Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wg. mnie nowoczesny to prosta forma, ale wygodny. Duza kuchnia, pokoje tez spore nie takie jak w blokach, ok - pokój duzy z kominkiem. Trudno mi okreslić dokładnie, ale gdy oglądam nowoczesne kuchnie oraz te z katalogu, które maja 8-12 m to jakby sprzeczność. Nowoczesny to też przeszklony, ale jednocześnie energooszczędny. Pozdr może ktoś dopisze więcej.

nie wiem czy mam jakies umyslowe zacmienie ale na nowej stronie archonu nie moge znalesc linku do rzutow projektu :lol: wiec nie wiem jaki jest uklad wnetrza

Jesli chodzi o wyglad zewnetrzny i ogolne wrazenie - to tak naprawde wiele projektow "tradycyjnych" jak zmienic im materialy wykonvczeniowe nabiera "nowoczesnego" wygladu

kwestia dobrego i przemyslanego doboru elementow ksztaltujacych charakter domu

ps. naprawde poprosze o rzuty :) to duzo wazniejsze niz prosta blacha na dachu, i elementy drewnianej okladziny na elewacji ktore nadaja domowi delikany charakter nowoczesnege "dizajnu" :)

Czy pani buduje Bungalow dla dwojga? Ze stylowego domu?http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bdd1/bdd1.htm#

Ciekawa jestem bardzo jak on wygąda? Szkoda ze nie ma oddzielnego wc z prysznicem i jeszcze jednej sypialni - wolałabym zamiast ogrodu zimowego oraz fajnie byłoby miec kominek w duzym pokoju. No ale to są moje potrzeby Pozdr

No tych projektów to za bardzo nie da sie porównać bo są zbyt różne, w wenecji nie podoba mi sie kuchnia, zbyt wąska bo dom ma 9m zkawłkiem i w takim układzie kuchnia ma szerokości 2,5m ale komuś sie moze podobać no i ten skos w salonie też nie zabardzo, a i jeszcze schody na poddasze też są w salonie, siedzisz sobie w salonie odpoczywasz a dzieciaki tam i zpowrotem po schodach :wink: do środka 49.12 nie ma zabardzo co się przyczepiać, ale jeżeli chodzi o zewnątrz to ładniej wypada Wenecja ( ale w kosztach budowy to duzo większy wydatek) zobacz jeszcze na projekt harmonia i helike

Wizualnie ładniejsza wenecja, ale w.4912 też ładny. Ma w dodatku bardzo dobrze rozplanowane pomieszczenia. Przestronniejsze poddasze- patrz, kąt nachylenia dachu. Dół Wenecji dla mnie nie do przyjęcia- wąska kuchnia, schody w salonie, trójkątna, nieustawna spiżarnia, mikroskopijny wiatrołap.

budujemy W-27.12, ta sama pracownia co W-49. tylko nasz projekt jest mniejszy. dom jest naprawdę funkcjonalny, więc polecam 49tkę. w piewszym domu nie podoba mi się ścięcie ściany salonu i schody w salonie. jeśli nie zdecydujesz się na spiżarkę, to będziesz miał bardzo dużą i fajną kuchnię. a spiżarkę można przenieść pod schody. i nie patrz na wygląd czy ci się podoba czy nie, bo ostatecznie to ma dużo mniejsze znaczenie niż funkcjonalne wnętrze. nasz też nam się nie za bardzo podobał, bo wybieraliśmy go z naciskiem na układ pomieszczeń, a teraz podoba się już bardzo :)

• 2 weeks później...

Witam,

Ja na razie jeszcze "w planach" powiększyłem łazienkę na parterze kosztem pokoju.

Zmieści się wówczas kabina prysznicowa.

Trezeba jedynie zmnienić położenie komina wentylacyjnego, ale da się zrobić :)

Pozdrawiam

Wybraliśmy WM01 BIELIK ponieważ spełniał nasze oczekiwania, projekt nie jest za bardzo popularny(ma to również swoje minusy) i nie wygląda standardowo...

Największe plusy:

- niewielka pow. zabudowy

- jak na nasze możliwości duży salon i kuchnia

- spiżarka

- pokój na parterze

- 3 pokoje na poddaszu

Sam wybór projektu zajął nam ponad pół roku, setki jeśli nie tysiące projektów przejrzanych na necie i w katalogach, niby wszystkie podobne a każdy inny przy bliższym poznaniu ;-) . Projekt który wybraliśmy pojawiał się od początku w naszym polu widzenia, dopiero poprzez wykluczanie poszczególnych projektów doszliśmy że ten, który wybraliśmy jest właściwym projektem...

Pozdrawiam