Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magi napisz, czy moje uwagi byly sluszne? Tez bys przeniosla kominek na sciane przy pokoju i czy bys dobudowal garaz od strony kuchni? Ja bym nawet osmielila sie zrobic polaczenie garazu z kotlownia . Wtedy przenoszenie zakupow z samochodu do kuchni - sama rozkosz, a i przez te drzwi moznaby dobrac sie szybciej do pomieszczonka na tylach garazu. Darek, a moze dobudowac garaz szerszy niz przecietnie i zrobic sobie tam taki warsztacik, co o tym myslisz?

Magi napisz, czy moje uwagi byly sluszne? Tez bys przeniosla kominek na sciane przy pokoju i czy bys dobudowal garaz od strony kuchni? Ja bym nawet osmielila sie zrobic polaczenie garazu z kotlownia . Wtedy przenoszenie zakupow z samochodu do kuchni - sama rozkosz, a i przez te drzwi moznaby dobrac sie szybciej do pomieszczonka na tylach garazu. Darek, a moze dobudowac garaz szerszy niz przecietnie i zrobic sobie tam taki warsztacik, co o tym myslisz?

wtrące swoje trzy grosze ;)

Zmiana miejsca kominka to dobudowa drugiego komina. A co do garażu, obawiam sie, że mógłby źle wpłynąć na wygląd tego uroczego domku. Mogłoby się zdarzyć, że garaż będzie większy od domku. Ale to tylko moje zdanie.

Bardzo mi się kuchnia podoba w tym projekcie, jest bardzo rodzinna :)

Hmmmm masz racje, ze wtedy bedzie konieczny drugi komin :-? . No ale gdzie postawic w pokoju ten nieszczesny stol. Czy uwazasz ze kuchnia to najlepsze miejsce dla gosci? Przeciez bedzie tam strasznie ciasno. Nie wiem, ale moj stol ktory teraz mam w salonie jest baaaardzo uzywany, nawet wtedy gdy gosci nie ma. A w kuchni maly stoliczek na dwie osoby, bo ile wiem Darek mowil o domku dla dwoch osob.

Widzę, że się temat rozkręca.

Ja mam działkę (wpłacona zaliczka) z wjazdem od zachodu, więc słoneczko trzeba w lusterku odbić. Garaż po lewej na ścianie z łazienką, oczywiście trochę większy niż samochód żeby coś tam jeszcze wlazło.

Muszę go sobie jakoś narysować z tym garażem, wtedy będzie widać, czy straci, czy zyska na takiej operacji.

Kuchnie można otwartą zrobić.

Propozycję Ryb obejrzałem jest całkiem całkiem.

Ryby też fajny tylko kominek jest za blisko siedziska

mam znajomych u których tak jest i starszne ciepło bije od kominka

w razie imprezy goście szybko się zwiną :wink:

Jeśli chodzi o słoneczko. Kominek tak jak jest mi pasue. Rzeczywiście nie ma gdzie stołu ustawić. Może pokombinować z drzwiami na taras?

Chociaż możę rzeczywiście na drugiej ścianie byłoby wygodniej. Sama nie wiem :roll:

Widzę, że się temat rozkręca.

Ja mam działkę (wpłacona zaliczka) z wjazdem od zachodu, więc słoneczko trzeba w lusterku odbić. Garaż po lewej na ścianie z łazienką, oczywiście trochę większy niż samochód żeby coś tam jeszcze wlazło.

Muszę go sobie jakoś narysować z tym garażem, wtedy będzie widać, czy straci, czy zyska na takiej operacji.

Kuchnie można otwartą zrobić.

Propozycję Ryb obejrzałem jest całkiem całkiem.

Wracając jeszcze do tematu garażu, ja niechcąc zmieniać projektu o dobrych proporcjach zdecydowałem się na budowę wolnostojacego garażu.

Może w Twoim przypadku to jest wyjście?

Mogę zaproponować swój projekt indywidualny: będziesz miał sprawę z głowy. A koszty niskie na poziomie kilku tysięcy całość. Niestety nie mam fotek, ani projektu w wersji elektronicznej, aby Ci przedstawić.

Garaż jest zbudowany tak aby spokojnie mogło stanąć w nim docelowo nawet duzy samochód typu van, i było jeszcze miejsce na mały warsztat i rowety kosiarkę narzędzia.....itp.

Zastanów się. Ja do tego dochodziłem przez kilka miesięcy i teraz decyzji nie żałuję, a z każdym miesiącem utwierdzam się w przekonaniu że lepiej zbudować budynek wolnostojący.

pozdrowienia :wink: