Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI PROJEKT DOMU WYBRAĆ? - wątek dla zmagających się z wątpliwościami

Który projekt wybrać ?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt wybrać ?

• Agnieszka
      8
    • D88 Reprezentacyjny
      10

Recommended Posts

No cóż ja nie pisałam o rodzeństwie tylko o moich dzieciach :wink:

Ha obejrzałam Z123 :o nono , gdyby przykleić garaż do Z10 z boku przy kuchni to wyszłoby Z123 :wink: :lol: Napewno wiatrołop jest szerszy niż w Z10 i no jak dla mnie na plus jeżeli ktoś bedzie miał kotłownię to pom. gospodarcze w garażu. Co jest dla mnie w nim nie tak to, to że garaż usytuowany jest przy pokoju dziennym i przy kuchni. Wejście do kuchni można przeżyć (no bo np. zakupy...i takie tam) ale układ pokoju dziennego coś mi nie pasuje, chyba brak okna na tej długiej ścianie. (ale to moje zdanie) Aha no i jeszcze jedne drzwi w kuchni do spiżarki dla mnie ok ale już drugie z przeciwnej strony do garażu :-?

My postawiliśmy Z10 bez garażu i muszę powiedzieć że to i tak kawał budynku. Wertowaliśmy mnóstwo projektów, były różne ale za każdym razem wracaliśmy do Z10.

AHA zwróć uwagę jeszcze, że w Z10 jest mało ścianek działowych. (nam to nie przeszkadza zlikwidowaliśmy tylko ścianę w wiatrołapie, żeby było więcej miejsca na szafę) ale W z23 i z123 masz chyba więcej mozliwości poprzestawiania ścianek.

Link do monostudio się przydał ja też lubię takie wnętrza. Jeżeli znajdziesz coś jeszcze to poproszę :wink:

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z was buduje dom M68a-Dobra wrózba http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1583

lub Dom pod złotokapem z Archonu

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-zlotokapem/m480dc3b24d8e5,2284

Prosze o porady w tych dwóch projektach bo jestem zainteresowany wspomnianymi projektami. :D

Pozdrawiam

Nikt nie buduje w/w domków...powoli trace nadzieje,że ktos mi tutaj pomorze,chyba trzeba bedzie samemu wybrac projekt :evil:

Projekt trzeba wybrac samemu :wink: Mi to zajelo ze 2 lata :wink:

A ja sie męczę 2 miesiące...mam 3 projekty w wąskim finale i chciałbym sie czegoś dowiedzieć o nich od osób postronnych... :)

Witam,

dołożę swoje 3 grosze:

http://z500.pl/projekt/z113.html

sam coraz bardziej jestem zdecydowany na ten projekt.

Garaż...jak finanse pozwolą oddzielny.

Na działkę z wjazdem od południa (mój przypadek)

pozdrawiam[/quote

nie bardzo podoba mi się taki układ kuchnia+salon ale to juz jak kto woli :wink:

Pewnie każdy ma dość, mnie zaczyna wstrząsać na widok projektów. A dalej nie mam wybranego poza może jednym, w Rododendronach (dziwne bo widzę minusy i nawet mi to nie przeszkadza), a może to z lenistwa i zmęczenia na zasadzie lepszy ten niż żaden.

Pozdro dla wszystkich wybierających i doradzających.

Fajnie i bez sensu zaczęlo to funkcjonować jak wrzuta.pl, a może CI co wrzucają po kilka projektów wynajmą również kogoś do komentowania ,bo im się nie chce ,mnie Też........

Wydaje mi się, że to forum zostało założone po to by znaleźć tani, mały domek, zresztą tytuł forum jest: "Tani w budowie domek ok.100 m2 kto poradzi?"

I jeżeli ktoś znajdzie taki projekt to chyba może wrzucić link, chyba, że nie? :-?

A jeśli chodzi o komentarz, to albo się komuś podoba, albo nie. I nie każdy musi komentować na forum, ale może obejrzeć i porównać z innymi.

Ale jeśli Tobie to przeszkadza, to sorry. :cry:

Ja nie chcę komentować, bo ja już swojego faworyta z projektów wybudowałam, więc co po moim komentarzu.

A niektórzy komentują wpis , a nie projekt. Dla mnie to dziwna sprawa :cry:

ANNA PEPA TY przynajmniej masz faworyta ,który niezależnie jak go sobie obrzydzisz podobać CI się będzie .I chyba nie musisz szukać dalej ,bo nawet gdy zbudujesz coś innego -to ta klasyka nr1 śnić po nocach CI się będzie ...i coś w tym jest że projekt tem ma tylu zwolenników ..

magsos - jasne że można wrzucić link (najlepiej 100 od razu )Tylko,że nie o samą WYSZUKIWARKĘ tu chodzi ....tak po mojemu.....stąd taki a nie inny komentarz.

Witam Wszystkich!

Trochę późno odkryłam taki wątek na forum. Projekt już wybraliśmy - też miał być domek mały, tani, działka wąska, więc długi, parterowy i dla męża dach wielospadowy. Oto i on:

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/d05/index.php

Pewnie będzie klika zmian, ale odpowiada nam ilość i wielkość pomieszczeń i dach wydaje się w miarę prosty;) Mam nadzieję, że się uda tak wiele za niewiele :roll:

pozdrawiam