dwuspadowym i to na dodatek aż dwa rodzaje-Hermes i Rozeta. Szczerze mówiąc w tej chwili mam mętlik w głowie. Bo podobają mi sięteraz trzy domy: Proton, Hermes i Rozeta.Do dzisiejszego wieczora był tylko Proton i sama jużnie wiem co wybrać. Jeżeli mogę prosić o bardziej szczegółowe informacje na temat projektów Hermes i Rozeta, to byłabym wdzięczna.([email protected] mój adres mailowy).

Witam wszystkich. Od pewnego czasu szukam projektu domu prostego, z dachem dwuspadowym, bez żadnych dodatkowych "bajerów". Do tej najciekawszy projekt jaki znalazłem to Piwonia z biura Domus

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=15

O taki projekt mi chodzi. Prosta bryła, prosty dach bez żadnych dodatków, Największe ograniczenie jest w szerokości domu tzn. 12 metrów max. Oglądnąłem kilkaset projektów z bardziej znanych biur. Pomóżcie. Może znacie jakieś mniej znane biura, które tworzą takie projekty??

Piwonia nie pasuje mi do działki . Muszę zrobić wejście od południa więc pokój dzienny wychodzi od południowego wschodu lub południowego zachodu więc nic z tego. Ogólnie rozmieszczenie pomieszczeń mi odpowiada ale niestety nie pasuje do działki.

polecam projekty z archipelagu...no nie wszystkie...mają tendencje do udziwnień...ale taki jak np. tina jest prosty...to że ma zwartą bryłe stanowi o jego myśl ekonomiczności w budowie..noi ma mały bajerek dla urozmaicenia-przeszklenie w jadalni ale można z niego zrezygnować...projektant w trakcie adaptacji naniesię tą małą zmianę....to jest pomysł na miarę mojego gustu...więc może Ci nie odpowiadać

ten bylby nawet fajny, z tym ze dlaczego jak robia garaz przy takim domku to on tam w ogole nie pasuje

nie ladniej bylo by jakby on byl w bryle domu? a caly dom bylby po prostu szerszy, taka szeroka stodola jako calosc

ma ktos taki projekt, tzn czy zna gdzies w sieci :)

....jeżeli odpowiedziałeś do mojego postu to chyba nie odnalazłeś tiny...ona ma graż właśnie w bryle...dlatego jest taki zwrty i wydaje się stos.tani w budowie....mam przed oczami katalog archipelagu stąd moje propozycje nie żebym specjalnie promowała z jakiś powodów tą akurat firmę....jeszcze dodam Oleńka,Ruda,....moim faworytem jest Tekla.

Witam. Szukam prostego domu, niedużego, w granicach 100 m2, parterowego. Z założenia będzie to dom weekendowy. Jak na razie znalazłam jedynie taki projekt, który odpowiada mi biorąc pod uwagę wygląd zewnętrzny, wielkość i rozkład pomieszczeń. Jedyny minus to brak zadaszonego tarasu,ale to jest do przeżycia.

http://www.boduch.pl/plan.php?planID=161

Co sądzicie? A może polecicie inny projekt podobny? Dziękuję i pozdrawiam.

na 2 auta, w tym jedno auto 5 metrow dlugosci, tyle maja obecne auta klasy wyzszej, np nowe bmw 7 ma 5.1 metra

drugie auto to wieksza terenowka :)

wiec garaz musze miec spory

sam dom to tak minimum 150 metrow

z jakimis daszkami nad wejsciem to mi sie nie podobaja takie domy

wejscie cos jak w 3 projekcje, bylo by ok, z tym ze on ma garaz na 1 auto zdaje sie

i nie wiem czy dlugi :)

i ta lukarnia nad garazem srednio mi sie podoba, moze jeszcze cos innego by sie znalazlo?