Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

DAJĘ GŁOS :D :D :D

Słychać?

bardzo jestem zainteresowana. Niewiarygodna cena! Czy te różnice w cenach (ja słyszałam o kwotach rzędu 6-10 tys) wynikają z tego że to Oława a nie Wrocław?

CO do melioracji będę wiedzieć jak się w gminie rozpytam, wybieram się w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam

Beata

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuje projektu domu o następujących cechach:

1. dom wolnostojący parterowy bez podpiwniczenia i bez użytkowego poddasza z garazem

2. powierzchnia ok. 150 m2

3.duży salon ok 45m2

4.2 sypialnie 2xok 15m2

5.duża łazienka ok.10m2

6. otwarta kuchnia

7. i najlepsze na końcu chciałbym aby te pomieszczenia były na różnych poziomach ale nie większych niż 75 cm

My wybieraliśmy pół roku. A był u nas taki kłopot, że chcieliśmy wielopokoleniowy. I znaleźliśmy projekt gotowy w Agrobisp. Wymagał tylko niewielkich przeróbek. W Agrobisp wydaje mi się mają sporo różnych. Zanim znaleźliśmy przeszukaliśmy tysiące. Kupowane katalogi i internet. Może nie trzeba się załamywać. Ale jeżeli już naprzwdę nic nie znajdziesz pozostaje indywidualny. W gotowcu raczej zawsze musisz zrobić przeróbki.

Nie znam sie na feng shui. Wydaje mi sie że da sie zbudowac i zaprojektować dom bez feng shui. i nie wydaje mi sie aby w prawie budowlanym było cos napisane o feng shui. według mnie nie koniecznie stosując feng shui będzie mi sie dobrze mieszkało w domu. Ważne abym był zaprojektowany tak jak mi się wydaje że będzie dobrze. a co do różnicy poziomów według mnie można tak wykombinować komunikacje żeby nie było to klopotliwe np dla starszych ludzi czy niewpełni sprawnych ruchowo.

szukamy domku małego, prostego i na maciupką działkę

(której nawiasem mówiąc jeszcze nie mamy :) :lol:

no i taniego w budowie i eksploatacji

ostatnio zastanawiamy się nad:

smukłym CO4:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=87

i prostym D71:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=202

smukły ma schody z pokoju a nie z holu, a prosty za małą kuchnię i brak kabiny prysznicowej na dole

hmmmmm

czy coś takiego da sie zbudować w Gdańsku za 150 000? (ale nie jak KODI :wink: ) niestety to się nie uda

raczej wszystko zlecając (ale z głową :roll: )

o jej

myślisz, że ten "taras" 7m2 a raczej balkonik w znacznym stopniu podroży inwestycję?

cały domek jest prosty do bólu 8) i fajnie, a taki balkonik trochę przełamuje tę prostotę

sądzisz, że taki prosty domek 100m2 można zbudować za podaną kwotę

(wszystko niestety robiliby ludzie na zlecenie a nadzorowałby teść-emeryt (chory kręgosłup i nic nie pomoże - tylko się będzie tam snuł) :wink:

mąż będzie wszystko "załatwieł" ale sam za dużo nie zrobi (musi bidak zarabiać na ten dom) a ja też za wiele nie wskuram :lol:

innej pomocy nie mamy :cry: