Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ale czemu tak ci zalezy na polpietrach?
Rozkład tego domu mnie po prostu zauroczył. To że salon jest wysoki pod sam dach. Wyjście z kuchni i z salonu na taras, przytulność i wymiarówka akurat do działki którą posiadam.rzytulność i wymiarówka akurat do działki którą posiadam. Zresztą... Dziwne pytanie...

Ja rozumiem, że te półpiętra uwodzą. De facto dwa poziomy z których trzeba korzystać tj. salon z kuchnią i pokoje mają mało schodów międz sobą, mniej niż normalnie rozdzielone schodami. Ale też bardzo dobrze rozumiem żonę, że jej się bryła nie podoba. Długo już szukacie projektu? Bo może to pierwszy który się spodobał a jeszcze wiele będzie ...

witam

Szukamy od wielu miesięcy projektu domu dwupokoleniowego z osobnym mieszkaniem dla taty. Niekoniecznie musi to być projekt typowy może być indywidualny.

Mieszkanie miałoby być na parterze i składać się z dwóch pokoi, kuchni, łazienki i osobnego wejścia-w sumie ok 40m2.

Dla nas - na parterze salon, kuchnia, łazienka i koniecznie kotłownia, spiżarnia też by się przydała, a na górze sypialnie i łazienka.

Nie chciałabym aby ten dom był zbyt wielki, ale ważne jest aby był funkcjonalny.

Bardzo proszę o kontakt osoby które mają taki dom.

Mogą być projekty indywidualne-ale takie żeby nie były na parterze zbyt duże ani zbyt ciasne.

Zastanawiałam się aby np nad naszą częścią było użytkowane poddasze a nad częścią taty nieużytkowane.

Szukałam w necie ale naprawdę z gotowych nie znalazłam nic co by nam odpowiadało-albo są w dwóch częściach schody, albo jedna część jest na górze a druga na parterze, albo nad całym parterem jest użytkowane poddasze przez co góra jest ogromna (jak np MURENA).

Zastanawia mnie dlaczego tych typowych projektów jest tak mało-czy ludzie budują tylko domy jednorodzinne?

Naprawdę będę bardzo wdzięczna.

pozdrawiamy

My też szukamy domu z małym osobnym mieszkaniem.Zastanawiamy się nad Domem w Mniszkach z Archonu.Pod uwagę bierzemy też doprojektowanie do małego domu jednorodzinnego czegoś w rodzaju dobudówki lub przerobienie projektu z dwustanowiskowym garażem (w garażu możnaby było urządzić fajne mieszkanko).Ktoś na forum już tak robił.